چه بخوریم کرونا نگیریم؟

بهترین زمان برای غذا خوردن، نوشیدن شیر نیمه گرم در عصرها برای رهایی از اضطراب کرونا، خواص آرد ذرت، رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیش فعالی و چه بخوریم کرونا نگیریم را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، خوردن سه وعده اصلی غذایی در زمان مناسب خود سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود. همچنین مصرف غذا (Eating)، در زمان مقررش، انسان را از بیماری‌های قلبی، کبدی و عصبی دور می‌کند. بهترین زمان خوردن غذا در فصل‌های مختلف با توجه به شرایط و دمای هوا و تغییرات ایجاد شده در بدن متفاوت است که با دانستن و رعایت آن می‌توان سلامت بدن در فصول مختلف را حفظ کرد.

بهترین زمان صرف غذا معتدل‌ترین ساعت روز که معمولاً در زمستان میانه روز و در تابستان هم خنک‌ترین زمان است. طبیعت غذای زمستانی بهتر است سرد نباشد و تابستان هم بهتر است که گرم نباشد. بهترین زمان خوردن غذا زمانی است که فرآیند هضم غذای قبلی نهایی شده باشد ولی عادت ما به اینگونه نیست و بعد از مرحله هضم عروقی معمولاً افراد شروع می‌کنند به مصرف وعده غذایی بعدی که بهتر است این اصول رعایت شود.

یکی از مسائلی که در طب سنتی به آن بسیار تاکید می‌شود این است که چگونه و کی غذا مصرف شود و برای رعایت آن خیلی نیاز نیست عادت‌تان را تغییر دهید. به محض بیدار شدن از خواب، حتماً صبحانه‌ای مغذی میل کنید. این زمان یکی از مهمترین زمان‌های غذا خوردن محسوب می‌شود. بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که با حذف صبحانه و صرفاً ورزش کردن در تایم صبح می‌توانند کالری بیشتری را سوزانده و کاهش وزن خوبی داشته باشند. در مقالات بارها به این نکته تاکید شده که حذف صبحانه، نه تنها در کاهش وزن، مؤثر نیست، بلکه موجب گرسنگی و افت شدید انرژی، بخصوص هنگام ورزش شده و بدن به ناچار، مجبور به پرخوری بیشتر و ریزه‌خواری در طی روز خواهد شد و این کار بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای افرادی که قصد کاهش وزن را دارند، رخ دهد.

با خوردن صبحانه‌ای کامل و مغذی، علاوه بر کسب انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه، متابولیسم بجا و منظمی را هم استارت خواهید زد که همین شروع خوب، موجب سوخت و ساز بهتر و در نتیجه، کاهش وزنی مطلوب خواهد شد. صبحانه خود را با نان کامل، تخم مرغ و مواد غذایی سالمی از این قبیل آغاز کنید. صبحانه کامل، برای ساعت‌ها شما را سیر نگه داشته و مانع از ریزه‌خواری در طی روز می‌شود. فراموش نکنید که شروع سالم یک روز، انرژی و شادابی کل روز را تضمین خواهد کرد.

در طی روز، وعده‌های غذایی بیشتر اما کم حجم داشته باشید. وقتی سه وعده سنگین را در طی روز مصرف می‌کنید، در فواصل هضم غذا، دچار افت انرژی خواهید شد و مسلماً در چنین شرایطی، میل به خوردن غذای بیشتر دارید تا این افت را جبران کنید. اما برنامه‌ریزی برای وعده‌های بیشتر و با حجم کمتر، این شانس را به شما می‌دهد که مانع از این پرخوری شده و علاوه بر اینکه انرژی شما به طور مداوم حفظ می‌شود، کمک می‌کند تا کاهش وزن سالم و مطمئنی را تجربه کنید.

بعدازظهر، کربوهیدرات مصرف کنید. طبق آخرین تحقیقات، محققان به این نتیجه رسیدند که بدن پس از سپری کردن یک روز پر تلاش، نیاز به ریکاوری و سوخت‌گیری دارد و یکی از بهترین گزینه‌ها برای تأمین این سوخت، کربوهیدرات‌ها هستند. این مواد، انرژی لازم را برای روز بعد ذخیره کرده و بدن را کاملاً آماده و مهیا می‌سازند. در خوردن کربوهیدرات‌ها، افراط نکنید. به اندازه نیاز بدن، سبک، اما مغذی غذا بخورید و به این ترتیب، بدنی سالم و پرانرژی داشته باشید. اگر می‌خواهید بدترین زمان غذا خوردن را بشناسید، بهتر است بدانید که هیچ زمانی بدتر از آخر شب نیست.

غذا خوردن آخر شب و هنگام خواب، تمام کار شما را خراب می‌کند. شما کل روز تلاش می‌کنید تا موادمغذی و سالمی را به بدن برسانید، اما گرسنگی شب و هوس خوردن یک وعده آخر شب، همه برنامه رژیم شما را بر هم خواهد زد، میل به گرسنگی را با خوردن مواد غذایی مثل هویج، انواع توت‌ها و از این قبیل فرو نشانید، چرا که این مواد غذایی بسیار کم کالری بوده و در عین حال کمک می‌کنند تا میل به خوردن در شما برطرف گردد.

پزشکان توصیه می‌کنند بین وعده شام و زمان خواب افراد باید حداقل سه ساعت فاصله زمانی وجود داشته باشد. اکثر افرادی که وعده‌های غذایی خود را در حوالی ساعات یاد شده مصرف کرده‌اند از سلامت جسمی بسیار خوبی برخوردار هستند و بیشتر کالری دریافتی روزانه خود را می‌سوزانند.

نوشیدن شیر نیمه گرم در عصرها برای رهایی از اضطراب کرونا

رئیس انجمن تغذیه ایران، گفت: افرادی که در بحران کرونا دچار افسردگی و اضطراب شده‌اند، بهتر است عصرها شیر نیمه گرم بنوشند. برای ارتقا سیستم ایمنی بدن باید از مواد غذایی که دارای یکسری ویتامین‌های محلول در چربی شامل ویتامین A، B، E استفاده کرد. همچنین استفاده از ویتامین A و B به تبعیت از رژیم غذایی متنوع که بیش از ۸۵ درصد مواد معدنی را تأمین می‌کند، تأثیرگذار است.

جلال‌الدین میرزای رزاز، افزود: برای آن دسته از هموطنان که با کمبود ویتامین D مواجه هستند، توصیه می‌شود این ویتامین به صورت مکمل مصرف شود. ویتامین D به طور معمول و به صورت روزانه ۱۰۰۰ واحدی و به صورت هفتگی یا دو هفته یک بار ۵۰ هزار واحدی مصرف می‌شود که باید از طریق داروخانه‌ها تهیه شود. اما در ایام کرونا مصرف ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحدی ویتامین D کافی است.

وی در مورد سایر ریز مغذی‌ها شامل زینک و سلنیوم، گفت: این ریز مغذی‌ها در همه غذاها یافت می‌شود. توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که ویتامین C را از طریق غذا و سبزیجات در ایام کرونا استفاده کرد.

خواص آرد ذرت

آرد ذرت ماده غذایی پرخاصیت برای سلامتی بدن بسیار ارزشمند و مفید است و خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد. دانه‌های شیرین ذرت سرشار از ویتامین‌های مورد نیاز بدن نظیر ویتامین ب ۱، ویتامین ب ۵، ویتامین ث، ویتامین آ و مواد مغذی ضروری نظیر فسفر، منگنز، منیزیم و فیبر است که برای بدن انسان بسیار حائز اهمیت هستند. از دیگر مواد اصلی و مؤثر موجود در آرد ذرت یک نوع کارتنوئید نارنجی مایل به قرمز به نام بتاکریپتوگراتین، پل فنول‌ها، استرول و است. این آرد به راحتی می‌تواند جایگزین خوبی برای آرد سفید گندم باشد.

آرد ذرت دارای مقادیر بالایی فیبر است از این رو مصرف آن در رژیم غذایی برای پیشگیری و درمان یبوست، مشکلات گوارشی و بواسیر مفید است و خطر بروز سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می‌دهد.

کاهش کلسترول و کاهش گرفتگی عروق از دیگر خواص آرد ذرت است. همچنین برخی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آرد ذرت، آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل می‌کنند. در نتیجه فشارخون کاهش می‌یابد. از این رو مصرف این آرد و غذاهای تهیه شده با آن برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی عروقی مفید است.

تیامین موجود در آرد ذرت، برای حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی حیاتی مفید است و از بروز بیماری پلاگر پیشگیری می‌کند. استفاده از آرد ذرت برای پیشگیری از ابتلاء به دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلاء به دیابت را کاهش می‌دهد. افراد دیابتی نیز می‌توانند در مقادیر کم از این آرد استفاده کنند.

آرد ذرت حاوی انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن و مواد آنتی‌اکسیدان است که به طور کلی در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز سرطان مؤثر است. آرد ذرت توانایی نرم کردن پوست، درمان خارش جوش و از بین بردن بوی بدن را دارد. آرد ذرت محرک و مقوی است و برای پیشگیری و کمک به درمان کاهش حافظه مفید است.

خواص ذرت و فیبر محلول موجود در آن، پروبیوتیکی است که به بدن کمک می‌کند تا به شکل بهتری از کلسیم در طول دوره نوجوانی و بعد از یائسگی استفاده کند، از این روی یکی از مهمترین خواص آرد ذرت تقویت استخوان‌ها به ویژه برای خانم‌ها و پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان در دوران یائسگی است. محققان دریافته‌اند که فیبر محلول در دانه و آرد ذرت، در قالب زنجیره‌های کوتاه اسیدهای آمینه تجزیه می‌شود و به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌نماید.

آرد ذرت فاقد گلوتن است و می‌تواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک که نمی‌توانند از فراورده‌های گندم استفاده کنند، باشد. از خواص آرد ذرت استفاده موضعی از آن برای کاهش حساسیت‌ها و دانه‌های پوستی، تسکین آفتاب سوختگی، گزش حشرات و گیاهان سمی است. به این منظور خمیری از آب و آرد ذرت تهیه کنید و روی قسمت مورد نظر بگذارید و پس از خشک شدن با آب ولرم بشوئید.

از خواص آرد ذرت و کاربردهای جالب این ماده استفاده از آن در ساخت لوازم آرایشی است. همچنین شما می‌توانید در منزل نیز با اضافه کردن مقدار کمی از آرد ذرت به ریمل خود به افزایش حجم مژه‌های خود کمک کنید.
آرد ذرت در خانه داری و نظافت منزل نیز کاربردهای بسیار دارد. از این ماده می‌توانید برای تمیز کردن لکه روغن از روی فرش و موکت، لکه جوهر از روی فرش و پارچه، تمیز کردن لکه خون، پولیش ماشین و مبلمان استفاده کنید.

چه بخوریم کرونا نگیریم؟

معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص رعایت تغذیه مناسب و برای مصون ماندن از ابتلاء به کرونا، اظهار کرد: اگر ما نتوانیم نیازهای اساسی بدن را تأمین کنیم، قطعاً سیستم ایمنی ما در مقابل کووید ۱۹ ضعیف خواهد شد.

حامد پورآرام، اضافه کرد: ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن منجر به حمله پاتوژن‌ها به بدن شده و در نتیجه فرد را در مقابل بیماری کووید ۱۹ ضعیف می‌کند. پاتوژن ها علاوه بر تضعیف بدن، باعث بروز سوءتغذیه فرد می‌شود.

وی با تاکید بر عوارض سوءتغذیه که منجر به کاهش اشتها و تضعیف قوای جسمانی فرد، گفت: تغذیه مناسب قبل از ابتلاء به کووید ۱۹، حین ابتلاء و بعد از مبتلا شدن، از اهمیت بالایی برخوردار است.

پورآرام، تصریح کرد: آنچه بعد از بحران کرونا در دنیا توصیه می‌شود، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مصرف کافی میوه و سبزیجات، غلات، حبوبات، آجیل بدون نمک، مصرف کافی پروتئین‌ها که شامل گوشت سفید می‌شود، مصرف لبنیات کم چرب و محدود نمودن و یا قطع مصرف گوشت قرمز است.

معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: رعایت تغذیه صحیح، خواب کافی و فعالیت بدنی، کلیدی‌ترین راه‌های کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن است. بیش از ۸۵ درصد جامعه ما در اغلب موارد کمبود ویتامین D دارند. بهترین راه برای تأمین ویتامین D استفاده از نور مستقیم آفتاب است.

بهترین رژیم غذایی برای افراد مبتلا به ADHD یا بیش فعالی

ADHD نوعی اختلال است که تصور می‌شود ناشی از عدم تعادل در شیمی مغز، به ویژه انتقال دهنده‌های عصبی باشد. بسیاری از غذاها و مواد مغذی وجود دارند که برای عملکرد و سلامت مغز مفید هستند و بنابراین برای ADHD مفید هستند. برخی از این غذاها عبارتند از:

اسیدهای چرب امگا

اسیدهای چرب امگا، به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳، برای سلامت مغز مفید هستند. از آنجا که امگا سه به تشکیل غشای سلولی کمک می‌کند، می‌تواند به انتقال دهنده‌های عصبی در مغز کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

پروتئین

دریافت پروتئین کافی برای عملکرد مناسب برای مغز بسیار مهم است. این بدان دلیل است که پروتئین به اسیدهای آمینه تجزیه می‌شود، که به مغز کمک می‌کند تا انتقال دهنده‌های عصبی و تعدیل کننده‌های عصبی – پیام رسان‌های شیمیایی در مغز را تولید کند. این برای ADHD مفید است زیرا اعتقاد بر این است که ADHD تا حدی به دلیل عدم تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مانند دوپامین است.

نشان داده شد که افرادی که صبحانه سالم می‌خورند هوشیارتر و با دقت بیشتری هستند و می‌توانند اطلاعات را سریع‌تر پردازش کنند. بنابراین حذف وعده‌های غذایی می‌تواند این علائم را بدتر کند که احتمالاً مربوط به کاهش قند خون است و مغز برای عملکرد مناسب به انرژی از طریق غذایی که می‌خوریم نیاز دارد.

پلی فنول‌ها

پلی فنول ها ترکیباتی هستند که آنتی اکسیدان‌های طبیعی هستند و در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند، ترکیباتی که می‌توانند به سلول‌های سالم متصل شده و به DNA و پروتئین‌های داخل آنها آسیب برسانند.

عدم تعادل بین آنتی اکسیدان‌ها و رادیکال‌های آزاد در بدن به عنوان استرس اکسیداتیو شناخته می‌شود. محققان بر این باورند که استرس اکسیداتیو در مغز می‌تواند با ADHD مرتبط باشد. این بررسی نشان داد که مکمل‌های پلی فنول می‌توانند استرس اکسیداتیو را در مغز خنثی کنند، بنابراین ممکن است علائم ADHD را بهبود بخشد.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های گروه B برای سلامت مغز مهم هستند، زیرا می‌توانند شیمی مغز را بهبود بخشیده و از عملکرد سلامت روان پشتیبانی کنند. آنها به ویژه برای افراد مبتلا به ADHD بسیار مفید هستند، زیرا می‌توانند از عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی پشتیبانی کنند. برخی از مواد تشکیل دهنده و گروه‌های غذایی مانند مواد شیمیایی و نگهدارنده ها، رنگهای غذایی خاص، گلوتن و لبنیات ممکن است علائم ADHD را در افراد خاص بدتر کنند.

کد خبر 449676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.