ترفندهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سکته قلبی

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ترفندهای تغذیه‌ای جهت پیشگیری از سکته قلبی را تشریح کرد.

‌به گزارش ایمنا، نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: سدیم به میزان بسیار کافی در نمک‌های خوراکی موجود است و دریافت بیش از اندازه آن خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی از طریق تشکیل پلاکت‌ها به وجود می‌آیند. تشکیل پلاکت‌ها باعث افزایش فشار خون، کم‌تر شدن انعطاف پذیری رگ‌های خونی در قسمت‌های مختلف بدن، پرفشاری خون و سکته قلبی می‌شود.

جوزدانی، تصریح کرد: مصرف پتاسیم اجازه تشکیل پلاک‌های خونی را نمی‌دهد و دقیقاً بر عکس سدیم عمل می‌کند؛ یعنی باعث می‌شود رگ‌ها نرم و انعطاف پذیر باشند و در نتیجه خون رسانی به اندام‌ها به خوبی انجام شود.

وی با بیان اینکه میزان دریافت پتاسیم در بدن باید متعادل باشد. اگر از طریق مکمل‌ها به میزان بسیار زیاد پتاسیم دریافت شود باعث بروز سکته قلبی خواهد شد، اضافه کرد: سبزیجات، ماهی، انواع جوانه‌ها و میوه‌هایی مانند: موز، پرتقال و آووکادو از منابع بسیار غنی پتاسیم هستند و توصیه می‌شود افراد مسن، مبتلایان به فشار خون بالا یا خفیف برای پیشگیری از ابتلاء به سکته‌های قلبی این مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: درباره مضر بودن قند موجود در موز، اظهار کرد: موز نسبت به میوه‌های دیگر دارای قند بیشتری است، اما افراد دیابتی هم می‌توانند از این میوه استفاده کنند و پرهیز از مصرف آن کار منطقی نیست، اگر فرد دیابتی به بیماری‌های قلبی- عروقی هم مبتلا باشد از آنجایی که بیماری دیابت و مشکلات قلبی_ عروقی به هم مرتبط هستند، توصیه می‌شود از یک سوم تا نصف موز را در طول روز به عنوان یک میوه واحد مصرف کنند.

کد خبر 449621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.