نوشابه ابتلا به دیابت را ۲۵ درصد افزایش می‌دهد

نوشابه‌های گازدار خطر ابتلاء به دیابت نوع دو را ۲۵ درصد افزایش و در عین حال به دلیل کالری بالا، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئین‌ها، لبنیات و سایر مواد غذایی با ارزش کاهش می‌دهد.

به گزارش ایمنا، یک متخصص بیماری‌های داخلی، اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود، مصرف سرانه نوشابه در ایران بیش از ۳۳ لیتر است در حالی که مصرف این نوشابه‌ها در کشورهای دیگر به میزان ۱۱ تا ۱۲ لیتر در سال است و به عبارت دیگر هر ایرانی سالانه سه تا چهار برابر استانداردهای جهانی نوشابه استفاده می‌کند.

مهدی محب زاده یکی از مشکلات تغذیه‌ای در کشور را مصرف بیش از حد مجاز و بالاتر از استاندارد جهانی نوشابه‌های گازدار دانست و افزود: نوشابه ماده‌ای بسیار اسیدی است، بدن ما به طور طبیعی کمی حالت قلیایی دارد و مصرف ماده‌ای که اسیدی باشد اثرات سوئی بر سلامت بدن دارد و تعادل بدن را بر هم می‌زند.

وی ادامه داد: اثر اسید فسفریک دفع کلسیم از استخوان‌هاست که احتمال بروز پوکی استخوان را افزایش می‌دهد و احتمال رسوب کلسیم اضافی در کلیه‌ها وجود دارد و در طولانی مدت منجر به سنگ کلیه می‌شود، از سوی دیگر برای جذب کلسیم موجود در غذاها از طریق دستگاه گوارش نیز نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر است. وقتی این تعادل براثر نوشیدن نوشابه گازدار حاوی اسیدفسفریک به هم می‌خورد جذب کلسیم از دستگاه گوارش نیز دچار اختلال می‌شود بنابراین بدن از یک سو از کلسیم ذخیره شده در استخوان استفاده می‌کند و از سوی دیگر به راحتی نمی‌تواند کلسیم جذب کند و در نتیجه دچار نوعی فقر کلسیم و کاهش تراکم استخوانی و در نتیجه باعث پوکی بافت استخوان می‌شود.

این پزشک اضافه کرد: خاصیت اسیدی نوشابه‌های گازدار سبب فرسایش مینای دندان‌ها شده و میزان قند بالای این نوشیدنی‌ها، پوسیدگی دندان‌ها را تسریع می‌کنند.

به گفته محب زاده، نوشابه‌ها به دلیل داشتن کالری بالا باعث چاقی می‌شوند، هر لیوان نوشابه حاوی ۳۰ گرم قند یعنی ۱۲۰ کیلو کالری انرژی بوده و اگر فردی روزانه فقط یک لیوان نوشابه بدون کاستن از میزان مصرف سایر مواد غذایی بنوشد هر ماه نیم کیلو گرم به وزن وی اضافه خواهد شد و کافئین موجود در نوشابه سبب بی خوابی و افزایش تپش قلب و کم آبی بدن می‌شود.

وی افزود: مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها در طولانی‌مدت باعث می‌شود سیستم گوارش به میزان اسیدی که به طور مصنوعی همراه با نوشیدنی وارد بدن می‌شود، عادت کند و عمل هضم غذا به شکل مطلوب انجام نمی‌شود و میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس شده و نمی‌تواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند.

محب زاده به ایرنا گفت: به مردم توصیه می‌شود مصرف نوشابه‌های گازدار را به حداقل برسانند و حتی بهتر است آن را از سبد خانوار حذف کنند.

کد خبر 448591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.