واعظی: برخی به اسم رسیدگی به مشکلات مردم، سفرهای تبلیغی را آغاز کرده‌اند

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: برخی نمایندگان به اسم رسیدگی به مشکلات مردم، سفرهای تبلیغی خود را آغاز کرده‌اند آنها با وعده‌ها و حرف‌های تبلیغاتی، ‌انتظارات مردم را بالا می‌برند در حالی که می‌دانند منابع کشور محدود است.

به گزارش ایمنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران و در جمع خبرنگاران درباره لغو جلسه سران سه قوه افزود: در جلسه سران قوا رسیدگی به مشکلات مردم اهمیت دارد و به غیر از آن جلسات شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، شورای عالی هماهنگی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی نیز با حضور سران قوا برگزار می‌شود تا علاوه بر انجام امور، تفاهم و همدلی میان سران قوا بیشتر شود.

وی با تاکید بر اینکه نخستین باری نیست که جلسه سران قوا لغو می‌شود، افزود: پیش از این نیز در مواردی، کاری برای یکی از آقایان پیش می‌آمد با هماهنگی این جلسه به تأخیر افتاد و برای برگزاری هم این گونه نیست که از قبل اطلاع رسانی شود اما نمی‌دانم چرا چنین فضای به وجود آمده در حالی که فقط به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی این تصمیم گرفته شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه اتفاق‌های عجیبی در حال رخ دادن است، افزود: در هر دوره از مجلس ۲، ۳ یا ۵ نماینده اظهار نظرهای تندی داشتند و از الفاظی استفاده می‌کردند که در شأن نمایندگی نبود. اما در مجلس یازدهم تعداد این افراد زیاد شده و این سبب اختلاف، ناامیدی و تفرقه می‌شود.

با سفرهای تبلیغی انتظارات مردم را بالا می‌برند

واعظی با تاکید بر اینکه هنوز به شروع انتخابات ریاست جمهوری زمان زیادی باقی مانده برخی از نمایندگان به اسم رسیدگی به مشکلات مردم، سفرهای تبلیغی خود را آغاز کردند، افزود: این افراد با وعده‌ها و حرف‌های تبلیغاتی، انتظارات مردم را بالا می‌برند در حالی که خود آنها می‌دانند منابع کشور محدود است. همچنین این افراد در گذشته مسؤولیت داشتند و گروهی هم حامی آنها بودند ولی کاری انجام ندادند.

وی با اشاره به اینکه پیش از این دولت لوایحی داده بود ولی مجلس به جای پرداختن به آنها طرح‌های جدیدی ارائه می‌دهد، تصریح کرد: این رویه به جای حل مشکلات بیشتر شعارزدگی نمایندگان را نمایان می‌کند.

ارتش برای مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مرز نیست

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره اینکه آیا برای مناقشه بین آذربایجان و قره باغ، ارتش جمهوری اسلامی در مرزها مستقر شده است، اظهار کرد: باید کاملاً مراقبت بود که هیچ خسارتی به مرزهای ایران وارد نشود و پیش از این نیز رئیس جمهوری در تماس تلفنی با رئیس جمهور آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان به این موضوع تاکید کردند که خسارت به مرزهای کشور و تجهیزات را تحمل نخواهند کرد.

واعظی ادامه داد: نیروهای مرزبانی نیز آماده هستند و کارهای لازم در این باره انجام شده است ولی استقرار ارتش در مرز به معنای این است که کشور تهدید می‌شود. البته درست است که ما تهدید نمی‌شویم ولی وقتی دو کشور آذربایجان و ارمنستان در نزدیکی مرز ایران در حال جنگ هستند، امکان دارد راکتی هم به داخل مرز کشور اصابت کند.

وی افزود: اعتقاد داریم از طریق جنگ این مناقشه حل نمی‌شود. بلکه باید به اصولی پایبند باشیم و اصولی که ایران از ابتدا اعلام کرده روشن است و ما اعلام کردیم که باید تفاهم و مذاکره در دستور دو کشور قرار گیرد و تمامیت ارضی کشورها نیز به رسمیت شناخته شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: تا زمانی که اشغال هست درگیری ادامه دارد و باید ابتدا اشغال پایان پذیرفته و مرزهای بین‌المللی مورد بحث قرار گیرد. البته این موضعی است که در گذشته نیز اعلام کردیم و امروز نیز به آن تاکید داریم.

واعظی با اشاره به تماس تلفنی رئیس جمهوری با رئیس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان اظهار کرد: رئیس جمهوری همین موضع را اعلام کردند و امروز نیز قرار است رئیس جمهوری با پوتین رئیس جمهوری روسیه صحبت کنند. زیرا ما به عنوان کشوری که با هر دو کشور مرز مشترک داریم نمی‌توانیم نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم.

وی با بیان اینکه تلاش دولت بر این است که ابتدا این آتش خاموش شود، افزود: در ادامه نیز دولت تلاش می‌کند بر اساس مذاکره راهبرد خود را برای حل مناقشه قره باغ پیش ببرد.

جریمه رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی ابتدا در تهران اجرایی می‌شود

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا طبق مصوبه دولت قرار است جریمه برای عدم استفاده از ماسک اجرایی شود، اظهار کرد: تلاش دولت این است که تا آنجا که می‌تواند از طریق صدا و سیما، رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها برای سلامتی مردم روشنگری کند.

واعظی ادامه داد: رویکرد دولت از ابتدا جریمه نبوده بلکه مهم این است که همه پروتکل‌های رعایت شود و در مقطعی رعایت پروتکل‌ها به ۷۹ تا ۸۰ درصد هم رسید. ولی دوباره این آمار پایین آمده و در تهران ۵۰ تا ۶۰ درصد پروتکل‌ها رعایت می‌شود و در برخی شهرها نیز این آمار به ۴۰ درصد رسیده است. هرچند که در بعضی از شهرها آمار ۹۰ درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه عده‌ای با افتخار اعلام می‌کنند که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند؛ زیرا نمی‌ترسند، تصریح کرد: صحبت این است که موضوع ترسیدن شخص نیست بلکه اگر شخصی پروتکل‌ها را رعایت نکند، مزاحم سلامت دیگران خواهند شد. بر همین اساس در شنبه پیش رو جمع بندی برای جریمه‌ها در تهران انجام می‌شود و در صورتی که اثر بخش بود برای دیگر شهرها پیاده سازی می‌کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور عدد جریمه‌هایی که برای عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای مجازی منتشر شده را تأیید نکرد و گفت: بخشی از جریمه‌ها مربوط به عدم ارائه خدمات دولتی و غیردولتی به فردی است که ماسک نمی‌زند. بخشی هم مربوط به ارقامی است که به صورت جریمه برای فرد در نظر گرفته می‌شود.

واعظی در پاسخ به خبرنگار دیگری که به تجمع تعدادی از ایرانیان در مرز مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان اشاره کرده بود، گفت: مواضع ایران از طریق وزارت خارجه و مقاماتی که می‌توانند درباره سیاست خارجی صحبت کنند و رویکرد آنها موضع رسمی کشور است، اعلام می‌شود و تاکنون نیز اعلام شده است، اما برخی بر اساس تبلیغاتی که دیگران علیه جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور انجام می‌دهند، به دنبال این هستند که از این بحران استفاده کنند و در داخل ایران بین ارامنه و آذری‌ها اختلاف به وجود آوردند.

وی ادامه داد: این عده فعالیت خود را در این باره آغاز کردند و فیلم‌ها وکلیپ‌هایی در این باره منتشر شده که مربوط به ایران نیست یا متعلق به گمرک جای دیگر است. البته در همان هفته گذشته به همه این موارد رسیدگی شد و در دولت بحث و بررسی شد و رئیس جمهوری نیز دستورات لازم را به گمرک، وزارت کشور و بخش‌های دیگر دادند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شرایط نسبت به روزهای اخیر بسیار بهتر شده است، تصریح کرد: باید مراقبت شود که اگر اتفاقی در بیرون از کشور رخ می‌دهد سبب از بین رفتن انسجام ما نشود و در این باره شفاف‌سازی و اطلاع رسانی کنیم.

تلاش دولت حفظ قیمت‌هاست

واعظی درباره افزایش نرخ بلیط مترو و اتوبوس که در شورای شهر بحث شده، یادآور شد: دولت در این شرایط با افزایش قیمت مخالف است و دولت به دلیل افزایش نرخ ارز که بر سایر قیمت‌ها تأثیر گذاشته، در تلاش است این قیمت‌ها نیز کاهش یابد و باید همه بخش‌ها مراقبت کنند که قیمت‌ها افزایش نیابد.

وی با بیان اینکه شورای شهر قوانین ساز و کار مختص به خود را دارد، گفت: ولی فکر می‌کنم تا زمانی که گشایشی برای مردم حاصل شود و تا زمانی که بتوان شرایط صادرات نفتی و غیرنفتی را ساماندهی کنیم، باید تلاش کرد این قیمت‌ها را حفظ کرد.

ملاک حضور مقامات در تجمع‌ها باید اعلام ستاد ملی کرونا باشد

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا گفت: این پروتکل‌ها برای همه تعیین و ابلاغ هم شده است؛ حتی یک بار هم وزارت بهداشت درباره عدم رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی در جلسات مجلس شورای اسلامی و کمیسون‌ها مکاتبه کرده است.

واعظی گفت: ما که در ستاد ملی نمی‌توانیم مرتب با رئیس و نمایندگان مجلس درگیری به وجود بیاوریم که پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند یا مراعات نمی‌کنند؛ این وظیفه خودمان است که ضوابط را رعایت کنیم.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب بیش از هر فرد دیگری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، نه اینکه فقط رعایت کنند بلکه اعلام کردند هر چه ستاد ملی کرونا ابلاغ کند من وظیفه دارم آن را اجرا کنم، چطور می‌شود که سران سه قوه و دیگران با افتخار کارهای دیگر انجام دهند و بگویند کسی که رعایت می‌کند جانش را دوست دارد، که سخنان صحیحی نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار کرد: در خرداد ۹۹ معاون وزیر بهداشت به همه بیمارستان‌های کشور اعلام کرد که ملاقات بیماران کرونایی ممنوع است و این یعنی برای همه ممنوع است. در حالی که می‌توانستند بگویند، با استفاده از «گان» و ماسک ملاقات کنند.

وی تصریح کرد: تمام پزشکان کشور و پرستاران «گان» و ماسک مخصوص می‌پوشند اما بسیاری از آنها مبتلا شده‌اند و تعداد فوتی هم در میان کادر درمان کشور کم نیست؛ باید دستورالعمل‌ها رعایت شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اگر فردی دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کند تصمیم خودش است، اما در جلسه‌ای که رؤسای دو قوه دیگر حضور دارند و بخواهند آنها را در معرض خطر ابتلاء قرار دهند، کار صحیحی نیست.

برخی پروتکل‌های بهداشتی را به موضوعی سیاسی تبدیل کرده‌اند

واعظی اظهار کرد: اینکه رئیس جمهوری آمریکا به کرونا مبتلا شده است آیا مایه افتخار برای وی نباید باشد؟ آن وقت نمی‌گویند فردی که نمی‌تواند از خودش محافظت کند چگونه می‌خواهد کشور را اداره می‌کند؟ بنابراین همه چیز در کشور جنبه سیاسی و تبلیغاتی به خود گرفته است. یک موضوع بهداشتی روشن به یک مساله سیاسی تبدیل شده است، افراد از اینکه بخواهند از هم اکنون خود را برای آینده مطرح کنند، باید پرهیز کنند.

وی همچنین در مورد صحبت‌های اخیر خود درباره اصلاح‌طلبان که با واکنش آنها مواجه شده بود، گفت: گفتم که بین اصلاح‌طلبان اختلاف‌نظر وجود دارد و دیدگاه آنها نسبت به دولت یکی نیست. برخی حامی دولت هستند و عده‌ای هم از ابتدا از دولت انتقاد می‌کردند که پاسخ آنها را دادم. اخیراً آقای بهزاد نبوی مصاحبه خیلی خوبی کردند. رئیس دولت اصلاحات هم همیشه حامی دولت بوده است. بزرگان اصلاحات ارتباط خوبی با آقای روحانی دارند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که حزب اعتدال و توسعه چه برنامه‌ای برای انتخابات دارد، اظهار کرد: حزب در حال بررسی شرایط است و هنوز به جمع‌بندی نرسیده است.

واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا خود شما هم نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهید شد، گفت: در این دوره داوطلب زیاد است من نامزد نخواهم شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 448553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.