قبادی‌دانا: جمعیت سالمندان کشور در ۲۱ سال آینده ۲ برابر می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور از شتاب افزایش سالمندی در ایران خبر داد و گفت: براساس پیش‌بینی‌ها جمعیت سالمندان کشور در سال ۱۴۲۰ (۲۱ سال بعد) ۲ برابر می‌شود.

به گزارش ایمنا، وحید قبادی‌دانا روز جمعه در گفت و گویی افزود: جهان در حال حاضر با بهبود مراقبت‌های بهداشتی اولیه و همچنین افزایش قدرت تشخیص و درمان بیماری‌ها شاهد کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی است.

وی افزود: در سال ۲۰۱۹ میلادی از هر ۱۱ نفر در جهان یک نفر سالمند بود، یعنی جمعیت سالمندان ۹ درصد جمعیت دنیا را شامل می‌شد؛ اما با روند امروز پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ از هر ۶ نفر در جهان یک نفر سالمند باشد، به عبارت دیگر ۱۶ درصد از جمعیت دنیا را سالمندان تشکیل خواهند داد.

رئیس سازمان بهزیستی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار در تاریخ شمار افراد ۶۵ سال و بالاتر در جهان از شمار افراد زیر پنج سال بیشتر شد. در ایران نیز جمعیت سالمندی طی سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است و در سال ۱۳۵۵، پنج درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دادند؛ در حالی که در سال ۹۸ این رقم به ۱۰ درصد جمعیت رسیده و ظرف ۴۲ سال جمعیت سالمندی ۲ برابر شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها بار دیگر در سال ۱۴۲۰ (۲۱ سال بعد) جمعیت سالمندان کشور دو برابر می‌شود این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان ۲ برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است بنابراین افزایش جمعیتی سالمندی در کشور ایران شتاب یافته است.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در ایران امید به زندگی در سال ۱۳۵۵ حدود ۵۷ سال بود که این نرخ در سال ۹۵ به ۷۵ سال رسید؛ همچنین بر اساس ترکیب جمعیت سالمندی، حدود ۷۲ درصد از سالمندان در مناطق شهری و ۲۷ درصد از این قشر در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

قبادی‌دانا یادآور شد: سهم سالمندان مرد بیش از سالمندان زن طی سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۸۵، بوده است اما از سال ۱۳۹۰ به بعد تعداد سالمندان زن بیش از سالمندان مرد شده و سالمندی الگوی زنان پیدا کرده است.

وی گفت: در حال حاضر بیشترین درصد جمعیت سالمندی در بین استان‌ها در استان گیلان و پس از آن استان‌های مازندران و مرکزی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته اند.

رئیس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: این در حالی است که کمترین درصد جمعیت ۶۰ ساله و بالاتر در بین استان‌ها مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و بعد از آن، استان هرمزگان شاهد درصد جمعیتی کمتری از سالمندان است.

قبادی‌دانا ادامه داد: در ارتباط با وضعیت اجتماعی سالمندان هم طبق آخرین سرشماری انجام شده، حدود ۷۲ درصد از سالمندان متأهل و حدود ۲۶ درصد از سالمندان بدون همسر هستند. در حالی‌که ۹ دهم درصد از سالمندان کشور هرگز ازدواج نکرده، تنها بودند و اکنون نیز تنها زندگی می‌کنند.

وی همچنین یادآور شد: قشر اندکی از سالمندان نیز در حال حاضر در مراکز سالمندان بسر می‌برند.

کد خبر 447565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.