چند پیشنهاد تغذیه‌ای برای پیشگیری از آلزایمر

نایب رئیس انجمن تغذیه ایران، گفت: آلزایمر به عنوان رایج‌ترین نوع دمانس، بیماری است که تغییر سبک زندگی و پیروی از روش‌های اصولی زندگی سالم از جمله داشتن تغذیه صحیح در پیشگیری از بروز آن مؤثر است.

به گزارش ایمنا، مجید حسن قمی با اشاره به اینکه آلزایمر یکی از رایج‌ترین انواع دمانس است، اظهار کرد: بیماران دچار این بیماری به مرور دچار اختلال حواس شده و به تدریج و در صورت عدم توجه به یادآوری خاطرات گذشته حافظه کوتاه مدت آنها نیز با مشکل مواجه خواهد شد، علائمی مانند بروز اختلال در عملکردهای عادی روزانه افراد، عدم توانایی ادای درست کلمات، ایجاد تغییر در احساسات و خلق و خوی و گوشه‌گیری می‌تواند از علائم شروع بیماری آلزایمر در سالمندان باشد.

وی اضافه کرد: برخی علائم بروز آلزایمر، ناتوانی در به خاطر آوردن و حذف سریع اطلاعات ذهن، از دست دادن قدرت استدلال و قضاوت، اختلال در تشخیص چهره و تجسم، اختلال در تکلم، تغییر در شخصیت و رفتار فرد مبتلا است که معضلاتی را برای بیمار ایجاد می‌کند.

زندگی سالمندان در دوران شیوع کرونا

قمی با تاکید بر تحت تأثیر قرار گرفتن زندگی سالمندان در دوران شیوع کرونا، تصریح کرد: برقراری ارتباط با سالمندان به صورت تلفنی و یا تصویری، همراهی با آنان در محیط‌های باز برای پیاده‌روی البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حل کردن جدول، بازی‌های فکری، به کار بردن راه‌هایی برای پیشگیری از گوشه نشینی سالمندان است و در کل با فعال کردن ظرفیت‌های ذهنی آنان می‌توان به بهبود وضعیت سالمندان در دوران کرونا کمک کرد.

نقش تغذیه و رژیم غذایی در پیشگیری از بروز انواع دمانس

این متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه و رژیم غذایی در پیشگیری از بروز انواع دمانس، گفت: پیروی از یک رژیم سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها در طول عمر، مصرف مقادیر کافی سبزیجات و میوه‌جات، مصرف ویتامین‌های E A,D و C، روغن ماهی حاوی امگا ۳ و اسیدهای چرب ضروری به تقویت سیستم نورولوژیک و در پی آن سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند.

وی پرهیز از مصرف چربی‌های حیوانی، روغن‌های نباتی جامد، کره، خامه، انواع غذاهای چرب مانند کله پاچه و جگر و دل و قلوه، سوسیس و کالباس و در کل فست‌فودها و انواع قندهای ساده مانند آبنبات و نبات و شیرینی جات تر و خشک را در تقویت ذهن و پیشگیری از انواع دمانس مؤثر دانست و ادامه داد: سالمندان از مصرف غذاهای نمک سود شده و خیار شور و کلم شور، اضافه کردن زیاد نمک به غذا خودداری کرده و استفاده از منابع غنی روغن ماهی یا ماهی‌های سرشار از ویتامین‌های محلول در چربی به خصوص ویتامین E و D را در دستور کار داشته باشند.

قمی خاطرنشان کرد: در همین راستا ۳ ویتامین گروه محلول در آب یعنی B۶، B۱۲ و اسیدفولیک در پیشگیری از انواع دمانس و آلزایمر تاثیرگذارند و نیاز بدن به این ویتامین‌ها را می‌توان با مصرف انواع گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، غلات کامل، شیر، لبنیات و تخم‌مرغ تأمین کرد.

این متخصص تغذیه همچنین مصرف شکلات تلخ را در آرامش افراد و کند کردن پیشرفت آلزایمر کمک کننده دانست و افزود: برخی ماهی‌ها مانند سالمون با دارا بودن میزان بالای ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای چرب ضروری، در ساخت و ساز بافت چربی سلول‌های مغزی بسیار مفید است. همچنین دانه کتان و سبزیجات برگ تیره نیز در این زمینه مؤثر است.

نایب رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به برخی دیگر از مواد غذایی کمک کننده در تقویت ذهن و کاهش دهنده روند پیشرفت بیماری آلزایمر، اظهار کرد: زردچوبه و زنجبیل با دارا بودن خواص ضدالتهابی می‌توانند مشکلات و التهابات ناشی از عوارض این بیماری را کنترل کنند. همچنین در سیب و به خصوص پوست سیب ماده‌ای ضد التهاب و ضد سرطان برای کمک به این روند وجود دارد، گردو نیز به دلیل دارا بودن اسید چرب امگا ۳ کمک‌کننده است.

وی ادامه داد: چای سبز سرشار از فلاونوئیدهاست که روند آنتی‌اکسیدانی را در بدن افزایش داده و میوه‌هایی مانند آلبالو و گیلاس نیز به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک می‌کنند.

این متخصص تغذیه به ایسنا گفت: در کنار اصلاح سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش و شرکت در فعالیت‌ها و بازی‌های گروهی نیز به بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر و کند کردن روند پیشرفت بیماری کمک می‌کند.

کد خبر 445415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.