۶ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار از مشاغل خانگی بهره‌مند شدند

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در قالب اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی ۶ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار در ۲۴ استان، توانمند می‌شوند.

به گزارش ایمنا، مهناز امامدادی در نشست بررسی روند اجرای طرح ملی مشاغل خانگی در جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، اظهار کرد: طرح ملی مشاغل خانگی ابتدا در ۹ استان کشور از جمله خراسان جنوبی به صورت پایلوت اجرا شد و با توجه به نتایج خوبی که داشت مورد استقبال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار گرفت.

وی افزود: در این طرح نگاه اصلی ما بر توانمندسازی متقاضیان است که افراد بتوانند حضور موفقی در بازار داشته باشند.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این طرح در سه مرحله اجرا می‌شود، تصریح کرد: خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که در هر سه مرحله حضور داشته و حدود ۷۰۰ نفر در طرح پایلوت اشتغال شرکت کردند.

وی با بیان اینکه تاکنون جهاد دانشگاهی در ایجاد رشته‌های شغلی نوآورانه موفق عمل کرده است عنوان کرد: این موفقیت باید در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به خوبی دیده و تنوع رشته‌ای بر اساس نیازهای موجود ایجاد شود.

امامدادی با اشاره به اینکه یکی از اهداف توسعه مشاغل خانگی ایجاد فرصت شغلی برای قشر فارغ‌التحصیل است ادامه داد: باید تلاش شود تا با منابع محدود بهترین خروجی را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه در این طرح سرانه آموزشی برای هر نفر ۱۰ نفر ساعت است گفت: در رشته‌های انتخابی باید پیشران‌های قوی انتخاب شوند و پیشران‌های قوی به طور قطع در استان وجود دارد که نیازمند شناسایی دقیق است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: خودباوری باید بین پیشران‌ها وجود داشته باشد و اگر این خودباوری با مشاوره‌های انگیزشی افزایش پیدا کند، به طور قطع نتایج بهتری به دست خواهد آمد.

وی تأکید کرد: ایجاد خودباوری در قشر زنان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در شرایط کنونی تغییرات فکری از تغییرات مهارتی مهمتر است.

امامدادی گفت: در آموزش باید خلاقیت و اعتماد به نفس را داشته باشیم و این نیاز را در متقاضی به وجود آوریم که عطش به یادگیری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت‌های استانی برای بسته‌بندی استفاده کنیم یادآور شد: همچنین باید در رشته‌ها و فعالیت‌ها نگاه بین رشته‌ای داشته باشیم و این باور را به پیشرانان منتقل کنیم که مکمل هم هستند و از طریق هم‌افزایی و مشارکت می‌توانند به نتایج مثبت دست یابند.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر مزیت‌های نسبی استان در حوزه مشاغل خانگی شناسایی شده است و تمام تلاش این بوده که نیازها و پتانسیل‌های استان در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

جلال الدین صادقی افزود: در مرحله نخست اجرای طرح ملی مشاغل خانگی استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از ۹ استان پایلوت کشور انتخاب و از سال ۹۶ اجرای این طرح در استان آغاز شد.

وی اظهار کرد: وابستگی نبودن به تسهیلات اولیه، شناسایی مزیت‌های شغلی استان، استعداد سنجی متقاضیان آموزش و توانمندسازی و مشاوره افرادی که توان ورود به طرح دارند، شناسایی افراد پشتیبان و در نهایت اتصال به بازار و نظارت بر تکمیل شدن این زنجیره از جمله ویژگی‌های این طرح است.

مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم گفت: در اجرای این طرح ۴۳ شغل احصا شد که ۲۹ شغل مربوط به شهرستان بیرجند است.

مجتبی ابراهیمی افزود: در فاز دوم طرح فرایند ثبت‌نام و اقدام عملیاتی در سامانه مشاغل خانگی، ارزیابی و راستی آزمایی نیز انجام و در نهایت اتصال به بازار متقاضیان مشاغل خانگی به برندهای ملی و استانی اجرا شد.

وی بیان کرد: ۶ برند با عناوین جانای دهقان، برسومه، افرا، سارق، زالو پروران شرق و باران در این طرح ثبت شد.

مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی مجموع متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را ۹۶۶ نفر اعلام کرد و گفت: تعداد اشتغال ایجاد شده در این طرح ۵۷۱ شغل بوده است.

به گزارش ایرنا، وی از ایجاد سه شبکه پوشاک، عسل و حوله در استان خبر داد و گفت: در این طرح ۳۴ مزیت شناسایی شد که پوشاک، حوله بافی، تکثیر و پرورش زالوی طبی، پارچه بافی، تولیدعسل، گلیم بافی، جاحیم، قالی بافی، قلم زنی از جمله این مزیت‌ها است.

کد خبر 444729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.