شناسایی و رصد نامحسوس نقاط اصلی زباله گردی کودکان در تهران

سرپرست سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از استمرار طرح شناسایی نقاط اصلی زباله گردی کودکان در سطح شهر تهران خبر داد.

به گزارش ایمنا، سید مالک حسینی در مورد سرانجام ابلاغیه شهردار تهران در مورد ممنوعیت به کارگیری کودکان توسط پیمانکاران زباله خشک شهرداری تهران گفت: در یکی از بندهای ابلاغیه شهرداری تهران استفاده از کودکان در فرایند زباله گردی به صراحت ممنوع اعلام شده است و بر همین اساس بازرسی شهرداری تهران با جدیت، حسن اجرای این بخشنامه توسط پیمانکاران را دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه در گذشته استفاده از کودکان توسط پیمانکار انکار می‌شد، اما حالا مدیریت شهری فعلی با پذیرش اینکه برخی پیمانکاران به چنین ممنوعیتی متعهد نیستند، سعی در اصلاح آن دارد، افزود: البته دقت داشته باشید که استفاده از کودک در فرآیند جمع آوری زباله توسط شهرداری رخ نمی‌دهد؛ بلکه در لایه‌های بعدی و توسط گروه‌هایی که با پیمانکاران مرتبط هستند، این کودکان به کار گرفته می‌شوند.

به گفته حسینی، در واقع، بیشتر کودکان زباله گرد به صورت واسطه یا شرکت دسته چندم با پیمانکار شهرداری همکاری می‌کنند که همه این انواع ارتباطات غیر قابل پذیرش بوده و باید ممنوع شود.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران در جلسات مختلف با پیمانکاران خود، آنها را مجاب کرده که به هیچ وجه در پی استفاده از کودکان در این فرایند نباشند، اظهار کرد: چالش اصلی ما در نظارت و برخورد جدی با تخلف در این حوزه این است که برای جمع آوری زباله توسط هر فرد یا شرکتی به غیر از شهرداری‌ها، ممنوعیتی که منجر به جریمه بر اساس استناد قانونی و حقوقی باشد، تعریف نشده است و از آنجا که این عمل جرم انگاری نشده حتی اگر مأموران شهرداری این افراد را مورد شناسایی قرار دهند باز هم امکان برخورد نیست.

حسینی یادآور شد: به همین دلیل است که شهردار تهران در ابلاغیه خود سعی کرده با اتکا به جنبه‌های سلبی مثل فسخ قرار داد و … بر استفاده از حداکثر ظرفیت‌ها در برخورد با پیمانکاران متخلف و حمایت از کودکان در فرآیند زباله گردی تاکید کند.

وی با تاکید بر اینکه مجموعه‌های نظارتی شهرداری تهران با جدیت موضوع زباله گردی کودکان را در تهران رصد می‌کند، افزود: حتی سازمان بازرسی شهرداری تهران اقدام به رصد نامحسوس سطح شهر و شناسایی نقاطی که در آنها از کودکان زباله گرد استفاده می‌شود کرده است. همچنین اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز طرح "سلامت یار" را دنبال می‌کند تا با کمک نیروهای داوطلب محلی به شناسایی این نقاط کمک کنند.

سرپرست سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: دقت داشته باشید که شهرداری تهران تنها اقدام به رصد و شناسایی کودکان زباله گرد در سطح شهر می‌کند و کاری با آنها ندارد، بلکه در صورت مشاهده کودک و کشف ارتباط آن با پیمانکار شهرداری، موضوع برای برخورد با پیمانکار خاطی به شهرداری منطقه منتقل می‌شود البته باید به این نکته هم اشاره کنم که بر اساس تاکید شهردار تهران و تصریح در بخشنامه ابلاغی، اگر در مجموعه شهرداری و به ویژه مناطق قصوری در این رابطه رخ دهد بر اساس گزارش سازمان بازرسی برخورد خواهد شد.

وی افزود: شهرداری علاوه بر پذیرش خلاءها و مشکلات جدی که این پدیده دارد همزمان تلاش‌های سازمان دهی شده ای برای حمایت از این کودکان در سطح شهر و محل‌های دپو و تفکیک زباله در خارج از شهر را آغاز کرده ایم، زیرا باور داریم که تا محو این پدیده باید با حداکثر ظرفیت‌های ممکن از کودکان زباله گرد که قربانی این فرایند هستند، حمایت کرد.

حسینی همچنین افزود: البته به این مهم نیز باید توجه داشته باشیم که پدیده زباله گردی کودکان نزدیک به دو دهه است که شکل گرفته و به طور طبیعی طی این دو دهه ساختارها و مناسبات غیر رسمی گسترده‌ای شکل گرفته و قطعاً به مانند سایر تجربیات جهانی در این خصوص به یکباره قابل حل نیست و ما نیز تلاش می‌کنیم با بهره گیری از تجربیات موفق دیگر کشورها برای حل مرحله به مرحله این مشکل چاره اندیشی کنیم که قطعاً بدون همراهی و همکاری همه بخش‌های درون و بیرون شهرداری و همچنین نهادهای مدنی و صاحب نظران دانشگاهی، میسر نخواهد شد.

منبع: ایسنا

کد خبر 443799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.