تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق برای برگزاری اربعین از راه دور

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: لازم است کمیته‌ای مشترک بین وزارت بهداشت ایران و عراق برای برگزاری باشکوه مراسم عزاداری اربعین حسینی از راه دور تشکیل شود تا بتوانیم به دنیا اثبات کنیم که هم عشق به امام حسین(ع) و هم عشق به حفظ سلامت مردم و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) را در حد بالا و اعلا داریم.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی روز پنجشنبه در گفت وگو با حسن التمیمی وزیر بهداشت عراق اظهار کرد: خوشحالم که وزیر بهداشت عراق آگاهی کاملی در مورد احتمال شیوع بیماری کووید ۱۹ و ضرورت رعایت پروتکل‌ها و کاهش مخاطرات دارد. پیشنهاد مترقی و دلسوزانه دکتر حسن التمیمی وزیر بهداشت عراق در خصوص زیارت از راه دور اربعین حسینی در سال جاری برای مردم دو کشور ایران و عراق را ستایش می‌کنم.

وزیر بهداشت ادامه داد: با همکاری دو کشور برای مبارزه جدی با کووید ۱۹ تلاش می‌کنیم تا هرچه زودتر به مرحله مهار بیماری برسیم و در آینده نزدیک با برچیده شدن این بیماری دوباره به زیارت عتبات عالیات مشرف خواهیم شد.

نمکی گفت: امیدواریم که دوستان ما در کشور عراق توانسته باشند مدیریت خوبی بر بیماری کووید ۱۹ اعمال کرده باشند. شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین و حضرت ابوالفضل (ع) و یاران باوفایش را به مردم عراق تسلیت می گویم. امسال بسیار دلتنگ بودیم که توفیق پیدا نکردیم به دلیل شیوع کووید ۱۹ زائر کربلا و عتبات عالیات باشیم. ما همواره بعد از هر نماز رو به کربلا می‌ایستیم و به آن سرزمین پاکیزه و مقدس سلام می‌فرستیم و همواره به دلیل عشق به امام حسین (ع) دل ما پیش شما است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: با وجود این‌که گرفتاری‌هایی در زمینه بیماری کووید ۱۹ داریم با همه امکانات همان‌گونه که در سفر شما به ایران گفتم، در خدمت دولت و ملت عراق هستیم. بعد از حضور شما در تهران به همه همکاران دستور دادم در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، انتقال دانش مدیریت بیماری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، مراودات علمی برای تبادل دانشجویان و اساتید و همچنین اکسیژن، هر کمکی که میسر است، دریغ نکنند و همواره منتظرم که اگر وزیر بهداشت عراق گره‌ای دارد که به دست ما در جمهوری اسلامی ایران باز می‌شود، بدون ملاحظه بگوید و دریغ نکند.

نمکی افزود: بعد از سفر وزیر بهداشت عراق به ایران، ما به دلیل بازگشایی‌ها دچار پیک دوم بیماری شدیم و خوشبختانه با برنامه ریزی منسجم و استفاده از تجربه‌های مرحله اول بیماری، امروز دوباره به حالت مناسب‌تری برگشته‌ایم و موارد ابتلاء و مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ در ایران کاهش قابل توجهی یافته است.

وی عنوان کرد: گرچه ما هم به عنوان داوطلب خرید اولین واکسن تأیید شده جهان برای کووید ۱۹ اقدام کرده‌ایم، اما خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران در مجموعه‌های مختلف و چندین شرکت دانش بنیان، در زمینه ساخت واکسن پیش می‌رویم و آزمایش‌های حیوانی واکسن گذرانده شده و آمادگی داریم که وارد فاز انسانی واکسن شویم و تردید نکنید که هر دستاوردی داشته باشیم در خدمت برادران و خواهران عزیزمان در کشور عراق هم خواهد بود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: ارتباط ما با مردم شریف و سرزمین عراق تاریخی است و هرگز گسستنی نخواهد بود. در همه خانواده‌ها در ایران بخشی از خاک عراق به عنوان تربت کربلا وجود دارد. امسال در ایران با حمایت رهبر معظم انقلاب، علمای برجسته کشور و تمام ذاکران اهل بیت توانستیم محرمی بسیار باشکوه، اما مبتنی بر پروتکل‌ها داشته باشیم.

وی ادامه داد: روش برگزاری مراسم عزاداری محرم امسال توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و تفاوت فاحش با سال‌های گذشته، بیانگر مسائل بسیار مهمی بود. مقام معظم رهبری اثبات کردند که حفظ سلامت در طریقت و اعتقادات ما واجب و آسیب زدن به دیگران حرام است.

نمکی گفت: توانستیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به گونه‌ای عمل کنیم که حداقل آسیب به مردم از نظر ویروس کرونا برسد. با وجود عشق وافر همه زائران امام حسین (ع) برای برگزاری مراسم اربعین، امسال به اجبار باید به شیوه دیگری و زیارت از راه دور عمل کنیم.

وزیر بهداشت افزود: تعداد تخت‌های مورد نیاز و میزان مراقبت‌هایی که باید از زائران اربعین حسینی کنیم با قابلیت‌های موجود و اپیدمی دو کشور، قطعاً می‌تواند زحمت ایران و عراق را چند برابر افزایش دهد. همان‌گونه که دوستانی در دنیا در عشاق الحسین داریم، دشمنانی هم داریم که می‌خواهند از ما به عنوان افراد بسیار بی توجه به سلامت مردم، چهره زمخت و زشتی را به دنیا نشان دهند و همه باید ثابت کنیم که شیعیان و عاشقان امام حسین (ع) از مترقی‌ترین افراد روی زمین هستند.

نمکی عنوان کرد: در سال پاندمی کرونا شاید بهترین شیوه ابراز ارادت به امام حسین و حضرت ابوالفضل (ع) شیوه‌های جدیدی باشد که تاکنون تجربه نکرده‌ایم. صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و علما و اهل فرهنگ در ایران و عراق باید دور همدیگر جمع شوند تا روی شیوه عزاداری اربعین امسال برنامه ریزی مفصل‌تری کنیم.

موفقیت‌های چشمگیر ایران در مدیریت کرونا

حسن التمیمی، وزیر بهداشت عراق نیز در این گفت‌وگو اظهار کرد: خیلی خوشحالم که خبرهای خوبی از ایران در مورد مدیریت کووید ۱۹ و کاهش مبتلایان و مرگ و میرهای ناشی از این بیماری می‌شنوم. به طور مستمر اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مورد مدیریت این بیماری را پیگیری و موفقیت چشمگیر ایران را مشاهده می‌کنیم و درس‌هایی در این زمینه گرفته‌ایم.

وی افزود: از ماه پنجم میلادی در وزارت بهداشت عراق مأموریت ویژه را آغاز کردیم و برنامه ریزی خاصی برای مدیریت کرونا داشتیم. در مورد فراهم کردن تخت‌های بیمارستانی به موفقیت‌های خوبی رسیده‌ایم. همچنین ۵۰ آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ در عراق راه اندازی و ۴ هزار دستگاه ونتیلاتور فراهم کردیم و داروهای خاصی که در مورد کووید ۱۹ در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد را در عراق فراهم کردیم.

التمیمی اضافه کرد: با وجود همه چالش‌های بزرگی که در عراق با آنها روبه‌رو هستیم و همه امور غیر از بازگشایی مدارس به حالت عادی بازگشته، اما روزانه به طور متوسط ۴ هزار نفر در عراق به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند. آمار بهبود یافتگان این بیماری در عراق ۷۷ درصد و میزان مرگ و میر بیماران در این کشور ۱۰ درصد است و برنامه ویژه‌ای برای تأمین واکسن کرونا داریم که اگر این واکسن مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد، آن را حتماً در عراق تأمین خواهیم کرد.

وزیر بهداشت عراق گفت: نمایندگان وزارت بهداشت عراق با نمایندگان وزارت بهداشت ایران به شکل روزانه در ارتباط هستند و از جمهوری اسلامی ایران، وزیر و معاونان وزیر بهداشت ایران به خاطر فراهم کردن اکسیژن برای عراق که یک مشکل جدی بود، تشکر ویژه می‌کنم و به مدیران وزارت بهداشت و شرکت‌های دارویی در عراق اعلام کردیم که حتماً با ایران در ارتباط باشند تا داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز عراق را تأمین کنند و به دل‌سوزی جمهوری اسلامی ایران در مورد حمایت از ملت عراق برای مقابله با همه گیری کرونا اطمینان دارم.

وی اظهار کرد: در ماه محرم با مشکلات بسیار زیادی در وزارت بهداشت عراق روبه‌رو بودیم. با وجود این‌که مجالس عزاداری کاملاً پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند، اما در روز عاشورا وقتی دیدیم که میلیون‌ها عراقی برای حضور در مراسم عزاداری شرکت کرده‌اند، در رعایت پروتکل‌های بهداشتی دچار مشکل شدیم.

التمیمی افزود: در مورد آگاه سازی شهروندان عراقی برای زیارت عتبات عالیات اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. هر سال مشتاق بودیم و جای افتخار بود که در مراسم اربعین حسینی، از میلیون‌ها ایرانی و عاشقان امام حسین (ع) از سراسر جهان در عراق پذیرایی کنیم و این یک سنت هر ساله است که همیشه منتظر آن هستیم، اما با توجه به حساسیت بیماری کووید ۱۹ مشکلاتی داریم و حتی در مورد میلیون‌ها عراقی که برای زیارت به کربلا می‌روند مشکلات جدی داریم.

وزیر بهداشت عراق اظهار کرد: یکی از موارد مهم گفت‌وگوی ما برنامه ریزی برای آگاهی بخشی به مردم ایران و عراق جهت زیارت از راه دور اربعین حسینی است. همه مردم استان‌های عراق آماده هستند که به کربلا بیایند و در حال حاضر با تمام توان در تلاش هستیم تا با شهروندان عراقی در ارتباط باشیم و از خدا می‌خواهیم این بیماری و همه گیری از کشورهای ما و کل جهان برچیده شود.

التمیمی افزود: در مورد مقابله با کرونا و افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشکلات جدی در عراق داریم. به رسانه‌ها در عراق، ضرورت آگاهی بخشی به شهروندان در مورد خطرات کووید ۱۹ و لزوم زیارت از راه دور کربلا را اعلام کرده‌ایم. کاملاً عشق حسینی و عشق زیارت عتبات عالیات را درک می‌کنیم و از خداوند می‌خواهیم که این بیماری به سرعت پایان بیابد تا در سال بعد به حالت طبیعی برگردیم.

وی اظهار کرد: اطمینان دارم که وزیر بهداشت ایران نسبت به خطر کنونی بیماری کووید ۱۹ کاملاً آگاه است و تصمیم به محدودیت برای زیارت مستقیم و حضور فیزیکی در کربلای معلی و عتبات عالیات، بسیار تلخ است، اما برای حفاظت از زندگی و سلامت مسلمانان لازم است که با همکاری یکدیگر، اقدام پیشگیرانه‌ای جهت جلوگیری از انتشار بیماری کووید ۱۹ در دو کشور انجام دهیم. همیشه به همکاری با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم.

وزیر بهداشت عراق ضمن قدردانی از حمایت‌های وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران از عراق گفت: از سوی خودم و مردم عراق از حمایت‌های همیشگی رهبر عالی قدر انقلاب اسلامی ایران، ملت، دولت و وزارت بهداشت و نیروهای بهداشتی و درمانی جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنیم.

کد خبر 443573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.