هفت فایده خوردن سیب زمینی آب پز/ خواص درمانی زنجبیل

خواص درمانی زنجبیل، مصرف غذاهای فرآوری شده و پیری زودرس بدن، ویتامین D و رازهای پنهان و هفت فایده خوردن سیب زمینی آب پز را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علاوه بر محصولات زیبایی که به صورت موضعی از پوست مراقبت می‌کنند برخی نوشیدنی‌ها با خواص منحصر به فرد به پوست طراوت و شادابی می‌دهند. ادویه‌جات دارای خواص بسیار فراوانی است که زنجبیل هم از این قاعده مستثنی نیست و در طب سنتی از خواص بی‌نظیر این ادویه بسیار گفته شده است.

زنجبیل را می‌توان هم به عنوان یک ادویه در داخل غذا استفاده کرد و هم می‌توان از ترکیب آب و زنجبیل به صورت ناشتا استفاده کرد و از خواص بی‌نظیر این ادویه بهره برد. اگر شما به مصرف روزانه صبحانه عادت دارید بهتر است قبل از میل کردن وعده صبحانه به صورت ناشتا یک لیوان آب زنجبیل مصرف کنید. پوست صورت برای سالم و شاداب ماندن به میزان مشخص و معینی مواد معدنی از قبیل سدیم، پتاسیم، پروتئین و کلسیم احتیاج دارد که تمام این مواد معدنی را به صورت یکجا می‌توانید با مصرف آب زنجبیل به دست بیاورید.

مو هم مانند پوست صورت به جذب انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی احتیاج دارد تا زود شکننده نشود و سالم بماند به همین دلیل مصرف زنجبیل راه خوبی برای دریافت این مواد مورد نیاز مو است. در شرایط شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا همه افراد به دنبال راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان هستند. یکی از راه‌های طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند مصرف آب زنجبیل به صورت ناشتا باشد.

یکی از هزاران دمنوش‌هایی که برای کاهش وزن استفاده می‌شود دمنوش و یا آب زنجبیل است. استفاده از آب زنجبیل حتی در کاهش و حذف چربی‌های شکم و پهلو بسیار مؤثر است. همچنین مواد موجود در زنجبیل سبب می‌شود تا شما کمتر احساس گرسنگی داشته باشید و با ایجاد احساس سیری در شما سبب می‌شود تا در عین چربی‌سوزی وزنتان نیز کاهش یابد. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که شغل پراسترسی دارید و تا شب‌هنگام باید استرس زیادی را متحمل شوید به شما برای کاهش استرس تان مصرف روزانه یک لیوان آب زنجبیل را توصیه می‌کنیم. ازجمله خواص درمانی این ادویه ایمن نگه داشتن شما در برابر ابتلاء به بیماری سرطان است. ترکیبات موجود در زنجبیل به این ادویه این خاصیت را می‌دهد تا به مقابله با سلول‌های سرطانی بپردازد.

مصرف غذاهای فرآوری شده و پیری زودرس بدن

محققان در بررسی جدید خود دریافته‌اند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده منجر به تغییرات کروموزومی می‌شود که بدن را با سرعت بیشتری پیر می‌کند. به نظر می‌رسد که اگر غذاهای فوق فرآوری شده بخوریم، ممکن است زودتر پیر شویم. یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه "ناوارا" در پامپلونا، اسپانیا از این واقعیت پرده برداشته است که تلومرها پس از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده کوتاه می‌شوند و قضیه وقتی جالب می‌شود که بدانیم تلومرها با علائم پیری در بدن ارتباط دارند.

این مطالعه نشان داد که تلومرها یعنی همان کروموزوم‌هایی که می‌توانند به عنوان نشانگر سن استفاده شوند، در افرادی که برای مدت زمانی طولانی حداقل سه بار در روز از غذاهای فوق فرآوری شده استفاده می‌کنند، دو برابر کوتاه‌تر هستند.

مصرف جهانی غذاهای فوق فرآوری شده در حال افزایش است و به همین ترتیب مصرف غذاهای تازه در حال کاهش است. غذاهای فوق فرآوری شده در مکان‌های مختلفی پیدا می‌شوند، یا ارزش غذایی کمی دارند و یا اصلاً هیچ ارزش غذایی ندارند و حاوی چربی‌ها، قندها، نشاسته و غیره هستند. این غذاها در حال حاضر بسیار سهل الوصول و ارزان‌تر از غذاهای تازه هستند، زیرا معمولاً با مواد کم هزینه‌ای تولید می‌شوند که ماندگاری بیشتری نسبت به غذای تازه دارند و هم برای تولید کننده و هم مصرف کننده صرفه دارند.

با این حال غذاهای فوق فرآوری شده منجر به نتایج مضری می‌شوند و می‌توانند با مواردی مانند چاقی، افسردگی، دیابت نوع دو و فشار خون بالا مرتبط باشند که همه اینها معمولاً به پیری نیز مربوط می‌شوند.

هدف این محققان بررسی ارتباط بین پیری و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده بود. این تیم در نهایت کشف کرد که هرچه میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر باشد، احتمال داشتن تلومر کوتاه‌تر در فرد نیز بیشتر است.

ویتامین D و رازهای پنهان

دو مطالعه در فرانسه و آمریکا نشان دادند که ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از افت توان مغز با افزایش سن ایفا می‌کند. در تلاش برای کنترل قند خون در کودکانی با اضافه وزن زیاد و در معرض خطر دیابت، پژوهشگران دریافتند که ویتامین D۳ می‌تواند فواید قابل توجهی در این زمینه ارائه کند و تقریباً به اندازه استفاده از یک داروی تجویزی مؤثر باشد.

طی مطالعه‌ای که در دانشگاه میسوری انجام شد، فقط با افزایش مصرف ویتامین دی، پژوهشگران شاهد واکنشی قوی و تقریباً به اندازه آنچه در نتیجه مصرف یک داروی تجویزی دیده می‌شود، بودند. پژوهشگران کاهش سطوح انسولین را شاهد بودند که به معنای کنترل بهتر گلوکز است، بدون اینکه تغییری در وزن بدن، غذای مصرفی یا فعالیت بدنی سوژه‌ها ایجاد شده باشد.

افزودن مکمل ویتامین D به رژیم‌های غذایی ممکن است گزینه‌ای مؤثر برای درمان چاقی و مقاومت به انسولین مرتبط با آن باشد. توجه داشته باشید که احتمال کمبود ویتامین دی در افراد چاق بیشتر است.

اگر با کمردرد مواجه هستید، در جهان تنها نیستید. کمردرد یک مشکل فراگیر جهانی است. سطوح پایین ویتامین دی می‌تواند یکی از دلایل احساس درد در ناحیه کمر باشد. به گفته مرکز پژوهشی تغذیه و سلامت سان‌لایت، کمبود ویتامین D می‌تواند در بسیاری از موارد کمردرد نقش داشته باشد.

افزون بر این، پژوهشی که در دانشگاه مینه‌سوتا انجام شد، نشان داد افراد بسیاری که از کمردرد رنج می‌برند دارای سطوح بسیار پایین ویتامین دی در جریان خون خود هستند. مصرف خوراکی‌های شیرین چسبناک می‌تواند به پوسیدگی دندان منجر شود. زمانی که تکه‌های خوراکی‌های شیرین به دندان‌ها می‌چسبند، باکتری‌ها از آن‌ها تغذیه کرده و موادی آزاد می‌کنند که می‌تواند به پوسیدگی دندان منجر شود. اما یک بررسی که درباره سلامت دهان انجام شد، نشان داد که ویتامین D می‌تواند به میزان قابل توجهی احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.

دو مطالعه در فرانسه و آمریکا نشان دادند که ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از افت قدرت مغز با افزایش سن ایفا می‌کند. خطر بیماری آلزایمر بدون این ماده مغذی افزایش می‌یابد و توانایی‌های تفکر شما احتمال بیشتری دارد که افت کنند. زمانی که پژوهشگران در اسکاتلند سطوح ویتامین خون افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ را اندازه گیری کردند، دریافتند که یک ویتامین به طور خاص می‌تواند خطر مرگ ناشی از این بیماری را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

هفت فایده خوردن سیب زمینی آب‌پز

سیب زمینی نوعی خوراکی است که سال‌هاست مردم دنیا از آن استفاده می‌کنند، سیب زمینی خوراکی نسبتاً ارزانی است، سیب زمینی آب پز غنی که از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله پتاسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B و ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها، فیبر و کربوهیدرات می‌باشد. طبع سیب زمینی آب پز معتدل است. در ادامه با خواص سیب زمینی آب پز آشنا می‌شوید:

تنظیم سوخت و ساز

سیب زمینی منبع غنی ویتامین B۶ است. ویتامین B۶ نقش مهمی در سوخت و ساز بدن دارد. بیشتر نیاز ما به انرژی از گلوکز تأمین می‌شود و کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها مولکول‌های ذخیره‌کننده‌ی انرژی در بدن هستند که در مواقع نیاز باید تبدیل به گلوکز شوند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز در فعالیت‌های روزانه‌ی خود را تأمین کند. ویتامین B۶ موجود در سیب‌زمینی تسهیل کننده‌ی روند شکسته شدن مولکول‌های کربوهیدارت و پروتئین و تبدیل آن به گلوکز هستند.

حفظ سلامت استخوان‌ها

وجود آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و روی در سیب زمینی در حفظ و تقویت ساختار استخوان بسیار مؤثر است. آهن و روی نقش مهمی در تولید و بازسازی کلاژن پوست دارند. فسفر و کلسیم نیز هر دو در حفظ ساختار استخوان بسیار مؤثرند، اما حفظ تعادل بین این مواد معدنی در تراکم و بافت استخوانی بسیار مهم و حیاتی است. نباید فراموش کرد که بالا بودن میزان فسفر و پایین‌بودن کلسیم موجب کاهش تراکم بافت استخوان و در نهایت منجر به پوکی استخوان می‌شود.

تنظیم فشار خون

به همان میزان که کاهش مصرف سدیم در تنظیم فشار خون بسیار حیاتی است، افزایش مصرف پتاسیم دریافتی در رژیم غذایی روزانه نیز اهمیت زیادی دارد. پتاسیم باعث گشادشدن عروق خونی می‌شود. براساس تحقیقات و آزمایش‌های مرکز ملی سلامت و تغذیه (NHANES)، کمتر از ۲ درصد از بزرگسالان آمریکایی، روزانه ۴۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دریافت می‌کنند. پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در سیب زمینی به‌طور طبیعی در کاهش فشارخون تأثیر می‌گذارد.

لاغری و کاهش وزن

سیب زمینی آب پز ساده و بدون افزودنی کالری پایینی دارد و به دلیل مقادیر بالای فیبر باعث کاهش اشتها شده و از پرخوری جلوگیری می‌کند در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن افراد می‌شود.

چاقی صورت و افزایش وزن

تحقیقات نشان داده که اگر سیب زمینی آب پز را با کره و نمک و یا انواع روغن ترکیب کنید و بخورید می‌تواند باعث چاقی، چاقی صورت و افزایش وزن شود.

نوزادان و کودکان

سیب زمینی آب پز حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای نوزادان و کودکان می‌باشد و از رشد باکتری‌های روده در نوزادان و کودکان پیشگیری می‌کند. سیب زمینی آب پز کبد نوزادان و کودکان را از آسیب‌های شیمیایی محافظت می‌کند. سیب زمینی آب پز مقادیر بالایی آنتوسیانین دارد که از رشد ویروس‌ها به ویژه ویروس آنفلوآنزا در نوزادان و کودکان پیشگیری می‌کند.

جنین و زنان باردار

سیب زمینی آب پز حاوی مقادیر بالایی فولات است که برای سلامتی زنان باردار مفید بوده و از بروز نقایص عصبی در جنین جلوگیری می‌کند.

کد خبر 442095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.