ویتامین C و ۱۲ غذای قوی‌تر از پرتقال

رژیم غذایی گیاهی و کاهش فشار خون، طبع میوه انگور سرد است یا گرم، خوراکی‌های مفید برای تقویت بینایی چشم، مضرات مصرف نوشابه برای سلامتی بدن و ویتامین C و ۱۲ غذای قوی‌تر از پرتقال را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محققان دانشگاه وارویک بریتانیا معتقدند که تغییرات در رژیم غذایی و مصرف مواد گیاهی بیشتر در رژیم غذایی نظیر سبزیجات و غلات کامل، و کاهش مصرف گوشت و لبنیات، موجب کاهش فشارخون و حفظ سلامت قلب می‌شود. در این مطالعه دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند: یک گروه رژیم غذایی گیاهی ویژه و گروه دیگر رژیم غذایی استاندارد دریافت کردند. «فرانچسکو کاپوچیو»،

سرپرست تیم تحقیق، در این باره، اظهار کرد: «نتایج ما جالب بود. رژیم‌های غذایی که دارای میزان کمی پروتئین حیوانی بودند، در مقایسه با رژیم غذایی کاملاً گیاهی و فاقد هرگونه پروتئین گیاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش فشارخون داشتند.» وی افزود: «این نتیجه عجیب نیست چراکه رژیم غذایی گیاهی فاقد مواد مغذی مهم است. وجود میزان کمی گوشت در رژیم غذایی مهم است …» در حقیقت، نتایج نشان می‌دهد که وجود میزان کمی پروتئین حیوانی به صورت ماهی یا تخم مرغ و لبنیات در رژیم غذایی به مراتب تأثیر بیشتری در کاهش فشارخون در مقایسه با رژیم غذایی کاملاً گیاهی دارد.

مضرات مصرف نوشابه برای سلامتی بدن

مصرف نوشابه برای سلامتی انسان ضرر دارد. نوشابه تنها نوشیدنی مضری است که تمامی کارشناسان حوزه سلامت مردم را از مصرفش بر حذر می‌دارند. مصرف نوشابه مقدار زیادی قند را وارد خون خود می‌کنید. دومین ماده‌ای که در نوشابه به فراوانی یافت می‌شود سیروپ ذرت مملو از فروکتوز است که مصرف زیاد آن می‌تواند باعث بروز اثرات دراز مدت در بدن شود. نوشابه‌ها علاوه بر اینکه مملو از قند هستند ۱۴۰ کالری دارند.

این دو عامل به تنهایی کافی هستند تا نتیجه دراز مدت دیگری را به وجود آورند و آن چیزی نیست جز چاقی. طبق پژوهشی که در نشریه تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد نوشیدنی‌های مملو از سیروپ ذرت غنی از فروکتوز ارتباط مستقیمی با چاقی دارند. وقتی به صورت منظم و پیوسته نوشابه را در رژیم غذایی روزمره خود قرار می‌دهید پوستتان دیگر کیفیت سابق را ندارد و شروع به خراب شدن می‌کند.

نوشابه‌ها علاوه بر اینکه به خاطر قند بالایشان به دندان‌ها آسیب می‌زنند در صورتی که رنگ تیره ای داشته باشند می‌توانند سطح رویی دندان‌ها را خراب کنند. علاوه بر این مصرف نوشابه می‌تواند باعث پوسیدگی دندان هم بشود. به گفته محققان شکر موجود در نوشابه اصلی ترین عامل خرابی و پوسیدگی دندان است. مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار و قندی در کوتاه شدن خواب مؤثر است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که احتمال مرگ افرادی که نوشیدنی‌های حاوی قند مصنوعی مصرف می‌کنند (حتی انواع زیرو و دایت) ۲۶ درصد بیشتر از آنهایی است که به ندرت به سمت این نوشیدنی‌ها می‌روند.

خوراکی‌های مفید برای تقویت بینایی چشم

مهمترین مزیت اسفناج وجود آنتی اکسیدان لوتئین است که از چشم در برابر اثرات مضر نور خورشید محافظت می‌کند. اسید فولیک، بتاکاروتن، ویتامین‌های C، K، گروه B، منیزیم و پتاسیم همه این‌ها در اسفناج نیز یافت می‌شود. زغال اخته حاوی آنتوسیانین است که هنگام خواب بینایی را بهبود می‌بخشد. توت همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌های A، C و روی است که در شرایط کم نور به تطبیق بینایی کمک می‌کند.

علاوه بر این، زغال اخته حاوی ویتامین E است که "از ایجاد آب مروارید جلوگیری می‌کند. تخم مرغ حاوی ویتامین‌های A، B۲، B۵، B۱۲ و E و همچنین اسیدفولیک، سلنیوم، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، منیزیم، پروتئین‌های کامل است که برای بهبود بینایی به انسان کمک می‌کند. خوردن این میوه‌ها موجب جلوگیری چشمگیر از کمبود ویتامین در بدن است. به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به فشار چشم کمک می‌کند.

هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله‌ای مناسب، حدود ۱۸ تا ۲۴ اینچ دورتر قرار دهید. هر ۲۰ دقیقه یک بار با مکث پشت کامپیوتر به چشمان خود آرامش دهید. قبل از خواب، چشمان خود را از آرایش پاک کنید. گیلاس و انگور نیز از نظر ترکیب با آب زغال اخته، سبزیجات برگ مانند، ماهی و روغن گیاهی مفید برای چشم هستند. یک رژیم متعادل و ورزش روزانه برای چشم‌ها به حفظ تقویت بینایی در طول زندگی کمک می‌کند.

طبع میوه انگور سرد است یا گرم؟

انگور شکل‌ها و مدل‌های مختلفی دارد که این باعث شده است تا این میوه طبع‌های متفاوتی نیز داشته باشد، به طور مثال انگور کشمشی یا فخری طبعی گرم و انگورهای صاحبی و عسگری طبعی سرد داشته باشند. یکی از دلایل سردردهای میگرنی کمبود مواد مغذی در بدن است که خوردن انگور می‌تواند مواد مغذی در بدن را تأمین نماید. برای درمان سردردهای میگرنی خود می‌توانید آب انگور خالص را بدون اضافه کردن آب به آن صبح‌ها میل نمائید.

انگور در دسته میوه‌های ملین قرار دارد که این به دلیل فیبرهای نامحلول موجود در آن است، این فیبرها به خاطر نامحلول بودنشان هضم نمی‌شوند و باعث افزایش مدفوع می‌شود. کمبود آهن در بدن می‌تواند باعث خستگی و ضعف شود. خوردن انگور هم به سرعت به شما انرژی می‌دهد و هم آهن خون بدنتان را تنظیم می‌کند. ترکیبات شمیایی موجود در انگور باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌شود. علاوه بر این‌ها انگور ماده‌ای به نام ساپونین دارد که با چسبیدن به چربی‌ها از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کند.

طی تحقیقات دانشمندان خوردن آب انگور برای همه سرطان‌ها مفید است، ولی در پیشگیری سرطان سینه بسیار مؤثر واقع شده است. انگور دارای قدرت مرطوب کنندگی بالایی است چنان که خوردن آن می‌تواند باعث مرطوب شوندگی ریه‌های می‌شود و از حملات آسمی جلوگیری کند. بیماری تباهی لکه زرد، بیماری است که بیشتر در کهن سالی به سراغ افراد می‌آید و باعث نابینایی فرد می‌شود. اگر شما انگور را در رژیم غذایی خود قرار دهید می‌توانید خطر ابتلاء به این بیماری را کاهش دهید. انگور منبع غنی از ریزی مغذی‌های همچون مس، آهن و منگنز است، این ریز مغذی‌ها باعث استحکام و تولید بافت‌های استخوانی در بدن می‌شوند.

ویتامین C و ۱۲ غذای قوی‌تر از پرتقال

ویتامین C به عنوان یکی از ایمن‌ترین و کارآمدترین مواد مغذی شناخته می‌شود. افزون بر کوتاه‌تر شدن دوره بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی، محافظت در برابر بیماری قلبی‌عروقی، مشکلات سلامت پیش از تولد، بیماری‌های چشم و حفظ جوانی و شادابی پوست کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C برای تحقق اهداف سلامت مرتبط با این ماده مغذی کفایت می‌کند.

البته این مقدار بسیار بیشتر از میزان توصیه شده ۷۵ تا ۹۰ میلی گرم برای مصرف روزانه ویتامین C است. در نتیجه، افزون بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات مختلف ممکن است به مصرف مکمل‌های ویتامین C نیز برای بهره‌مندی از فواید سلامت آن نیاز داشته باشید. مصرف ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز به شکل مکمل با هیچ جنبه منفی همراه نیست، مگر در مواردی که برخی انواع مکمل‌ها ممکن است موجب تحریک معده شوند.

بیشترین حد ایمن برای مصرف روزانه ویتامین C نیز ۲,۰۰۰ میلی گرم است. در مورد منابع غذایی، اگرچه پرتقال یکی از شناخته شده ترین منابع ویتامین C است، اما یک پرتقال اندازه متوسط تنها ۶۹.۷ میلی گرم از این ویتامین را تأمین می‌کند که در واقع کمتر از بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات دیگر است. استفاده از منابع غذایی مختلف ویتامین C می‌تواند به دریافت میزان کافی از این ماده مغذی در هر روز کمک کند. در ادامه با برخی از بهترین منابع غذایی ویتامین C بیشتر آشنا می‌شویم.

فلفل چیلی

نصف فنجان فلفل چیلی خرد شده می‌تواند ۱۰۷.۸ میلی گرم ویتامین C ارائه کند. افزون بر این، پژوهشی که در دانشگاه بوفالو انجام شد، نشان داد که کپسایسین، ماده فعال موجود در فلفل‌ها که عامل تندی آنها نیز محسوب می‌شود، ممکن است به تسکین درد مفاصل و عضلات کمک کند.

فلفل دلمه‌ای قرمز

یک فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز خرد شده حاوی ۱۹۰ میلی گرم ویتامین C است که تقریباً سه برابر بیشتر از یک پرتقال است. همچنین، فلفل دلمه‌ای قرمز منبع خوبی برای ویتامین A است که به تقویت سلامت چشم کمک می‌کند.

فلفل دلمه‌ای سبز
یک فنجان فلفل دلمه‌ای سبز خرد شده حاوی ویتامین C کمتر نسبت به فلفل دلمه‌ای قرمز است، اما همچنان از محتوای خوبی برابر با ۱۲۰ میلی گرم سود می‌برد که ۲۰۰ درصد مقدار مصرف توصیه شده روزانه این ویتامین را تأمین می‌کند. همچنین، فلفل دلمه‌ای سبز منبع خوبی برای فیبر است.

کیل

افزون بر تأمین دو برابر مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین A و هفت برابر مقدار توصیه شده ویتامین K، یک فنجان کیل می‌تواند ۸۰.۴ میلی گرم ویتامین C را نیز ارائه کند. همچنین، این نیروگاه مواد مغذی حاوی مواد معدنی مختلف و اسیدهای چرب است.

بروکلی

این عضو خانواده سبزیجات چلیپایی در هر وعده می‌تواند ۱۳۲ میلی گرم ویتامین C و همچنین مقداری فیبر را تأمین کند، در شرایطی که تنها ۳۰ کالری دارد. افزون بر این، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که بروکلی ممکن است از خواص ضد سرطان برخوردار باشد.

پاپایا

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف پاپایا می‌تواند به پاکسازی سینوس‌ها، تقویت سلامت و روشن شدن پوست، و تقویت استخوان‌ها کمک کند. یک فنجان پاپایا می‌تواند ۸۸.۳ میلی گرم ویتامین C ارائه کند.

توت فرنگی

یک فنجان توت فرنگی که به عنوان یک ابر ماده غذایی شناخته می‌شود می‌تواند ۸۴.۷ میلی گرم ویتامین C ارائه کند و همچنین منبع خوبی برای فولات و دیگر ترکیبات مفید برای تقویت سلامت قلب است. توت فرنگی ممکن است به سفید شدن طبیعی دندان‌ها نیز کمک کند.

گل کلم
چه به صورت کباب شده، بخارپز، یا پوره، مصرف یک سر کوچک گل کلم می‌تواند ۱۲۷.۷ میلی گرم ویتامین C و همچنین ۵ گرم فیبر و ۵ گرم پروتئین در اختیار شما قرار دهد.

جوانه‌های بروکسل

این کلم‌های کوچک سرشار از مواد مغذی گیاهی ضد سرطان و فیبر هستند و می‌تواند ۷۴.۸ میلی گرم ویتامین C در یک وعده تأمین کند. اگر مزه نسبتاً تلخ جوانه‌های بروکسل را نمی‌پسندید می‌توانید آنها را کباب کرده طعم آن بهتر شود.

آناناس

افزون بر ۷۸.۹ میلی گرم ویتامین C، آناناس حاوی بروملین است که این آنزیم گوارشی به تجزیه غذا و کاهش نفخ کمک می‌کند. همچنین، بروملین به عنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی عمل می‌کند که می‌تواند به ریکاوری سریع‌تر پس از تمرینات ورزشی سنگین کمک کند.

کیوی

یک وعده کیوی (حدود ۲ میوه) می‌تواند ۱۳۷.۲ میلی گرم ویتامین C ارائه کند. همچنین، این میوه با پوست کرک‌دار خود سرشار از مواد معدنی پتاسیم و مس است.

انبه

یک وعده انبه می‌تواند ۱۲۲.۳ میلی گرم ویتامین C ارائه کند. همچنین، این میوه منبع خوبی برای ویتامین A است که همانند ویتامین C نقش کلیدی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می‌کند و در حفظ سلامت چشم‌ها نیز نقش دارد.

کد خبر 439935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.