گفت و گوی تمدن‌ها رویکردی با حاصل جمع مثبت بود

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه رویکردها با حاصل جمع صفر، به نتایج منفی منجر می‌شود گفت: وقتی که دیپلمات‌های تمامی رویکردهای منفی را امتحان کنند بالاخره به رویکرد حاصل جمع مثبت رو می‌آورند که یکی از آنها ایده گفت و گوی تمدن‌ها بود که از سوی رئیس جمهوری اسبق ایران مطرح شد.

به گزارش ایمنا، محمد جواد ظریف در سومین جلسه از سخنرانی‌های زنده اینستاگرامی خود و در ادامه سلسله مباحث "جهان در حال گذار"، به موضوع "انتقال قدرت و بازیگران جدید" و نقش و چالش‌های آن‌ها پرداخت.

ظریف سخنرانی امروز خود را با عرض تسلیت به مردم لبنان و ابراز امیدواری برای ترمیم خسارات وارد به این کشور در پی انفجار اخیر بیروت آغاز کرد و پیش از ورود به مباحث اصلی، انیمیش سه دقیقه‌ای چینی معروف joy story را پخش کرد.

محمدجواد ظریف دوشنبه پیش (۱۳ مرداد) در جریان دومین سخنرانی از سلسله مباحث یاد شده تاکید کرد: اشتباهات محاسباتی که قدرت‌های بزرگ یا به عبارتی ابرقدرت‌ها در روند نظم نوین جهانی مرتکب شده‌اند، تبعاتی به مراتب فاجعه‌بارتر از اشتباهاتی که کشورهای دیگر مرتکب شده‌اند، به دنبال داشته است.

ظریف گفت: افراط‌گرایی ناشی از اشتباهات محاسباتی و اشغالگری بود. مشکل اصلی که به اوضاع غم‌بار کنونی انجامیده مشکل سوءتفاهم است و اشتباه محاسباتی است که منجر به اشتباهات قدرت‌های منطقه‌ای و ابرقدرت‌ها شده است.

ظریف در سخنرانی امروز خود گفت: پس از طرح این ایده ۱۸ تن از نامداران جهان که برخی از آنان برنده جایزه نوبل بودند کتابی در تقدیر از این ایده در سال ۲۰۰۱ منتشر کردند. ظریف همچنین به قطعنامه سازمان ملل اشاره کرد که با اجماع به تصویب رسید و از ایده گفت و گوی تمدن‌ها استقبال کرد.

وی با اشاره به رویکرد حاصل جمع صفر آمریکا در برابر ایران گفت که در زمان اتخاذ این رویکرد، تعداد سانترفیوژهای ایران ۲۰۰ عدد بود و هنگامی که مذاکرات آغاز شد تعداد سانتریفیژهای ایران ۲۰ هزار بود.

بر اساس گزارش ایرنا، دانشکده مطالعات جهانِ دانشگاه تهران در پنج جلسه سخنرانی‌های محمدجواد ظریف را برگزار خواهد کرد. وزیر امور خارجه پیشتر در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود: ارائه بحث‌ها فعلاً برای مخاطبان بین‌المللی به زبان انگلیسی است.

کد خبر 438159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.