ضرورت تعیین سهم شهرداری‌ها از مالیات خانه‌های خالی

یک استاد رشته شهرسازی دانشگاه گفت: با توانایی گسترده‌ای که شهرداری‌ها در شناسایی خانه‌های خالی دارند، ضروری است که در این زمینه مسئولیت بیشتری بر عهده آنان گذاشته شود و در مقابل، بخشی از منابع مالی ناشی از وصول مالیات بر خانه‌های خالی نیز به شهرداری‌ها تعلق بگیرد.

ابراهیم جمشیدزاده در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در گذشته طبق قانون مالیات‌های مستقیم، ماده‌ای وجود داشت که به دولت‌ها اجازه می‌داد از اراضی بایر و خانه‌های خالی مالیات بگیرند، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل اینکه دولت‌ها نتوانستند این ماده قانونی را اجرا کنند، از متن قانون حذف شد، اما در سال ۱۳۸۷ مجدداً در قالب ماده ۱۲ "قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن" به دولت اجازه داده شد که از اراضی بایر با کاربری مسکونی در محدوده شهرها ۱۲ درصد مالیات اخذ کند.

وی خاطرنشان کرد: تقریباً ۱۲ سال از تصویب این قانون گذشته است، اما با اینکه قانون نقش شهرداری‌ها در شناسایی خانه‌های خالی را مشخص کرده، اجرا نشده و تحقق آن اندکی با تردید مواجه شده است در حالی که کیفیت و ضمانت اجرای قانون نیز بیشتر شده است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: همه اینها موید آن است که شهرداری‌ها تنها نهادی هستند که آشنایی و دسترسی به اطلاعات مربوط به واحدهای مسکونی در محدوده و حریم شهرها را دارند و به راحتی می‌توانند این واحدهای مسکونی را شناسایی کنند.

جمشیدزاده گفت: شهرداری تنها نهادی است که خدمات خاص مثل خدمات ایمنی و آتش نشانی و جمع آوری و حمل و دفن زباله را به ساکنان شهر ارائه می‌دهد، اما معمولاً بهای خدماتی دریافت نمی‌کند.

وی ادامه داد: با توانایی گسترده‌ای که شهرداری‌ها در شناسایی خانه‌های خالی دارند، ضروری است که در این زمینه مسئولیت بیشتری بر عهده آنان گذاشته شود و در مقابل، بخشی از منابع مالی ناشی از وصول مالیات بر خانه‌های خالی به شهرداری‌ها تعلق بگیرد.

این پژوهشگر مدیریت شهری به نقش تاریخی شهرداری در این فرآیند اشاره می‌کند و می‌گوید: دهه ۳۰ هجری شمسی وصول مالیات بر املاک و مستغلات بر عهده شهرداری‌ها بود، دهه ۴۰ بخشی از مالیات بر املاک و مستغلات به شهرداری‌ها داده می‌شد و در حال حاضر نیز وظیفه صدور پروانه ساختمان بر عهده این دستگاه است، بنابراین شهرداری در این زمینه از توانمندی زیادی برخوردار است.

کد خبر 437813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.