۲۱ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند / پروژه کنترل چاقی در دوران کرونا

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۲۱ درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند از اجرای پروژه کنترل اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان برای سال تحصیلی آینده خبر داد.

به گزارش ایمنا، مهرزاد حمیدی، اظهار کرد: در سال‌های اخیر با تلاش‌های فراوان توانستیم جمعیت چند صدهزار نفری دانش آموزان در برنامه‌های ورزشی را به جمعیت کل دانش آموزان افزایش دهیم. از سال ۹۲ اجرای سند تحول را دنبال و کنترل چاقی و تغذیه سالم دانش آموزان را در دستور کار داریم، بر اساس گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۶۰ درصد ابتلاء به دیابت و ۱۸ درصد ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی بر اثر اضافه وزن و چاقی است. همچنین ۲ تا ۹ درصد هزینه‌های سلامت صرف پیامدهای چاقی افراد جامعه می‌شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت با تاکید بر آمارهایی در مورد شاخص‌های توده بدنی دانش آموزان، گفت: ۹، ۵ درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و بیش از ۱۱ درصد دانش آموزان چاق هستند. البته علت چاقی در کودکان با بزرگسالان متفاوت است لذا کنترل چاقی دانش آموزان در اختیار خانواده و مسئولین است.

وی چاقی را مادر همه بیماری‌ها دانست و تصریح کرد: امروز باید به کمک فرزندانمان بیاییم و متغیرهای محیطی که باعث چاقی دانش آموزان می‌شود را اصلاح کنیم. غربالگری، ارجاع دانش آموزان چاق دارای بیماری، مشارکت مؤثر خانواده در کنترل چاقی و اضافه وزن را از جمله برنامه‌های مدارس است و مدرسه می‌تواند با اجرای دقیق برنامه‌های سلامت، چاقی دانش آموزان را پایان دهد.

آغاز طرح غربالگری دانش آموزان از ۱۵ آبان ماه

معاون تربیت بدنی و سلامت سه عامل آموزش، اجبار و کمک کردن را در رفع مشکل چاقی دانش آموزان را مؤثر دانست و گفت: ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها باید موضوع چاقی را در دستور کار شوراهای آموزش و پرورش قرار دهند؛ بنابراین در سال تحصیلی آینده و در ۱۵ آبان ماه اولین مرحله غربالگری دانش آموزان را انجام دهند و ثبت توده بدنی دانش آموزان را در اسفند ماه داشته باشند. همچنین بارگذاری وتلفیق مسائل آموزشی در شبکه شاد از انتظارات معاونت تربیت بدنی از ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها است.

حمیدی با اشاره به اهمیت رسیدگی به سرویس‌های بهداشتی و آبخوری مدارس در سلامت دانش آموزان، اظهار کرد: انتظار داریم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سرویس‌های بهداشتی و آب خوری های مدارس را استاندارد سازی کند.

وی با تاکید بر اینکه ریشه تمام فعالیت‌های تربیت‌بدنی و سلامت در داخل مدرسه است، گفت: چاقی کودکان ریشه غالب امراض در میانسالی و بزرگسالی است و عوامل فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی نیز در آن دخیل است.

شاخص توده بدنی دانش آموزان در سال تحصیلی آینده تعیین می‌شود

معاون تربیت بدنی و سلامت، نیازهای پروژه کنترل اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان را؛ حمایت ملی و حاکمیتی، مشارکت و حمایت وزارتخانه‌ها در اجرای موفق این پروژه دانست و اظهار کرد: با اتکا به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها، پروژه کنترل اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان را در سال تحصیلی جدید کلید زده‌ایم تا با تعیین شاخص توده بدنی دانش‌آموزان ابتدایی توسط آموزگاران پایه و دانش‌آموزان متوسطه توسط یکی از دبیران و با نظارت معلمان متخصص درس تربیت‌بدنی یک اقدام ارزشمند برای سلامت دانش‌آموزان دارای چاقی و اضافه وزن را رقم بزنیم تا در پایان سال تحصیلی کاهش ۳ درصدی دانش آموزان دارای اضافه وزن را داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ۲۱ درصد دانش‌آموزان دچار چاقی هستند و حتماً در ایام قرنطینه به این آمار افزوده شده است، تصریح کرد: مشکل اضافه وزن در دوران قرنطینه را هم باید در نظر گرفت لذا طرح کنترل اضافه وزن و چاقی با لحاظ شرایط کرونایی بر اساس سبک زندگی فعال و سالم پیش‌بینی و طراحی شده است.

حمیدی به شرایط زرد، قرمز و سفید در مورد بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده اشاره کرد و گفت: اگر مدارس در سال آینده تحصیلی در مناطق قرمز تشکیل نشوند دانش‌آموزان با کمک خانواده‌های خود می‌توانند از طریق اپلیکیشن‌هایی که در شبکه شاد بارگذاری می‌شود وزن خود را کنترل کنند و به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازند لذا آموزش خانواده‌ها یکی از برنامه‌های معاونت تربیت بدنی و سلامت در شرایط کرونا است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط وزارت آموزش‌وپرورش، در نشست مدیران کل آموزش‌وپرورش و معاونین تربیت‌بدنی و سلامت استان‌ها که با حضور وزیر آموزش‌وپرورش و به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، از نماد طرح جدید معاونت تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ رونمایی شد.

در این طرح که با مشارکت مدیران، معلمین و نظارت مربیان درس تربیت‌بدنی در سال تحصیلی آینده به اجرا درخواهد آمد، با سنجش شاخص توده بدنی، دانش‌آموزان دارای اضافه‌وزن و چاقی شناسایی‌شده و با برنامه‌های مدون و برنامه‌ریزی‌های پیش‌بینی‌شده در طول سال تحصیلی، نسبت به کنترل وزن و ایجاد سبک زندگی سالم آن‌ها اقدام می‌شود.

شایان‌ذکر است؛ وزارت آموزش‌وپرورش در راستای تضمین سلامت نسل، پروژه ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان را به‌منظور غربالگری، شناسایی و مشاوره دانش‌آموزان دارای اضافه‌وزن و چاق را در دستور کار خود دارد.

کد خبر 436301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.