اعلام شرایط اهدای پلاسما از سوی بهبود یافتگان کرونا

رییس سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه برای اهدای پلاسما از سوی بهبود یافتگان کرونا شرایط خاصی حاکم است، گفت: برای تزریق پلاسما به بیماران، استانداردهای بهداشتی رعایت می شود و مردم نگران عوارض این روش درمانی نباشند.

به گزارش ایمنا، پیمان عشقی در نشست بررسی روند درمان ویروس کرونا از طریق پلاسما درمانی که امروز در بنیاد علم و فناوری مصطفی برگزار شد، با اشاره به فرایند اجرای پلاسما درمانی بر روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹، اظهار کرد: یکی از چالش‌هایی که کشورها پس از شیوع کرونا ویروس با آن موجه بودند، کاهش مراجعه مردم برای اهدای خون بود، این در حالی است که پایگاه‌های انتقال خون مانند بیمارستان‌ها نیست که احتمال انتقال این ویروس وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه بعد از خانه، پایگاه‌های انتقال خون امن ترین مکان برای مردم هست، خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش‌ها در کشوری مانند چین ۶۵ درصد از میزان مراجعات مردم برای اهدای خون کاهش یافت از این رو هشدارهای جهانی در این زمینه به کشورها داده شد.

رئیس سازمان انتقال خون ایران یادآور شد: بر اساس این هشدارها اعلام شد که با شیوع کرونا ویروس به دلیل متوقف شدن بیشتر جراحی‌ها، نیاز به خون کاهش یافت ولی با افت این اپیدمی، با افزایش تقاضا برای دریافت خون مواجه خواهیم شد.

عشقی با بیان اینکه ویروس کرونا پس از چین، در ایران شیوع یافت و از ایران به اروپا سرایت کرد، ادامه داد: برای درمان این بیماران روش درمانی پلاسما درمانی مطرح شد، اما این روش چالش‌هایی را به دنبال دارد؛ یکی از این چالش‌ها این است که فرد مبتلا شده و ۲۸ روز از بهبودی وی گذشته باشد. چنین فردی نیاز به انجام تست PCR ندارد.

وی با تاکید بر اینکه افراد دارای بیماری زمینه‌ای مانند دیابت کنترل نشده و فشار خون، امکان اهدا پلاسما را ندارند، یادآور شد: بر اساس پروتکل‌های استاندارد افراد تا سن ۶۰ سالگی امکان اهدا پلاسما را دارند و ما این سن را تا ۶۵ سال افرایش دادیم و بر این اساس برای دریافت پلاسمای خون افراد مبتلا، با حفظ محرمانگی اطلاعات آنها با ۱۰ هزار نفر تماس تلفنی داشتیم که از این میزان ۸۰ درصد آنها به تماس ما پاسخ دادند.

رئیس سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه تاکنون دو هزار و ۱۰۰ تا دو هزار و ۲۰۰ واحد پلاسما از مردم دریافت شده است، تاکید کرد: با توجه به مطالعات انجام شده در کشور ما نیاز به ۱۰ برابر این میزان دریافت شده داریم.

عشقی کمبود پلاسما را از چالش‌های مهم این روش درمانی دانست و یادآور شد: تیتر آنتی‌بادی ساخته شده در بدن به تدریج کاهش می‌یابد از این رو نیاز است افراد واجد شرایط اهدای پلاسما برای اهدا با مسؤولان همکاری کنند.

وی با اشاره به ایمن بودن پلاسمای تزریقی به مبتلایان به برخی نتایج پلاسما درمانی در دنیا اشاره کرد و افزود: در اواسط ماه مه میلادی گزارشی از سوی محققان امریکایی منتشر شد که بر اساس آن ۵۰۰۰ مدرک برای ایمنی پلاسما گزارش شده است.

رییس سازمان انتقال خون ایران تاکید کرد: مردم نگران عوارض این روش درمانی نباشند.

منبع: ایسنا

کد خبر 431747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.