طرز تهیه بریان اصفهان (آبگوشت و تزیین)؛ چرب، لذیذ و ساده

طرز تهیه بریان اصفهان، به روشی ساده و آسان آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا بریان یکی از غذاهای سنتی مخصوص اصفهان است که طرفداران زیادی در اصفهان و در بین مسافرانی که به این شهر می‌آیند دارد. بریانی نام اشتباهی است که در بین مسافران و افراد غیربومی متداول شده است و چرا که نام صحیح این غذا بریان می‌باشد و مکانی که در آن بریان سرو می‌شود "بریانی" نام دارد.

مواد لازم بریان

زمان تقریبی پخت: ۱ ساعت

مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت سردست گوسفندی ۵۰۰ گرم
جگر سفید ۱۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد (یکی بزرگ یکی متوسط)
دنبه ۵۰ گرم
روغن مایع به میزان کافی
نعناع خشک ۱ قاشق چای خوری
دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق چای خوری
خلال پسته، بادام، مغز گردو و برگ ریحان برای تزئین

طرز تهیه بریان اصفهان

مرحله اول

ابتدا پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم پیازها را تفت دهید و مراقب باشید که نسوزد. سپس گوشت و دنبه را به آن اضافه کنید تا کمی روی حرارت بماند. بعد ادویه (زردچوبه و نمک) را در یک قابلمه با ۴-۵ لیوان آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس گوشت و دنبه را به آن اضافه کنید و ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بگذارید بماند تا مغز پخت شود.

نکته: به اندازه‌ای آب اضافه کنید که پس از پخت گوشت مقداری آب گوشت باقی بماند.

بریان

مرحله دوم

گوشت و دنبه را از آب خارج کنید و بگذارید کمی سرد شود. سپس گوشت و دنبه را با هم چرخ کنید و در ظرفی بریزید و زعفران دم کرده، نعناع خشک و نمک، فلفل سیاه به آن اضافه کنید و دوباره همه مواد را چرخ کنید و بگذارید در ظرفی بماند.

​​بریان

مرحله سوم

جگر سفید را در قابلمه‌ای بگذارید و ۲ لیوان آب روی آن بریزید. پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و روی آن بریزید و کمی نمک، فلفل سیاه و ۲ قاشق روغن نیز به آن اضافه کنید.

حال قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا جگر به مرور زمان خوب بپزد. وقتی جگر پخت و آب آن تبخیر شد کمی روغن به قابلمه اضافه کنید و پیاز و جگر را همان جا روی حرارت تفت دهید. سپس بگذارید تا جگر کمی سرد شود.

بعد آن را چرخ کنید و بگذارید در ظرف دیگری بماند.

نکته: اگر جگر دوست ندارید می‌توانید این مرحله را حذف کنید.

مرحله چهارم

یک تابه به اندازه‌ای که می‌خواهید بریان باشد انتخاب کرده و مقدار کمی از آب و روغن مانده از پخت گوشت را کف آن بریزید. سپس ۱۰۰ گرم از مخلوط گوشت و دنبه چرخ شده را در تابه پهن کرده و دو طرف آن را سرخ کنید

نکته: مراقب باشید گوشت خیلی باریک نشود. همچنین اگر با ذائقه شما جور است می‌توانید مقداری دارچین روی آن بریزید.

مرحله پنجم

بریان آماده شده را روی یک نان بگذارید و مقداری از آبی را که در مرحله اول کنار گذاشته بودید روی بریانی و نان بریزید. مقدار کمی از مخلوط چرخ شده جگر سفید و پیاز را در نزدیک آن بریزید. سپس با چند برگ ریحان، خلال پسته و خلال بادام، بریان را تزئین کنید.

آبگوشت بریان

اگر آب گوشت زیادی از مراحل قبل مانده باشد می‌توانید آن را در کاسه‌ای بریزید و با کشک روی آن را تزئین کنید.

می‌توانید نان خشک در آن خرد کنید (اصطلاحاً به این کار تیلیت کردن میگویند) و به همراه بریان نوش جان کنید.

بریان غذای چربی است و توصیه می‌شود که در وعده ناهار به همراه دوغ و ریحان و پیاز و آب لیمو ترش خورده شود.

بریان

کد خبر 431174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.