درمان سرطان با ستاره دریایی!

پژوهشگران روس در بررسی جدید خود دریافتند که بعضی از ترکیبات موجود در بدن ستاره دریایی می‌تواند به مقابله با سرطان کمک کنند.

به گزارش ایمنا، دانشمندان "دانشگاه فار استرن فدرال"(FEFU) روسیه در بررسی جدید خود دریافتند که ترکیبات به دست آمده از چهار نوع ستاره دریایی می‌توانند سلول‌های سرطان پستان و سرطان روده بزرگ را در انسان هدف قرار دهند. آن‌ها مواد مورد نظر را از نوعی ستاره دریایی موسوم به "Ceramaster patagonicus" خارج کردند که در جزایر کوریل زندگی می‌کند.

دانشمندان فار استرن، این پژوهش را با همکاری "شعبه شرق دور آکادمی علوم روسیه"(FEB RAS)، در جزایر کوریل انجام داده‌اند. ممکن است ترکیبات موجود در این ستاره‌های دریایی، کار انتقال مواد مغذی را از دستگاه گوارش به سلول‌های محیطی بر عهده داشته باشند و مانند نمک صفراوی معده انسان عمل کنند؛ پیش از این فقط یکی از ترکیبات بدن ستاره‌های دریایی جدا شده بود.

دانشمندان در این پژوهش، اثر ضد سرطان این مولکول‌های غیرعادی را نشان دادند. آن‌ها باور دارند که می‌توان مواد به دست آمده از ستاره دریایی را، یک روش بالقوه برای متوقف کردن بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر در نظر گرفت، زیرا این مواد به سلول‌های عصبی کمک می‌کنند تا از مشکلاتی مانند سطح پایین اکسیژن و گلوکز نجات پیدا کنند.

نکته مهم اینجا است که ترکیبات به دست آمده از این ستاره دریایی، بازسازی سلول‌های سرطانی را در غلظت غیرسمی تحت کنترل درمی‌آورند و آن را محدود می‌کنند؛ این موضوع نشان می‌دهد که این ترکیبات احتمالاً سلول‌های سالم بدن را از بین نمی‌برند و می‌توانند امیدی برای پژوهش و آزمایش بیشتر باشند.

"تیموفی مالیارنکو"(Timofey Malyarenko)، یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: جالب اینجا است که این ترکیبات تقریباً به صورت تصادفی و هنگامی پیدا شدند که من در جستجوی مولکول‌های لیپید یا چربی‌های جدیدی بودم که منشا آن ستاره دریایی است.

شاید گام بعدی این پژوهش، تولید مولکول‌هایی مبتنی بر ترکیبات ستاره دریایی باشد که ویژگی‌های درمانی بیشتری دارند. ممکن است بتوان با بررسی دقیق این ترکیبات جدید، فعال‌ترین مولکول‌ها را برای افزایش اثر دارو ارائه داد. کشف جدید می‌تواند فرصت خوبی را برای بررسی ترکیبات بدن انواع دیگر ستاره دریایی فراهم کند.

نتایج این پژوهش، در مجله "Marine Drugs" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

کد خبر 430803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.