۴ عضو خانواده افغان براثر غرق شدگی در سد زاینده رود جان باختند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به حادثه غرق شدن ۴ عضو یک خانواده افغان در دریاچه سد زاینده رود، هشدار داد: گردشگران و مردم محلی از نزدیک شدن به منابع آبی نا ایمن خودداری کنند.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: چهار نفر از اعضای یک خانواده افغان بعد از ظهر امروز به دلیل سهل انگاری در محل بند آبخیزداری پشت دریاچه سد زاینده رود غرق شدند.

وی افزود: جسد این افراد توسط نیروهای امدادی و هلال احمر به بیرون از دریاچه منتقل شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تاکید کرد: گردشگران و مردم محلی از نزدیک شدن و شنا کردن در منابع آبی نا ایمن مانند رودخانه‌ها از جمله زاینده رود و استخرهای آب کشاورزی خودداری کنند.

شیشه فروش با بیان اینکه پیشگیری از ورود افراد به رودخانه اولین راهکار برای جلوگیری از بروز حادثه است، گفت: تیم‌های گشت و نظارت و کنترل شهرداری‌های مسیر رودخانه و شرکت آب منطقه‌ای اصفهان موظف شدند روزهای پایانی هر هفته و تعطیلات برای جلوگیری از ورود افراد به رودخانه آماده باش باشند.
وی با بیان اینکه براساس ابلاغ به همه دهیاری‌ها و شهرداری‌های مسیر رودخانه مالکان باغ ویلاها باید نسبت به ایمن سازی استخرهای شخصی اقدام کنند، اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی استان نیز موظف شده است که بندهای آبخیزداری را نرده گذاری کند.

وی با بیان اینکه ۲۴ کیلومتر از رودخانه زاینده رود در محدوده شهرستان‌های فلاورجان و مبارکه، ۶۵ کیلومتر در لنجان و ۳۰ کیلومتر در شهر اصفهان قرار دارد که در بخش‌هایی از آن نا امن است و باید ایمن سازی شود، خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه‌ای اصفهان باید تیم‌های غواصی را در سدهای زاینده رود، باغکل، خمیران، گلپایگان، قره آقاچ و حنا فعال کند و همچنین نرده گذاری اطراف محل ذخیره سدها را در دستور کار قرار دهد، شرکت آب منطقه‌ای تهران نیز باید این دستورالعمل‌ها را برای سد کوچری اجرا کند.
شیشه فروش با تاکید بر اهمیت آموزش و اطلاع رسانی برای جلوگیری از بروز حادثه غرق شدگی، گفت: از این رو هلال احمر آموزش‌های مردمی را در دستور کار قرار خواهد داد.


آمار غرق شدگی در منابع آبی استان اصفهان با حادثه بعد از ظهر امروز ۳۱ مورد رسید، تاکنون ۲۱ نفر بر اثر غرق شدگی جان باختند و ۱۰ نفر نیز نجات یافتند.

گفتنی است سال گذشته آمار غرق شدگان در منابع آبی استان اصفهان ۱۲۵ مورد بود که از این شمار ۵۹ نفر جان باختند.

مهار آتش سوزی در مراتع حنا سمیرم

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین به وقوع حریق در سطح هفت هزار و ۵۰۰ متر از مراتع منطقه حنا سمیرم اشاره کرد و گفت: این آتش سوزی نیز با تلاش سه ساعته عوامل و نیروهای آموزش دیده محلی اطفا شد.

وی با بیان اینکه نزدیک به یک میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی و مرتعی این استان به ویژه در مناطق غربی و جنوبی مستعد وقوع آتش سوزی است، تصریح کرد: عامل انسانی در بیش از ۹۰ درصد اتش سوزی مراتع و عرصه‌های جنگلی استان اصفهان نقش دارد.

در هشت ماه نخست سال ۹۸ دو فقره حریق در ۲.۵ هکتار از جنگل‌های غرب و جنوب و ۶۰ مورد آتش سوزی در مراتع استان اصفهان از جمله در شهرستان‌های فریدونشهر، فریدن، بویین میاندشت، چادگان، سمیرم، گلپایگان، خوانسار، تیران و کرون، لنجان، نطنز و کاشان اتفاق افتاد.

استان اصفهان با وسعت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار دارای ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار عرصه مرتعی، یکصد هزار هکتار جنگل و سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان است.

کد خبر 429172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.