دنباله‌دار "اوموآموا" از منظومه شمسی خارج می شود

از سال ۲۰۱۷ تا کنون ماهیت دقیق شی عجیبی به نام "اوموآموا" (Oumuamua) به شکل یک راز باقی مانده و فرضیات بسیاری در مورد آن شکل گرفته است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اوموآموا در سال ۲۰۱۷ پس از آنکه به دور خورشید چرخید، کشف و مشخص شد که جزئی از منظومه شمسی نیست و در حال حاضر پس از گذراندن میلیون‌ها سال در فضای بین کهکشانی، در حال خروج از منظومه شمسی است. بیشتر سیارک‌ها و دنباله‌دارها شکلی گرد و کروی دارند، اما اوموآموا به شکل یک سیگار برگ است که تخمین زده شده تقریباً ۲۷۴ متر طول دارد.

در صورتی که اوموآموا را یک دنباله دار در نظر بگیریم، باید با گرم شدن توسط خورشید از قسمت زیر آن گاز آزاد شود و شتاب بگیرد، اما طول بلند این شیء چنین فرضیه‌ای را رد می‌کند. اوموآموا بیشتر می‌تواند شبیه قطعه‌ای از یک سیاره باشد که به دلیل برخورد یک ستاره جدا شده است؛ البته در این صورت نیز هنوز سوالات پاسخ داده نشده زیادی در این زمینه باقی می‌ماند.

به گفته محققان، تنها در صورتی که اوموآموا یک کوه یخ هیدروژنی باشد، همه مشخصات عجیب آن قابل توجیه است. کوه‌های یخی برای میلیون‌ها سال در فضا می‌چرخد تا گذر از یک ستاره مانند خورشید به زندگی آن‌ها پایان دهد.

فرضیه کوه یخی هیدروژنی اوموآموا از آنجایی شکل گرفت که در هسته‌های متراکم ابرهای مولکولی، درجه حرارت بتواند به اندازه‌ای کاهش پیدا کند که هیدروژن منجمد شود. زمانی که اوموآموا با گذر از کنار خورشید گرمای آن را دریافت کرد، هیدروژن ذوب شده به سرعت تبخیر و باعث شتاب گرفتن آن شده است.

کد خبر 428973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.