وصول ۵۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: ۵۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات این سازمان از دولت امسال با رایزنی وصول می‌شود که این مهم در پیشبرد برنامه‌ها نقش محوری دارد.

به گزارش ایمنا، مصطفی سالاری عصر پنجشنبه در جریان سفر یک‌روزه به اراک و نشست با انجمن‌ها، کانون‌ها و تشکل‌های کارگری و بازنشستگان استان مرکزی، اظهار کرد: ۵۰ هزار میلیارد تومان از این مطالبات قرار است در سال جاری از محل واگذاری سهام ۱۶ شرکت دولتی به سازمان تأمین اجتماعی و حدود شش هزار میلیارد تومان از محل اسناد خزانه وصول شود.

وی ادامه داد: هشت هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تأمین اجتماعی نیز در سال گذشته از دولت وصول شده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور یادآور شد: ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه پارسال به بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شد که پیش‌بینی می‌شود امسال این رقم به دو هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

سالاری افزود: یک مرحله تسهیلات قرض‌الحسنه در آینده نزدیک به بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی پرداخت خواهد شد و بقیه در پنج مرحله تا پایان سال پرداخت دارد.

وی ادامه داد: ۴۳ میلیون نفر معادل ۵۳ درصد جمعیت کشور زیر پوشش خدمات سازمان تأمین اجتماعی هستند که سه رده مأموریتی مهم از سوی این نهاد بیمه‌گر به مشمولان ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور گفت: آمار بیمه شده‌های زیر پوشش خدمات اداره کل تأمین اجتماعی استان مرکزی از متوسط کشوری ۱۵ درصد بیشتر است.

سالاری افزود: سه و نیم میلیون بازنشسته از خدمات این سازمان بیمه‌گر بهره‌مند هستند که با احتساب بیمه‌شدگان تبعی شمار آنان به حدود ۱۲ میلیون نفر افزایش می‌یابد.

وی هزینه ماهانه سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته را ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: هفت هزار میلیارد تومان این رقم برای پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران، دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در زمینه درمان و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان در سایر حوزه‌ها صرف شده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور گفت: هزینه‌های ماهانه این سازمان بیمه‌گر برای سال‌جاری افزایش دارد که این مهم اهمیت وصول مطالبات را نشان می‌دهد.

سالاری افزود: ۹ هزار و میلیارد تومان از هزینه‌های ماهانه این سازمان امسال در بخش پرداخت حقوق بازنشستگان، دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در زمینه درمان و ۷۰۰ میلیارد تومان در سایر حوزه‌ها برآورد شده و در صورت محقق نشدن این ارقام سازمان مجبور به دریافت تسهیلات از بانک‌ها است.

وی اظهار کرد: افزایش اعتبار دفترچه‌های سازمان تأمین اجتماعی برای حفظ حرمت بیمه شدگان در مراکز درمانی از جمله مهمترین اولویت‌های این نهاد بیمه‌گر در سال‌جاری است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا تیرماه پارسال ۱۰ هزار میلیارد تومان بابت طلب یک‌سال و شش هزار میلیارد تومان بخش خصوصی برای یک سال و نیم از این سازمان طلب داشت.

سالاری گفت: اسفند ماه سال گذشته ۱۰۰ درصد طلب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای افزایش اعتبار دفترچه این نهاد بیمه‌گر پرداخت شد و این بدهی به صفر رسید و افزایش نیافتن مطالبات این وزارتخانه در سال‌جاری در دستور کار این سازمان است.

وی ادامه داد: طلب بخش خصوصی و غیر دولتی از سازمان تأمین اجتماعی حدود ۲ ماه است و تلاش برای پرداخت این مطالبات در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: حقوق ۶۵ درصد بازنشستگان این سازمان سال گذشته کمتر از یک و نیم میلیون تومان بود که کفاف زندگی آنان را نمی‌داد.

سالاری افزود: مذاکراتی از اواسط پارسال با مسئولان و هیئت دولت برای واگذاری سهام ۲۰ شرکت به سازمان تأمین اجتماعی انجام شد که به‌دلیل کیفیت نداشتن چهار شرکت، تعداد آن‌ها به ۱۶ فقره کاهش یافته‌است.

وی ادامه داد: با دریافت منابع مالی از محل اسناد خزانه و واگذاری سهام این شرکت‌ها به سازمان تأمین اجتماعی ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت تسویه و هزینه سه سال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تأمین می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی الکترونیکی کردن ارائه خدمات به بیمه شدگان را از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار این سازمان عنوان کرد و گفت: از مجموع مراجعه افراد برای دریافت خدمات به این سازمان ۳۹ میلیون نفر مربوط به تمدید دفترچه بوده است که ارائه این خدمات به‌صورت الکترونیکی و بدون حضور افراد از ابتدای خردادماه آغاز شده‌است.

سالاری گفت: استعلام اعتبار دفترچه‌های بیمه سازمان تأمین اجتماعی اکنون به شش روش انجام می‌شود که ارائه خدمات در سه روش نیازمند بستر اینترنت و بقیه بدون نیاز به اینترنت است.

وی ادامه داد: حذف دفترچه درمان تأمین اجتماعی و ارائه این خدمات با بهره‌گیری از کد ملی از دیگر برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: بر این اساس سامانه‌ای برای احراز هویت بیمه شدگان تأمین اجتماعی آماده شده و فعالیت این سامانه از ماه آینده آغاز می‌شود.

سالاری گفت: افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی هر سال بر اساس مصوبه شورای عالی کار انجام می‌شود که مصوبه این شورا امسال به‌دلیل شیوع کرونا به امسال موکول شده و در صورت تصویب ما به التفاوت حقوق این افراد سه روز پس از تصویب، به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

وی با یادآوری شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: شیوع این بیماری هزینه‌های درمان را تحت تأثیر قرارداد و افزایش پرداخت بیمه بیکاری را در کشور به همراه داشت.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: ۲۲۰ هزار نفر در کشور از خدمات بیمه بیکاری بهره‌مند می‌شدند که با شیوع کووید ۱۹ تعداد این افراد در فروردین ماه امسال به ۶۸۰ هزار نفر افزایش یافت.

سالاری افزود: بر اساس تفاهم‌نامه سازمان تأمین اجتماعی با دولت مقرر شد حقوق افرادی که در گذشته از خدمات بیمه بیکاری بهره مند بودند از سوی این سازمان و بقیه با همراهی دولت پرداخت شود.

وی ادامه داد: حقوق بیمه بیکاری ۱۰۳ هزار نفر از این افراد تاکنون پرداخت شده و بقیه در روزهای آتی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کاهش درآمد سازمان ناشی از شیوع ویروس کرونا را ۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بخشی از کاهش درآمدها توسط دولت تأمین شده‌است.

منبع: ایرنا

کد خبر 428274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.