۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۰
منظریه، بی‌پناه در برابر سیل

ناگهان سکوت شهر در هم می‌ریزد، آرامش شهروندان به کابوسی دهشتناک تبدیل می‌شود و ترس و هیاهو همه جا را فرا می‌گیرد. حادثه ناگهان چونان بلایی از راه می‌رسد و کوهی از خرابی و ویرانی بر جا می‌گذارد، اما آیا راهی برای جلوگیری و کاستن از خسارات ناشی از آن وجود ندارد؟

به گزارش خبرنگار ایمنا، غروب چهارشنبه _۳۱ اردیبهشت‌ماه بود که نهیب سیل آرامش شهروندان شهر منظریه را بر هم ریخت. بارانی شدید در بالادست بارید و آب از اطراف به رودخانه‌ای که از میانه شهر می‌گذشت، سرازیر شد. متأسفانه از سالیان گذشته برخی باغداران و مزرعه‌داران به حریم رودخانه تجاوز کرده بودند، در پایین‌دست، مسیل به لایروبی نیاز داشت و پل کوچک و قدیمی موجود در میانه راه گنجایش عبور دادن آب را نداشت؛ اینگونه شد که آب طغیان کرد و مزارع و باغات حاشیه شهر و خانه‌های شهروندان را در کام خود فرو برد. حالا جای جای شهر زخم خورده سیل است و برخی شهروندانش که تا دیروز خانه و کاشانه داشتند، امروز چشم‌انتظار تدبیری امیدبخش هستند تا شاید مرهمی بر زخم‌هایشان باشد.

از وقوع سیل بی اطلاع بودیم

مرتضی رفیعی از شهروندان منظریه می‌گوید: سیلاب موجب تخریب خانه و مزارع و باغات برخی شهروندان شد.

او ادامه می‌دهد: گل و لای اثاثیه خانه‌هایی که دچار آبگرفتگی شده را فرا گرفته، نمای داخلی منازل تخریب شده و بسیاری از این ابنیه دیگر قابل استفاده نیست.

این شهروند شهر منظریه با اشاره به نامطلوب بودن وضعیت آب آشامیدنی این شهر، می‌گوید: آب شهر کیفیتی که در گذشته داشت را ندارد و ما حدود ۱۰ روز از آب معدنی برای شرب استفاده می‌کردیم، زیرا به علت قطعی آب شرب، آب فضای سبز شهری را در شبکه آب خانگی جاری کرده بودند که فقط قابلیت استفاده برای شست‌وشو داشت.

محمود قره‌قانی دیگر شهروند منظریه با بیان اینکه ساکنان این شهر از وقوع سیلاب اطلاعی نداشته‌اند، می‌گوید: با اینکه اداره هواشناسی شهرضا درباره وقوع این پدیده هشدار داده بود، اما قبل از وقوع حادثه از طریق ارسال پیامک یا فضای مجازی هیچ اطلاع رسانی نشد و شهروندان پس از وقوع حادثه در جریان شدت آن قرار گرفتند.

او ادامه می‌دهد: دیوار باغ و برخی منازل شهروندان تخریب شد، البته شهرداری هم برای آواربرداری از کمک کردن امتناع نکرد و با تجهیزات خود اقدام به باز کردن خیابان و امدادرسانی کرد، اما تجهیزات شهرداری هم کافی نبود.

فرشته قربانی از دیگر شهروندان منظریه می‌گوید: آبی که در لوله‌ها جریان داشت قابل آشامیدن نبود و شهرداری و شرکت آب و فاضلاب شهری آب فضای سبز را وارد مدار کرده بودند؛ در آن زمان ما آب آشامیدنی خود را از طریق خرید آب معدنی از مغازه‌ها تأمین می‌کردیم.

او با بیان اینکه از مسئولان می‌خواهیم تسهیلات لازم برای جبران خسارت‌های وارد شده از سیلاب را در اختیار شهروندان قرار دهند، تاکید می‌کند: واقعاً شرایط بدی بود، امیدوارم دیگر تکرار نشود چون در آن شرایط واقعاً هیچکس نمی‌تواند برای دیگری کاری انجام دهد.

آب آشامیدنی شهر از مدار خارج شد

انتقادات شهروندان در حالی مطرح می‌شود که کیوان ایزدی، معاون امور اداری و مالی شهردار منظریه با تأیید نامطلوب بودن وضعیت آب آشامیدنی این شهر، اظهار می‌کند: وقوع سیل موجب گل آلود و سپس قطع آب آشامیدنی شهر شد، به همین دلیل مجبور شدیم آب مورد استفاده در فضای سبز را وارد مدار کنیم که از نظر شوری و میزان املاح موجود در آن در حد مطلوب نبود.

او با بیان اینکه مشکل آب آشامیدنی به زودی رفع می‌شود، می‌گوید: کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهرضا شرایط بهداشتی آب را تأیید کرده‌اند، اما چون تلخی آن محسوس است، شهروندان نمی‌توانند از آن برای شرب استفاده کنند.

معاون امور اداری و مالی شهردار منظریه، از تخریب هفت باب منزل مسکونی شهروندان این شهر بر اثر وقوع سیلاب خبر می‌دهد و می‌گوید: ساکنان این خانه‌ها در خانه بهداشت، فرهنگسرای شهرداری و اماکن دیگر با همکاری دیگر شهروندان اسکان یافته‌اند.

ایزدی با اشاره به آسیب‌های وارد شده در بلوار معلم و خیابان‌های اصلی شهر، خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر همه تجهیزات برای آواربرداری و رفع مشکلات بکارگیری شده است.

او ادامه می‌دهد: گروه ۲۲ توپخانه ارتش شهرضا نیز آمادگی خود را جهت همکاری در آواربرداری و ادامه عملیات تا عادی شدن شرایط اعلام کرده است؛ امیدواریم اقدامات ما برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده شهر و دیگر درخواست‌های شهروندان به نتیجه مطلوب منجر شود.

شهرداری امکان جبران خسارات را ندارد

عباس بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر منظریه نیز با بیان اینکه برآورد میزان خسارت‌ها و تخریب منازل مسکونی هنوز ابلاغ نشده و کارکنان شهرداری همچنان مشغول خدمت‌رسانی، عکس‌برداری و تخمین جهت برآورد خسارت هستند، اظهار می‌کند: برخی منازل دچار آب‌گرفتگی شده و گل و لای حاصل از تخریب ساختمان‌ها به مدارس و مجموعه‌های اداری شهر رسوخ کرده است، با تلاش کارگران واحد خدمات شهری شهرداری منظریه آواربرداری و بازگشایی مسیرها و رفع مشکلات ناشی از سیلاب ادامه دارد.

او با بیان اینکه شهرداری هیچ‌گونه تسهیلاتی برای جبران خسارات ناشی از سیلاب در اختیار ندارد، تصریح می‌کند: کمک‌های مجموعه شهرداری و اعضای شورا در حد خرید بلوک، تخریب موانع و آواربرداری بوده است، البته این کمک‌ها ادامه دارد و از هیچ تلاشی کوتاهی نمی‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر منظریه از بازدید مسئولان ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان شهرضا از مناطق سیل‌زده این شهر خبر می‌دهد و می‌گوید: در حال حاضر به حادثه دیدگان هیچ‌گونه مساعدت مالی نشده است.

بیاتی عنوان می‌کند: بنا بر قول‌های مساعد مسئولان در کمترین زمان ممکن مشکل آب آشامیدنی رفع شد و امیدواریم به دیگر مشکلات شهر که ناشی از طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب بوده نیز رسیدگی شود.

میزان خسارت وارد شده به منظریه ارزیابی نشده است

محمدرضا قنبری، رئیس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شهرضا نیز با بیان اینکه اعتبارات حمایتی جهت جبران خسارت‌های وارد شده به تأسیسات شهر منظریه بر اثر سیلاب هنوز ابلاغ نشده است، اظهار می‌کند: بخشی از منازل شهروندان به طور کامل و بخشی نیز تا حدود زیادی تخریب شده است.

او ادامه می‌دهد: درخواست‌های اعتبار و مساعدت به اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان و مدیریت بحران استانداری ارائه شده، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرضا خاطرنشان می‌کند: پس از آواربرداری‌ها باید برای تعمیر واحدهای آسیب دیده و احداث منازل مسکونی جدید برنامه‌ریزی شود.

به گزارش ایمنا، منظریه در جنوب شهر شهرضا واقع شده است. شهرداری این شهر در سال ۱۳۷۹ تأسیس و در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.

کد خبر 426150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • S.sadeghi AE ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
    1 0
    سلام باتشکر از اطلاع رسانی شما..