به گزارش ایمنا، در اولین مطالعه، محققان بریتانیایی دریافتند ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن در کشورهای دارای افراد با میزان ویتامین D پایین نظیر ایتالیا و اسپانیا به مراتب بالاتر بود.
به گفته محققان، افراد ساکن در جنوب اروپا دارای رنگدانه های تیرهتری هستند که سنتز ویتامین D را کاهش میدهد درحالیکه افراد ساکن در کشورهای شمال اروپا، مکملهای روغن کبد ماهی و ویتامین D زیادی مصرف میکنند.
در دومین مطالعه، محققان دانشگاه نورثوسترن آمریکا دادههای مربوط به ۱۰ کشور را بررسی کردند. «علی دانشخواه»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره، اظهار کرد: «میزان پایین ویتامین D بدن با فعالیت بیش از حد زیاد سیستم ایمنی بدن مرتبط است.»
به گفته محققان، ویتامین D معروف به ویتامین نورخورشید موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از واکنش بیش فعالانه ایمنی پیشگیری میکند. همین مسئله میتواند توضیح دهنده برخی مسائل از جمله این موضوع باشد که چرا احتمال مرگ در کودکان مبتلا به کووید ۱۹ پایین است.
محققان معتقدند ویتامین D موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و به بدن این امکان را میدهد که آنتی بادیهای علیه ویروس توسعه دهد و از گسترش آن در بدن پیشگیری نماید.
بنا بر گزارش مهر، سادهترین راه دریافت میزان روزانه ویتامین D بدن، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگیری در معرض نورخورشید است. این ویتامین در مواد خوراکی ای نظیر ماهیهای چرب، محصولات لبنی غنی شده، جگر گوساله، پنیر و زرده تخم مرغ هم یافت میشود.
نظر شما