واکنش وزارت ارشاد به "اقلیت" خواندن فارسی زبانان در صدا و سیما

در یکی از برنامه های شبکه اول سیما، مجری سهوا یا عمدا از فارسی زبانان کشور ایران به عنوان اقلیت نام می برد؛‌همین اتفاق باعث شده تا مشاور وزیر ارشاد پیامی صادر کند و فارسی را زبان تمام مردم ایران بخواند.

به گزارش ایمنا،‌ مسابقه تلویزیونی "سبقت" که هر شب از شبکه اول سیما پخش می شود،‌دو شب پیش و همزمان با روز نکوداشت سعدی شرکت کننده ای آذری زبان داشت. این میهمان در ابتدا با زبان ترکی خود صحبت کرد و مجری نیز از او خواست که صحبت با همین زبان شیرین را ادامه دهد. در پایان این شرکت کننده آرزویی برای مردم ایران به زبان ترکی انجام داد و سپس مجری از او خواست که آرزویش را برای "اقلیت" فاسی زبان ترجمه کند. 

این مسئله انتقادات زیادی را وارد صدا و سیما کرد و حتی کار به بحث های نژاد پرستی و نسبت دادن این کار به برخی جریان های افراطی گرا کشید. البته مجری دیگر این مسابقه در شب بعدی عذرخواهی کرد و گفت که همکارش از "کلمه نادرست" استفاده کرده است.

این اتفاقات حالا باعث واکنش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده و محمود شالویی (مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) نوشته است: 

"زبان فارسی زبان همه مردم ایران است "

عجبست پیش بعضی که ترست شعر سعدی                      

 ورق درخت طوبیست، چگونه‌تر نباشد؟

زاد روز سعدی شیرازی، شاعر پر آوازه ایرانی و سخندان پارسی‌گوی عرفانی که اشعار تر و تازه‌اش همچون برگ‌هایی از درخت بهشتی است را با جان و روان خویش می‌آراییم و به روح پر فتوحش درود می‌فرستیم و بدو می‌بالیم که با نظم و نثر بی‌بدیلش نه تنها در عهد و عنفوان خویش، بلکه در همه اعصار و ازمنه، سراسر جهان آن روز و امروز را دلیرانه درنوردید و شهد شیرین زبان فارسی را که همانا زبان همه مردم ایرانی از هر قوم و قبیله معزز و محترمی است را بکام جهانیان خوش چشانید.

بدون تردید، آن عبارت نسنجیده و به قطع ناپخته، ناخواسته و غیر منتظره از یک مجری در برنامه موسوم به "مسابقه سبقت" ، (پخش شده از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران) را نمی‌توان خدشه‌ای بر قامت رعنای این میراث گران‌بهای تاریخی و تمدنی بشمار آورد، اگرچه به سادگی هم نمی‌باید از کنار آن گذشت و یا نادیده انگاشت. بلکه انتظار آن است و بحق هم همین است که همه و همه، در راستای احترام و اعتزاز این زبان اصیل و عمیق احساس وظیفه نموده و با همت و حمیت خویش از هرگونه مراقبت و مواظبتی در پاسداری از آن دریغ ننماییم، شکوهش را پاس بداریم و از ژرفای جان، قدردان این موهبت خدادادی باشیم و روز به روز بر این بارِ شکرین بیفزاییم و حسنش را به رخ جهانیان بنمایانیم.

پارسی گو گرچه تازی خوش تر است                                عشق را خود صد زبان دیگر است

کد خبر 419943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.