تغذیه مناسب برای سالمندان کرونایی

پیشگیری از حساسیت غذایی با چای سبز، لزوم مصرف مکمل آهن در روزهایی کرونایی، فواید هندوانه برای کودکان، جوش شیرین و لیمو ترکیبی با فواید شگفت انگیز و تغذیه مناسب برای سالمندان کرونایی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: اگر کم خونی فقر آهن دارید، هرگز مکمل آهن خود را قطع نکنید و اگر خبر از وضعیت آهن خون خود ندارید، خودسرانه آهن مصرف نکنید؛ یکی از مهمترین مواردی که لازم است مورد توجه فرار بگیرد، پاسخ در مورد مصرف یا عدم مصرف مکمل آهن در این روزها است.

مهسا انصاری، افزود: اگر شما فردی هستید که با انجام آزمایش خون در روزهای قبل از کرونا، مشخص شده که کمخونی فقر آهن دارید، تحت هیچ شرایطی حتی در روزهای کرونایی نباید مکمل آهن خود را قطع نمایید. چراکه کمبود آهن، خود عامل مهمی بر عملکرد ضعیف سیستم ایمنی است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، تصریح کرد: البته از دیدگاهی دیگر، مصرف خودسرانه مکمل آهن و بدون انجام آزمایش خون نیز قطعا توصیه نمیشود. با توجه به اینکه در این روزها که روزهای کرونایی می باشد، عده ای به تصور اشتباه مکمل اهن خود را قطع میکنند، باید بدانند که با این کار، بدتر سبب ضعف سیستم ایمنی خواهند شد. باز هم تاکید میکنم این بدین مفهوم نیست که برای تقویت سیستم ایمنی، بدون بررسی، شروع به مصرف مکمل آهن کنیم.

به گفته انصاری؛ فراموش نکنیم که مکمل آهن به محض داشتن تب به هر دلیلی باید قطع شود. پس به طور خلاصه اگر کم خونی فقر آهن دارید، هرگز مکمل آهن خود را قطع نکنید و اگر خبر از وضعیت آهن خون خود ندارید، خودسرانه آهن مصرف نکنید.

فواید هندوانه برای کودکان

هندوانه حاوی لیکوپن اسـت کـه عمدتاً برای سلامت قلب و عروق مفید اسـت زیرا بـه التیام فشار خون  کمک می‌کند. همچنین مطالعات نشان می‌دهد کـه هندوانه بـه دلیل داشتن کلسیم برای سلامت استخوان ها نیز مفید اسـت و احتمال پوکی استخوان را کاهش می‌دهد و همچنین سبب تقویت مفاصل کودکان می‌شود. هندوانه ترکیباتی دارد کـه بـه کاهش التهاب کمک می‌کند و باعث خنثی کردن رادیکال های‌ آزاد می‌شود. حتماً هندوانه رسیده را انتخاب کنید زیرا آن ها حاوی ترکیبات  ضد التهابی هستند.

بتاکاروتن موجود در هندوانه پس از ورود بـه بدن بـه ویتامین A تبدیل میشود. این باعث میشود کودک در برابر اختلالات چشم وابسته بـه سن محافظت شود و همچنین باعث ایجاد رنگدانه در شبکیه چشم ها شود. ویتامین A همچنین بـه حفظ سلامت پوست، دندان ها و استخوان های‌ کودکان کمک میکند. هندوانه جریان ادرار را افزایش می‌دهد، اما بدون ایجاد فشار بر کلیه ها، هندوانه بـه خلاص شدن مایعات ازبدن کمک میکند، این تضمین میکند کـه کودک شـما بـه بهترین وجه از مایعات اضافی بدن خود خلاص شود.

هندوانه سرشار از ویتامین C اسـت کـه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید اسـت. ویتامین ویتامین C همچنین بـه التیام زخمها کمک می‌کند. بنابر این؛ اگر کودکتان سیستم ایمنی ضعیفی دارد میتوانید با دادن هندوانه بـه او، بـه روش طبیعی سیستم ایمنی بدنش را تقویت کنید. هندوانه غنی از فیبر غذایی اسـت. بـه همین دلیل بـه سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی میکند. همچنین بـه درمان یبوست در کودکان و همچنین سندرم روده تحریک پذیر در کودکان کمک می‌کند.

متخصصان توصیه می کنند دادن هندوانه بـه کودک ۶ ماهه یا بزرگ‌تر در شرایط عادی مشکلی ایجاد نمیکند بیش از ۹۰ درصد هندوانه از آب تشکیل شده اسـت. بنابر این دادن هندوانه بـه کودک، یک روش عالی برای مرطوب نگهداشتن بدن کودک، بـه‌ویژه در هوای گرم تابستان اسـت.

پیشگیری از حساسیت غذایی با چای سبز

حساسیت غذایی مشکلی است که افراد بسیاری را آزار می دهد اما چای سبز دارای خواصی است که به بهبود و پیشگیری از این حساسیت ها کمک می کند. مصرف روزانه یک فنجان چای سبز می‌تواند  در درمان حساسیت غذایی مؤثر باشد.  دانشمندان دریافته‌اند که چای سبز به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، می‌تواند با حساسیت ‌های غذایی مقابله کند. ۴۰ درصد چای سبز از باکتری‌های   Flavonifractor plautii - FP تشکیل شده است و محققان دریافته اند که FP فشار خون را کاهش می‌دهد و به تنظیم وزن کمک می‌کند. نتایج مطالعات نشان می دهد، مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در چای  عملکرد سیستم ایمنی بدن را تغییر می‌دهد و در برابر واکنش‌های غذایی از آن محافظت می‌کند.

ترکیب موجود در چای سبز می‌تواند به مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک  کمک کند؛ شیوع باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها در حوزه سلامت جهانی است. چای سبزبه دلیل داشتن کافئین، از جذب مواد معدنی به خصوص آهن جلوگیری می کند. خانم ها در دوران  بارداری و شیردهی و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آن هایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و  بروز یبوست شود. مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث بروز علایمی مانند عصبانیت، بی‌خوابی و بی‌قراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید از چای سبز استفاده کنند وبه افرادی که میگرن دارند توصیه می شود، میزان مصرف شان کم باشد.

تغذیه مناسب برای سالمندان کرونایی

یکی از مهم‌ترین نکات هنگام بروز بیماری، داشتن تغذیه مناسب برای حفظ عملکرد طبیعی بدن است. در بیماری کووید ۱۹ بویژه در سالمندان که به طور طبیعی هم مستعد کم آبی هستند، باید مراقب کم آبی بدن بود و به بر طرف کردن مشکلات تنفسی نیز توجه کرد. همچنین لازم است مراقبین این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید که سوخت و ساز بدن بالا است و بدن مستعد عفونت‌های ثانویه یبوست است را درنظر داشته باشند. در رژیم غذایی بیمار سالمند، به مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین A، C، E که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد تاکید کنید. روغن های گیاهی مایع مثل روغن ذرت، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد و زیتون منابع خوبی از ویتامین E هستند و مصرف متعادل آنها به تامین این ویتامین کمک می‌کند. باید برای بیمار اهمیت مصرف مایعات و رژیم غذایی مناسب پر فیبر را توضیح داد تا همراهی لازم را با مراقبان خود داشته باشد.

توصیه‌هایی به شکل کلی در تغذیه سالمندان مبتلا به کووید ۱۹ وجود دارد که عبارتند از: مصرف روزانه ۳ تا ۳.۵ لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کم آبی بدن، مصرف رژیم غذایی پرکالری و مواد غذائی نرم مگر اینکه بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی باشد. مصرف غذهای کم حجم و در تعداد وعده های غذایی بیشت،  تاکید به دریافت بیشتر مواد غذایی پر فیبر مثل نان سنگک، نان جو، غلات سبوس‌دار و انواع سبزی و میوه تازه به منظور جلوگیری از یبوست، استفاده از آب میوه‌ها و آب سبزیجات مانند آب هویج و آب گوجه فرنگی که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می‌شود.

 توصیه به نوشیدن مایعات گرم نظیر چای کم رنگ به مقدار فراوان بویژه در صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حل،  تا حد امکان پرهیز از مصرف کربوهیدرات‌ها از جمله قند، شکر و روغن‌های جامد، کره و چربی‌های حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب، خامه و ... در برنامه غذایی بیمار،  مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های E، C، B۶، سلنیوم و روی برای تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونت‌ها. منابع غذایی ویتامین E عبارت اند از تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، سیب زمینی و میگو. منابع غذایی ویتامین C عبارتند از خربزه، کلم بروکلی، گل کلم و انواع میوه‌ها. منابع غذایی ویتامین B۶ عبارتند از جگر گوساله، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج و  استفاده از مکمل‌های مولتی ویتامین مینرال خصوصا ویتامین‌های A  است.

جوش شیرین و لیمو؛ ترکیبی با فواید شگفت انگیز

استفاده از جوش شیرین و لیمو ترش به عنوان یک روش درمانی قدمتی طولانی دارد. این دو ماده به تنهایی فواید سلامت مختلفی را ارائه می کنند، اما زمانی که با یکدیگر ترکیب می شوند می توانند اثر به مراتب چشمگیرتری بر سلامت کلی انسان داشته باشند. آبلیموی تازه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان های دیگر است و با سلامت سیستم ایمنی و خواص ادرارآور پیوند خورده است. لیمو ترش حاوی تراکم بالایی از مواد معدنی و ویتامین ها است و به رغم طعم ترش خود، استفاده از آن در آشپزی و روش های درمانی جایگزین بسیار محبوب است. جوش شیرین که به نام بی‌کربنات سدیم نیز شناخته می شود، از لحاظ فنی و به رغم کاربردهای مختلف در آشپزی، یک دارو در نظر گرفته می شود. اثر قلیایی جوش شیرین شناخته شده و بر همین اساس است که افراد بسیاری از آن در روش های درمانی مختلف برای بهبود شرایط اسیدی مانند مشکلات گوارشی و سوزش سردل، استفاده می کنند زیرا خطر اسیدوز را کاهش می دهد. جوش شیرین می تواند به قلیایی کردن بدن کمک کند و سطح pH آن را به هموستاز بازگرداند. با این وجود، پیش از افزودن جوش شیرین به رژیم سلامت خود ابتدا باید با پزشک یا متخصص پزشکی خود مشورت کنید. این ماده می تواند با برخی داروها تداخل داشته و استفاده از آن ممکن است برای همه مناسب نباشد.

نوشیدنی جوش شیرین و آبلیمو

شما می توانید این نوشیدنی را با افزودن یک قاشق چایخوری جوش شیرین و آب نصف یک لیمو ترش به یک لیوان آب معدنی آماده کنید. برای کسب بهترین نتایج، این نوشیدنی را با معده خالی هنگام صبح مصرف کنید. از مصرف این نوشیدنی نزدیک به زمان یک وعده غذایی پرهیز کنید زیرا کارایی در سطحی مشابه را ارائه نخواهد کرد.

فواید جوش شیرین و آبلیمو

از فواید نوشیدنی جوش شیرین و آبلیمو می توان به عملکرد متابولیکی بهتر، سطوح متعادل‌تر pH بدن، روده سالم‌تر، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، بهبود سلامت قلب و سیستم ایمنی قوی‌تر اشاره کرد.

سطوح متعادل pH

افراد اغلب اهمیت کاهش سطوح اسید در بدن خود را نادیده می گیرند اما حفط یک pH متعادل برای سلامت کلی انسان اهمیت دارد. جوش شیرین به عنوان یک عامل قلیایی‌ساز شناخته می شود و نه تنها می تواند سطوح اسید و بروز مواردی مانند سوزش سردل و سوء هاضمه را کاهش دهد، بلکه بدن را در یک حالت قلیایی حفظ می کند. حتی اسید سیتریک موجود در لیمو ترش نیز پس از گوارش یک اثر قلیایی ارائه می کند.

مراقبت از پوست

آبلیمو یک نوشیدنی با محتوای آنتی اکسیدان زیاد است. مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و اسید سیتریک می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و از آثار منفی رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری کند. این به ویژه برای پوست انسان مفید است و می تواند بروز نشانه های پیری را کند کرده، ظاهر شدن لکه های پوستی و چین و چروک را کاهش داده و ظاهری شاداب و سالم به پوست ببخشد.

کاهش وزن

پیوندی مستقیم بین مصرف جوش شیرین و آبلیمو و کاهش وزن وجود ندارد اما شواهدی وجود دارند که نشان می دهند جوش شیرین می تواند انرژی و استقامت بیشتری را حین ورزش برای فرد فراهم کند. این افزایش انرژی و فعالیت روزانه می تواند به تقویت سوخت و ساز بدن، حتی در زمان استراحت بین جلسات ورزشی کمک کند.

خواص پاک کننده

آبلیمو به عنوان یک ماده ادرارآور شناخته می شود و می تواند بدن را برای دفع ادرار تحریک کند، از این رو، به دفع سموم، نمک ها، چربی ها و آب اضافه کمک می کند. این خبر خوبی برای کلیه ها است زیرا این شرایط می تواند استرس و فشار روی این اندام ها را کاهش دهد و اطمینان حاصل شود که سطح کمی از مواد سمی در بدن باقی می مانند. همچنین، مطالعه ای که در نشریه the BMC Urology منتشر شد، نشان داد که آبلیمو دارای یک اثر محافظتی در برابر سنگ های سیستم ادراری است که به تشکیل مواد سخت و سنگ مانند در مثانه و دستگاه ادراری گفته می شود.

مراقبت از دندان

به طور سنتی، افراد بسیاری از ترکیب جوش شیرین و آبلیمو برای سفید کردن دندان های خود استفاده می کردند اما ماهیت ساینده این ترکیب می تواند برای دندان ها مضر باشد. این ترکیب در ابتدا ممکن است لکه های روی دندان ها و سطوح اسیدیته در دهان را کاهش دهد اما روش های ایمن‌تری نسبت به استفاده از جوش شیرین و آبلیمو به عنوان یک خمیردندان وجود دارند.

بهبود گوارش

ترکیب جوش شیرین و آبلیمو به عنوان یک ضد اسید فوق العاده عمل می کند و می تواند علائم سوء هاضمه، نفخ بیش از حد، کرامپ و سوزش سردل را کاهش دهد. با پیشگیری از التهاب در روده، که مساله ای کلیدی برای سیستم ایمنی است، آبلیمو و جوش شیرین می توانند به طور قابل توجهی سلامت روده را تقویت کنند.

سلامت قلب

پژوهش ها نشان داده اند که نوشیدن آب حاوی جوش شیرین می تواند به تنظیم سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند، و سطوح کلسترول خوب (HDL) را بهبود ببخشد. این شرایط احتمال ابتلا به آترواسکلروز را کاهش می دهد، از این رو، خطر حمله قلبی و سکته مغزی کاهش می یابد.

تقویت سیستم ایمنی

آثار ضد میکروبی آبلیمو شناخته شده هستند که می تواند به پیشگیری از رشد و تکثیر عوامل بیماری‌زا و بیماری در روده و همچنین دیگر بخش های بدن کمک کند. افزون بر این، با استفاده از جوش شیرین برای قلیایی کردن بدن، شما می توانید از حالت اسیدی بدن که می تواند به بیماری منجر شود، پیشگیری کنید.

کد خبر 419152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.