عوارض مصرف زیاد نمک

خطرات خوردن سیب زمینی ها سبز، مصرف هفتگی تخم مرغ و کاهش ریسک بیماری قلبی، عوارض مصرف زیاد نمک، ناشتا سیب سبز بخورید و مواد غذایی موثر برای افزایش رشد قد را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیب سبز یکی از منابع اصلی فلانوئیدها است و ویتامین C زیادی دارد. هر دوی این مواد، مثل آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و رادیکال‌های آزاد را که سبب آسیب رساندن به سلول‌ها می‌شوند، از بین می‌برند. یکی از فواید خوردن سیب ناشتا این است که بدن شما توانایی مبارزه با این رادیکال‌ها را به‌دست می‌آورد؛ این کار به تولید سلول‌های سالم کمک می‌کند و احتمال بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. بنابراین سیب یکی از بهترین میوه‌ها برای بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت است.

خوردن سیب سبز ناشتا کمک می‌کند تا قند خون خود را ثابت نگه دارید؛ این ویژگی برای بیماران دیابتی یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، بسیار مهم است. باید به خاطر داشته باشید که هنگام خواب متابولیسم بدن به کار خود ادامه می‌دهد و پانکراس ممکن است در تنظیم گلوکز دچار مشکل شود. از آن‌جا که سیب حاوی فیبر محلول است، خوردن آن با شکم خالی، جذب در روده را به تاخیر می‌اندازد و این اثر در طول روز ادامه می‌یابد. مطالعاتی انجام شده که نشان می‌دهد کسانی که سیب ناشتا می‌خورند، کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار می‌گیرند. طبق گفته پزشکان هر فرد در روز به ۲۸ گرم فیبر نیاز دارد. یک عدد سیب ۵ گرم فیبر دارد و خوردن ناشتای آن، برای بدن بسیار مفید است.

از فواید دیگر خوردن سیب سبز هنگامی که ناشتا هستید، این است که  به سبب داشتن پتاسیم بیشتر نسبت به سایر انواع سیب، مانند یک الکترولیت رطوبت سلول‌ها را متعادل می‌کند. این کار برای ضربان قلب منظم بسیار حیاتی است. اگر در طول روز به اندازه کافی پتاسیم نخورید، قلب خود را در معرض خطر ضربان نامنظم قرار داده‌اید. دانشمندان معتقدند هر فرد به ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم در روز نیاز دارد. هر سیب حاوی ۱۱۵ میلی گرم پتاسیم است و این برای حفظ ریتم قلب شما از ابتدای روز تا پایان آن کافی است.

مواد غذایی موثر برای افزایش رشد قد

دبیر انجمن تغذیه البرز با اشاره به اینکه مصرف گوشت، حبوبات پخته، شیر، لبنیات و ماهی ها برای رشد قد مفید است، اظهار کرد: پیروی از یک رژیم متنوع و متعادل شرط لازم برای دستیابی به حداکثر استعداد ژنتیک برای افزایش طول استخوان‌هاست ومواد پروتئینی به خصوص در نوع حیوانی و گیاهی آن از اجزای اصلی مورد نیاز برای رشد است.

زهرا احدی، افزود: عنصر روی در رشد و بلوغ، سلامت و شادابی پوست، مو و ناخن تاثیر قابل توجهی دارد و به همین دلیل کمبود آن می تواند مشکل ساز شود.

دبیر انجمن تغذیه البرز افزود : مهم ترین منبع کلسیم، لبنیات و آجیل‌هایی نظیر بادام درختی و سبزیجاتی مثل کلم بروکلی هستند که برای رشد قد مفید است.

احدی تصریح کرد: کمبود روی، ویتامین آ، آهن، منیزیم، ویتامین سی و دی، کلسیم هم ممکن است در کوتاه قدی کودکان نقش داشته باشد. خواب کافی و ورزش بسیار در تنظیم هورمون رشد موثر است.

مصرف هفتگی تخم مرغ و کاهش ریسک بیماری قلبی

نتایج مطالعه اخیر نشان می دهد مصرف سه تا شش تخم مرغ در هفته ریسک بیماری قلبی عروقی را به شکل چشمگیری کاهش می دهد. محققان آکادمی علوم پزشکی چین عنوان می‌کنند بین مصرف تخم مرغ و ریسک بروز بیماری قلبی عروقی و نرخ مرگ و میر ارتباط وجود دارد و افرادی که هفته‌ای سه تا شش تخم مرغ مصرف می‌کنند با کمترین ریسک این بیماری روبرو هستند. این مطالعه شامل ۱۰۲,۱۳۶ شرکت کننده از ۱۵ استان چین بود که همگی در ابتدای مطالعه فارغ از بیماری قلبی عروقی، سرطان یا بیماری‌های کلیوی بودند.

در طول بالغ بر ۱۷ سال پیگیری وضعیت این افراد، ۴۸۴۸ مورد بیماری قلبی عروقی و ۵۵۱۱ مرگ و میر اتفاق افتاد. نتایج مطالعه نشان داد مصرف کم تا متعادل تخم مرغ (حدود ۵ عدد در هفته) ارتباط چشمگیری با کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی دارد.

خطرات خوردن سیب زمینی ها سبز

معمولا رنگ سبز در سیب‌زمینی‌هایی که برای مدتی در معرض نور خورشید بوده‌اند تشکیل می‌شود و ناشی از تشکیل کلروفیل در سیب‌زمینی است که یک ترکیب غالب در بسیاری از سبزیجات محسوب می‌شود و هیچ مشکلی از نظر سلامتی برای ما به دنبال ندارد. اما مساله اینجاست که همزمان با تشکیل کلروفیل، ترکیب سمی از خانواده آلکالوئیدها نیز در معرض نور ساخته می‌شود. آلکالوئیدها ترکیباتی است که گیاه در پاسخ به تنش‌های محیطی یا حمله حشرات ترشح می‌کند و جزو ترکیبات ضدتغذیه‌ای محسوب می‌شوند.

سولانین و کاکونین از مهم‌ترین ترکیبات آلکالوئیدی موجود در سیب‌زمینی هستند که معمولا در قسمت‌های سبزرنگ پوست سیب‌زمینی و جوانه‌ها یافت می‌شوند. البته برخی مطالعات نشان می‌دهد آلکالوئیدها در حین نگهداری سیب‌زمینی در دمای یخچال نیز تشکیل می‌شوند. اثرات سمی این ترکیبات مربوط به تاثیر آنها روی سیستم عصبی و برخی فرآیندهای متابولیکی سلول است.

میزان مجاز وجود این ترکیبات در رژیم غذایی انسان، یک تا پنج میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. مصرف سیب‌زمینی‌هایی که حاوی مقادیر بسیار بالایی از سولانین هستند با نوعی مسمومیت همراه است که مهم‌ترین علائم آن حالت تهوع، استفراغ، سردرد، تحریک سیستم گوارش و خواب‌آلودگی است. سیب‌زمینی از سبزیجات محبوب در کشور ماست که به روش‌های مختلف طبخ و در انواع غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین یکی از نگرانی‌های ما در مورد سیب‌زمینی این است که ممکن است این ترکیبات خطرناک پس از پخت نیز در آن وجود داشته باشد. بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از ورود مقادیر زیادی سولانین به غذای انسان، پوست‌گیری سیب‌زمینی است که بایستی چند میلی‌متر از پوست جدا شود. دقت کنید اگر تمام بافت داخلی سیب‌زمینی به رنگ سبز است، آن سیب‌زمینی قابل استفاده نیست.

عوارض مصرف زیاد نمک

وجود نمک یک امر ضروری است، اما مصرف زیاد از آن خطرناک بوده و عواقب ناخوشایندی خواهد داشت که عبارتند از:

۱.  افزایش فشار خون

نمک می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهند، تا حدی که ممکن است شما را دچار سکته یا نارسایی‌های قلبی کند. تقریبا یک سوم جمعیت کسانی که سن بالایی دارند، دچار فشار خون هستند، کاهش مصرف نمک و ورزش منظم به شما این باور را خواهد داد که سطح فشار خونتان تحت کنترل است.

۲.  ایجاد سرطان معده 

افرادی که در برنامه‌ غذایی خود مقدار زیادی نمک مصرف می‌کنند، به نسبت دیگران بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند. هلیکوباکتر پیلوری، باکتری است که در بیماری‌های مرتبط با معده همانند سرطان یا زخم معده با هم در ارتباطند. نمک به آستر معده‌ شما آسیب رسانده و آن را در برابر این باکتری آسیب پذیر می‌سازد. به علاوه به یاد داشته باشید که مردان نسبت به زنان به میزان بیشتری در خطر مبتلا به سرطان هستند.

۳. اختلالات کلیوی 

سنگ کلیه بیماری بسیار دردناکی است که متاسفانه این روزها به طور تساعدی در حال گسترش است. مقصرش هم نمک است! زمانی خطرناک خواهد شد که همراه با فشار خون بالا باشد. این دو عامل باعث می‌شود تا کلسیم اضافه از طریق ادرار دفع نشود. زیاد شدن کلسیم نیز باعث به وجود آمدن سنگ کلیه خواهد شد و همچنین فشار خون بسیار بالا هم باعث فشار بیشتری بر کلیه می‌شود.

۴. ایجاد نفخ

نفخ در بعضی موارد به دلیل نگهداری آب درون بدن پدیدار می‌شود. مصرف زیاد نمک می‌تواند شرایطی را به وجود بیاورد که بدنتان تا ۵۰ اونس آب در خود نگه دارد. شما می‌توانید با کم کردن مصرف نمک، بلافاصله شاهد کاهش نفخ معده‌تان می‌شوید.

۵. پوکی استخوان

خانم‌ها به خاطر خواص هورمون‌هایشان شدیدا مستعد پوکی استخوان و استخوان‌بندی ضعیف هستند. زمانی که بین مردان و زنان مقایسه انجام دادیم، زنان ریسک بسیار بالاتری را در این زمینه پذیرا هستند. برنامه غذایی پر نمک، باعث کم شدن کلسیم می‌شود. همچنین مصرف زیاد نمک، رابطهی مستقیم با دریافت زیاد سدیم داشته و سدیم زیاد هم مساوی با ضعف استخوان‌بندی است. زمانی هم که بدنتان کمبود کلسیم داشته باشند، روده‌های شما از استخوان‌هایتان کلسیم جذب می‌کنند. پس یکی دیگر از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.

۶. تنگی نفس شما را بدتر می‌کند

نمک مستقیما باعث به وجود آمدن تنگی نفس نمی‌شود، اما عامل بسیار زیادی برای افزایش علامت‌های آسم است. بیماران آسمی اگر مصرف نمکشان را کم کنند، به نتیجه قابل مشاهده‌ای دست پیدا خواهند کرد. افراد بزرگسال نباید بیشتر از ۶ گرم نمک در روز مصرف کنند و کودکان هم خیلی کمتر از این مقدار. کودکان زیر یک سال بیش از یک گرم نمک در روز احتیاج ندارند. این مقداری است که از شیر مادر یا شیر خشک تامین خواهد شد. مصرف متعادل نمک کمک خواهد کرد تا درصد ابتلا به انواع بیماری‌ها کم بشود. بخاطر داشته باشید نمک بیشتر برای مزه است، عاقلانه بخورید و سالم زندگی کنید.

کد خبر 418829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.