ثریا قزل ایاغ نویسنده کودک و نوجوان درگذشت

ثریا قزل ایاغ نویسنده پرسابقه ادبیات کودک و نوجوانان در گذشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ثریا قزل ایاغ نویسنده کتاب‌های مهمی در ادبیات کودک و نوجوان همچون "خواندن با کودک از تولد تا سه سالگی"، "راهنمای بازی‌های ایرانی" و کتاب‌های لالایی بود. این نویسنده امروز _پنجشنبه چهاردهم فروردین ماه_ در سن ۶۷ سالگی درگذشت.

قزل ایاغ در یادداشتی‌کوتاه درباره زندگی‌نامه خود نوشته بود: "زاده جنگ دوم جهانی‌ام! در ۵ دی‌ماه ۱۳۲۲(۲۴ دسامبر ۱۹۴۳) در محله دولت تهران، در مملکتی اشغال شده توسط ارتش‌های روس و انگلیس و آمریکا و دچار قحطی و گرسنگی و فقر و بیماری، پا به این جهان گذاشتم.

عجب خیر مقدمی دنیا به من گفت! شاید یک بدشانسی بزرگ بود ولی به دنیا آمدن در خانواده‌ای متوسط و در تنگنا، ولی با سواد و با فرهنگ که تو را بخواهند و برائت از جان و دل مایه بگذارند، قطعاً خوش شانسی بزرگی است. همین که از آن مهلکه جان سالم به در بردم، مرا به کودکستان و مدرسه فرستادند و در میان کتاب و مجله و موسیقی و شعر و ادبیات، بزرگ شدم و از همه بالاتر، مورد محبت بودم.

خود را مدیون افسر توپخانه، حسین قزل ایاغ و فرح بانو آذرین کِردار می دانم. پدر که بر خلاف شغلش، عاشق ادبیات بخصوص شعر و عکاسی و نَجاری بود و مادر که عاشق موسیقی بود و با مهارت تار می‌نواخت و نغمه سازش جان مرا جلا می‌داد.

این توشه راه من شد برای حرکت در زمانه‌ای که هر روزش توأم با حوادث گوناگون بود…

شانس دیگر من همسری محمد بهروزی بود، مردی که نه تنها به من فرصت پیشرفت داد، بلکه در همه راه‌هایی که در آن قدم گذاشتم، مشوقم بود. همین بس که من تمام تحصیلات دانشگاهیم را در کنار او شروع کردم و به انجام رساندم. او بیش از من، از اینکه فرصت تکمیل تحصیلاتم تا مقطع دکتری از من گرفته شد، رنج می‌برد. مردی شاعر مَسلک، عاشق ادبیات و کتاب و به قول خودش آلوده به بازی‌های سیاسی که بابت آن تاوان سنگینی را پرداخت. پنج سالی است که دیگر او را کنار خود ندارم و درد بزرگیست. اما یکتا دخترم که به او می‌بالم و تلاش کرده‌ام، آنچه خود به عنوان کودک از آن بهره بردم، از او دریغ ندارم، بخت بلند من در این سال‌هاست.

و وارد شدنم به عرصه ادبیات کودکان، شاید ناخودآگاه سهیم کردن کودکان در لذتی باشد که خود در کودکی از آن بهره برده‌ام، شادی خواندن…"

این نویسنده سوابق ارزشمندی چون عضویت در هیأت داوران جایزه اندرسن، جایزه ادبی مهرگان (پِکا)، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، اولین سمینار ادبیات کودکان (انجمن تصویرگران کتاب کودک)،جایزه مهرگان ادبیات کودکان، جایزه انجمن ترویج علم، داوران بیِنال تصویرگران کتاب کودک و عضو هیات کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به یادگار گذاشت.

کد خبر 417179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.