محمد حسن انتظاری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در واکنش به انتشار برخی اخبار در خصوص نقش نمک در پیشگیری از کرونا اظهار کرد: هنوز مقاله رسمی در خصوص نقش نمک در پیشگیری از کرونا منتشر نشده است و بدون استناد به مقاله یا اظهار نظر سازمان بهداشت جهانی نمیتوان تأثیر نمک را رد یا قبول کرد.
وی افزود: اظهار نظر در مورد چیزی که بتواند در پیشگیری از کرونا مؤثر باشد خواستار سند علمی یا اظهار نظر سازمان بهداشت جهانی است و نقش نمک هنوز اثبات نشده است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نمیتوان نقش نمک در ضدعفونی را نادیده گرفت، ادامه داد: از دیرباز تا کنون از نمک برای ضدعفونی استفاده میشده است، ولی در این مورد به خصوص نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد.
وی در خصوص نحوه انتقال ویروس کرونا تصریح کرد: کمتر پیش میآید که ویروس کرونا از طریق مواد غذایی منتقل شود، زیرا اکثر مواد غذایی به صورت پخته شده استفاده میشود و در کنار آن مواد غذایی در خانه نگهداری میشود که مرور زمان ویروس را از آن جدا میکند.
انتظاری اضافه کرد: به دلیل اینکه ویروس کرونا از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن میشود احتمال انتقال آن با مواد غذایی پایین میآید و احتمال ابتلای افراد به کرونا از طریق مادهای که وارد معده میشود چیزی نزدیک به صفر است، البته که باید مواظب دست زدن به مواد غذایی و انتقال آن از این طریق باشید.
وی تاکید کرد: باید مردم مراقب انتقال ویروس از طریق دستگاه تنفسی یعنی بینی و دهان باشند و دستهای خود را قبل از ضد عفونی یا شستن به دهان، بینی چشم و یا گوش خود نزنند.
نظر شما