به گزارش ایمنا، کمبود دریافت غذایی ویتامینهایی مثل C و A با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل سبزی و سالاد همراه با غذا، میوههای حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C نظیر انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای از منابع غذایی خوب ویتامین C محسوب میشود. به عنوان مثال خوردن روزانه یک عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی، ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
هویج، کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A است. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزیها (به جز سبزیهای نشاستهای) و حداقل دو واحد میوه توصیه میشود. کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتون مصرف میکنند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند.
هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند. از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده کنند. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود. از مصرف سوسیس، کالباس، سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنند.
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است. کمبود ریز مغذیهایی مثل آهن و روی نیز سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند؛ از منابع غذایی این دو ریز مغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده کنند.
از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کبابهایی که مغز پخت نشدهاند، خودداری کنند. غذا و مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند نیز نباید مصرف شود. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارند، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنند. به خاطر داشته باشند که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئینها از برنامه غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد.
منبع: آوای سلامت
نظر شما