۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس اختصاص یافت

نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس درنظر گرفته شده اما به این دلیل که تاکید بر تهیه اتوبوس استاندارد و به روز است متاسفانه هنوز در شرکت‌های داخلی تولید چنین اتوبوس‌هایی با سوخت یورو ۴ وجود نداشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد شریعتی‌نیا در برنامه "اینجا اصفهان" در خصوص رونمایی فرهنگنامه شهروندی، اظهار کرد: معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان مکلف شد که یک آگاهی‌بخشی به همه شهروندان داشته باشد و در این راستا فرهنگ‌نامه‌ای را با استفاده از نظرات اساتید و دانشگاهیان در ارتباط با فرهنگ شهروندی تدوین کردند که در آن در زمینه‌های مختلف توصیه‌هایی آورده‌اند.

وی با بیان اینکه یک جلد از این فرهنگنامه در ارتباط با فرهنگ حمل‌ونقل و ترافیک است، افزود: آلاینده‌ها به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند که آلاینده‌های ثابت مانند منازل، کارخانجات و صنایع و آلاینده‌های متحرک همان وسایل نقلیه هستند که بر اساس تحقیقات صنعتی اصفهان و معاونت ترافیک شهرداری مشخص شد که ۵۷ درصد آلایندگی در شهر اصفهان از وسایل نقلیه متحرک ایجاد می‌شود و ۴۳ درصد آن مربوط به آلاینده‌های ثابت مانند صنایع و منازل است.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در این گزارش فرقی بین آلودگی در فصول سرد و گرم نیست، تصریح کرد: یک موتورسیکلت به اندازه شش تا هشت خودروی سواری هوا را آلوده می‌کند و شاید این برای مردم باورپذیر نباشد که در این فرهنگنامه به تمام این موارد اشاره شده است.

وی با ابراز تاسف از وجود آلایندگی صنایع مادر در اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به مکان‌یابی نادرست، صنایع مادر بسیار بزرگی مانند سیمان، ذوب آهن، فولاد یا پالایشگاه در حال آلوده کردن هوای اصفهان هستند که این کلانشهر را از یک طرف به عنوان استانی مهاجرپذیر و در عین حال با آلودگی هوای بسیار تبدیل کرده است.

نباید شیرهای مازوت در اصفهان باز شود

شریعتی‌نیا در خصوص راهکار کاهش این آلایندگی، تصریح کرد: استفاده از فیلترهای تصفیه کننده استاندارد بین‌المللی یکی از این اقدامات است و اداره محیط زیست در حال برخورد با کارخانه‌های آلاینده است همچنین بهبود کیفیت سوخت یکی از راهکارهاست که نباید اجازه دهیم در اصفهان یا اطراف آنها از سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گازوئیل و مازوت استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم شیرهای مازوت در اصفهان باز نشود، گفت: همه مردم و حتی میهمانانی که وارد این شهر می‌شوند مسئول هستند و حق نداریم در حق هوا با آلوده کردن آن تجاوز کنیم و این امر در باورهای دینی ما به نوعی حق‌الناس است و برخی مسئولیت بیشتری دارند که اداره کل محیط زیست مهمترین مسئول جلوگیری از این امر همچنین یکی از ضابطان قضایی در این زمینه است که می‌تواند در این موضوع موثر واقع شود.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در توصیه به شهروندان برای کاهش آلودگی هوا، اظهار کرد: برای زیست‌پذیر کردن شهر اصفهان باید همگی تلاش کنیم تا این امر محقق شود که استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی مهمترین راهکار است و در این راه وظیفه مهمتر را شهرداری دارد که زمینه تسهیل استفاده شهروندان از اتوبوس، مترو و دوچرخه را فراهم کنند.

وی با تاکید بر لزوم کیفیت بخشی به حمل‌ونقل عمومی، گفت: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس درنظر گرفته شده اما به دلیل اینکه تاکید بر تهیه اتوبوس استاندارد و به روز است متاسفانه هنوز در شرکت‌های داخلی ساخت چنین اتوبوس‌هایی با سوخت یورو ۴ وجود نداشته است و ما هم اجازه ورود اتوبوس با سوخت یورو ۲ را به شهر اصفهان نمی‌دهیم و به همین دلیل فرآیند خرید اتوبوس باکیفیت در سال ۹۸ تا حدودی به کندی پیش رفته است.

فرهنگ استفاده از دوچرخه باید ایجاد شود

شریعتی‌نیا در لزوم ایجاد زیرساخت دوچرخه‌ سواری در اصفهان، افزود: ایجاد زیرساخت توسط مدیریت شهروندی یک طرف قضیه است اما ایجاد فرهنگ استفاده از دوچرخه هم امر مهمی است و باید آنقدر برای استفاده از آن فرهنگسازی کرد تا روزی برسد که دوچرخه سواری یک مزیت اجتماعی و امری مطلوب و ارزشمند باشد که ایجاد پیست‌ها و مسیرهای دوچرخه سواری و حتی پیاده‌روی در این موضوع موثر است.

وی در خصوص تمهیدات لازم برای ایجاد زیرساخت‌های شهری اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون طرحی به نام "قصه آدم و هوا" داشتیم که برنامه‌های مختلفی برای افزایش فرهنگ دوچرخه سواری و کاهش آلاینده‌های وسایل نقلیه اجرا شد و یکی از برنامه‌های آن نصب ایستگاه‌های دوچرخه در مکان‌های مختلف بود که امیدواریم این فرهنگ بیش از گذشته افزایش یابد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه نه تنها اصفهان بلکه همه کلانشهرها در فصول سرد با افزایش آلودگی هوا مواجه هستند، افزود: یکی دیگر از مشکلات جدی فلات مرکزی ایران بحث کمبود آب است و باید برای ورود آب به فلات مرکزی ایران یک عزم ملی باشد و خشکی این فلات مربوط به کل استان‌های فلات مرکزی است که راهکارهایی چون انتقال آب از کرمان و خلیج فارس و ایجاد سدهایی در جنوب و غرب اصفهان در دستور کار است و امیدواریم پیگیری مسئولان اصفهان با دستور ریاست جمهوری و شورای عالی آب هر چه زودتر به نتیجه برسد.

کد خبر 405664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.