سکانس پایانی نخستین جشنواره‌ فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای «مبین» + معرفی برگزیدگان

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، ساعتی قبل با معرفی برگزیدگان خود و با حضور جمعی از مسئولان جهاددانشگاهی، مدیران سینمایی و قرآنی و علاقه‌مندان برگزار شد.

به گزارش ایمنا، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، عصر امروز _ دوشنبه ۲۳ دی‌ماه_ با حضور «سیدحمیدرضا طیبی» رییس جهاد دانشگاهی، «معصومه ابتکار» معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، «حسین انتظامی» رییس سازمان سینمایی، «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و جمعی دیگر از مسئولان و قرآنیان کشور در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از قرآن از سوی مهدی غلام‌نژاد قاری بین‌المللی، «جواد نصیری» دبیر جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، به تشریح گزارشی از نحوه برگزاری جشنواره پرداخت و با اشاره به اهداف جشنواره اظهار کرد: استفاده از هنر فیلمسازی برای ثبت و انتقال نقش قرآن در جوامع اسلامی و ایجاد زمینه مناسب برای رقابت سازنده جهت ارتقای سطح کیفی و کمی هنر فیلمسازی با محوریت قرآن و عترت، از جمله اهداف مهم این جشنواره بوده است.

معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره‌ فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین:

بخش حرفه‌ای:
سعید کریمی، رتبه اول مشترک برای فیلم داستانی "یک دست صدا دارد"
نرگس رستمی‌ معز، رتبه اول مشترک برای فیلم انیمیشن "دیده‌بان"
بهمنش ماهرو، رتبه دوم مشترک برای فیلم داستانی "عیسی و موسی"
علی پورمرادی، رتبه دوم مشترک برای فیلم انیمیشن "تبسم عروسک"
فاخته جلایرنژاد، رتبه سوم برای فیلم داستانی "زمانه"

بخش دانشجویی:
بابک مجیدی، رتبه سوم برای فیلم "کلاغ پر" (این بخش تنها یک برگزیده داشت)

بخش تلفن همراه:
محمد مهدی فکریان، رتبه اول برای فیلم "واقعیت تفاوت زیادی دارد..."
مجتبی کاویانی، رتبه دوم برای فیلم "پیام کوتاه"

بخش جنبی با موضوع تربیت فرزند:
برازن رستمی، رتبه اول برای فیلم "صدای جاده"
مهدی صدیقی، رتبه دوم برای فیلم "بی قرار"


بخش انتخاب مردمی:
هادی پورحامدی، رتبه اول برای فیلم "همبازی"
بابک مجیدی، رتبه دوم برای فیلم "کلاغ پر"
بهمن تلخابی، رتبه سوم برای فیلم "عروسک"

حرکت در مسیر بین‌المللی شدن

همچنین در این مراسم، متن بیانیه هیئت داوران نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین به شرح زیر قرائت شد:

"در قرن حاضر که عصر اطلاعات و ارتباطات نام دارد، یکی از شیوه‌های جذب و ایجاد تأثیر عمیق در مخاطبان، بیان مطالب در قالب‌های هنری مانند قصه و داستان است که در تعالیم انبیاء الهی و کتاب‌های آسمانی مانند قرآن کریم و آموزش‌های دینی، از این شیوه مؤثر برای القای پیام و تأثیر تربیتی، اجتماعی و فردی، بسیار بهره گرفته شده است.

از سوی دیگر، از آنجا که بیشترین روایت‌های داستانی در میان ادیان الهی، در دین مبین اسلام و در معجزه عظیم خاتم انبیاء (ص) یعنی کتاب شریف قرآن کریم موجود است و همواره یک داستان جذاب و دارای لایه‌های چندگانه معنایی، مهم‌ترین امر و جان‌مایه و جوهره سینما را شکل می‌دهد، بدیهی است که این ظرفیت بالقوه انتظار بالاتری از این نوع سینما و سینماگران را نیز مطرح می‌سازد.

با توجه به آنچه گفته شد، هیئت داوران نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین، ضمن تشکر از تمامی سازندگان آثار راه‌یافته به بخش‌های مختلف، توجه مدیران جشنواره، مدعوین و فیلم‌سازان را به چند نکته، ضروری می‌داند:

۱. اگرچه این نخستین گام‌ها در برگزاری جشنواره فیلم با موضوعات قرآنی در زمانی مشخص و کوتاه به شمار می‌رود، اما آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره از منظر کمی و کیفی، برای موضوع چنین جشنواره‌ای قابل تقدیر است؛ چه بسیار آثاری که در آن‌ها روایت‌های زیبای انسانی با پیوندهای عمیق دینی و تنوع مضامین قرآنی به چشم می‌خورند که برخی از آن‌ها در این مراسم مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

۲. به فیلم‌سازان محترم پیشنهاد می‌گردد که عنصر خلاقیت در ایده‌ پردازی و ایجاز در بیان را در کنار اشارات دقیق هنری به موضوعات مورد نظر، بیش از پیش در چنین آثاری لحاظ کنند. در این راستا به دبیرخانه جشنواره نیز جهت تولید آثار فاخر پیشنهاد متقابل می‌نماییم؛ آثاری که اتفاقاً نمی‌بایست از روی سفارش تولید گردند، بلکه بر اساس تمایل فیلمساز به موضوعاتی اینچنین و با مشاوره عالمان دینی و هنری این رشته صورت پذیرد.

۳. تاثیر فیلم‌هایی با مضامین عالی قرآنی و دینی بر جهان تشنه حقیقت، بر کسی پوشیده نیست. از طرف دیگر نیاز مخاطب امروز جهان به اخلاق و دستیابی به کمال، امری غیر قابل کتمان است. اهمیت این موضوع، ضرورت تولیداتی با ویژگی جهان ‌شمول بودن را دوچندان می‌کند. در این راستا همواره کلام خدا می‌تواند در دستیابی به چنین اهدافی برای فیلم‌سازان روشن‌بین جهان اسلام، راهگشا باشد. از این رو هیئت داوران جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین از مدیران این جشنواره تقاضا دارد تا در صورت امکان، این رویداد به یک جشنواره بین‌المللی تبدیل شود.

۴. از جهاد دانشگاهی و مشخصا سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور که یکی از مراکز کلیدی علمی، فرهنگی و رسانه‌ای است و در پرتو انقلاب اسلامی متولد شده، برای درک این واقعیت در شرایط حساس امروز و اهتمام به برگزاری این جشنواره قرآنی و هنری تشکر می‌کنیم و استمرار توجه به هنر ـ به ویژه سینما و زبان گویای تصویر ـ و استفاده از استعدادهای درخشان را خواستاریم.

۵. ذکر این نکته مهم است که بدانیم استقبال غیرقابل پیش‌بینی فیلمسازان برای حضور در این جشنواره قابل تقدیر است و انتظار می‌رود در دوره‌های آتی، فیلمسازان پیشکسوت‌تر نیز در این اتفاق مهم حضور موثر داشته باشند. همچنین امیدواریم دوره‌های آینده جشنواره با حضور گسترده‌تر دانشجویان برگزار شود تا تلقی ایجاد شده در نگاه خلاقانه این قشر از جوانان، در این جشنواره بروز و ظهور بیشتری داشته باشد.

۶. در پایان هیئت داوران جشنواره امید دارد حرکت ایجاد شده توسط مرکز تولیدات چندرسانه‌ای قرآنی جهاد دانشگاهی (مبین) در فراهم کردن مسیر فیلمسازی با مضامین قرآنی و دینی، از طریق راه‌اندازی باشگاه دانشجویی فیلم‌سازی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی تولید فیلم کوتاه، بتواند موجب ارتقای سواد بصری جوانان و به ویژه دانشجویان شود.

با تشکر

هیئت داوران نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین:

حجت ‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسین نواب، هادی نائیجی، ابوالقاسم رئیسی و بهروز شعیبی"

منبع: ایسنا

کد خبر 405636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.