۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۲
تهیه نقشه "رقومی" شهر ملایر

شهردار ملایر گفت: نقشه رقومی (دیجیتال) یک هزارم شهر ملایر با مقیاس یک پنج هزارم با عکس‌های هوایی تهیه و توسط سازمان نقشه‌برداری کل کشور مورد تایید قرار گرفت.

به گزارش ایمنا، حسین بابایی اظهار کرد: آخرین نقشه تهیه شده از شهر ملایر مربوط به عکس‌های هوایی ۱۵ سال گذشته و با مقیاس یک دو هزارم بود.

وی افزود: با توجه به نیاز شرکت‌های خدمات‌رسان و سایر سازمان‌ها، دستگاه‌های دولتی و همچنین نیاز شهرداری به نقشه جدید شهر، نسبت به تهیه نقشه توپوگرافی با مقیاس یک هزارم از عکس‌های هوایی اقدام شد.

شهردار ملایر عنوان کرد: پس از طرح موضوع و مکاتبه با اداره کل نقشه‌برداری منطقه غرب کشور، اعتبار اجرای این طرح حدود ۳۴۱ میلیون تومان بر اساس فهرست بهای سال ۱۳۹۳ برآورد شد که شهرداری ملایر با استفاده از اعتبارات استانی و ۶۵ درصد زیر قیمت، این طرح را با مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان به اتمام رساند.

بابایی با بیان اینکه سازمان نقشه‌برداری کشور عملیات عکس‌برداری هوایی برای تهیه نقشه یک هزارم برای شهر ملایر را به وسعت تقریبی پنج هزار هکتار آغاز کرد گفت: عکس‌برداری هوایی سال ۹۳ توسط سازمان نقشه‌برداری کل کشور انجام و پس از پردازش توسط سازمان یاد شده در اختیار شرکت مهندسی مشاور فرازا، طرف قرارداد با شهرداری ملایر قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از پردازش تمامی عملیات تهیه نقشه رقومی یک هزارم شهر ملایر، هم اکنون این نقشه به تایید سازمان نقشه‌برداری کشور به عنوان ناظر پروژه رسیده است.

شهردار ملایر مورد استفاده این نقشه رقومی را برای کاداستر (نقشه پلاک‌های شهری)، ارایه خدمات بهتر به شهروندان، دستگاه‌های خدمات‌رسان و تاسیس بانک اطلاعات تاسیسات شهری ضروری دانست و افزود: این نقشه به عنوان مرجع، می‌تواند کمک موثری ارایه دهد.

وی ادامه داد: از دیگر فواید این نقشه‌ها زمینه‌سازی و تهیه بستر مناسب برای تحقق شهر الکترونیک، تدارک و تحکیم زیرساخت‌ها در روستاهایی همچون نامیله، حاجی آباد، ازناو، حرم آباد، احمدآباد و شهرهای پیرامون ملایر، کمک به ساماندهی حاشیه شهر به‌ویژه مناطق پیرامون کمربندی بروجرد، پشت ناسیونال و کارگاه‌های پیرامون بلوار خلیج فارس (حد فاصل میدان تعاون تا میدان نیروی انتظامی) است.

شهردار ملایر با بیان اینکه عکسبرداری هوایی به صورت دیجیتالی و با استاندارد بالا انجام شده است اظهار کرد: تیم تبدیل عکس به نقشه (فتوگرامتری) از افراد مجرب و با سابقه در سطح کشور بوده و کار از کیفیت بالایی برخوردار است.

بابایی گفت: طرح نقشه‌برداری رقومی ملایر کاری دانش‌بنیان است و زیرساخت توسعه در مدیریت و برنامه‌ریزی شهری به شمار می‌رود.

به گزارش ایمنا، دیجیتال کردن یا رقومی‌سازی نقشه ها عملیاتی است که در خلال آن، اطلاعات موجود در نقشه‌های کاغذی به داده‌های رقومی "رستری" یا "برداری" تبدیل شده و برحسب نیاز، اطلاعات توصیفی موجود در نقشه‌ها نیز به عوارض اضافه می‌شود.

نقشه‌های رقومی نیز به نقشه‌هایی اطلاق می‌شود که توسط تکنیک‌های رقومی تولید شده و به فرم رقومی ذخیره می‌شود.

منبع: ایرنا

کد خبر 404380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.