گوشت فرآوری شده حاوی نیتریت سرطان زا است

آخرین وضعیت آنفلوانزا در کشور، آشنایی با علائم حمله قلبی، خواص دارویی گیاه گزنه، خاص ترین میوه ها برای جلوگیری از چاقی و سرطان زایی گوشت فرآوری شده را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش ‌خبرنگار ایمنا؛ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزا در کشور، اظهار کرد: بیماری آنفلوانزای فصلی موضوعی است که هر سال تکرار می‌شود و با شروع فصل سرد این بیماری گسترش پیدا می‌کند چنانکه بطور معمول انتظار می‌رود در یک فصل آنفلوانزا حدود ۲۰ درصد مردم جامعه مبتلا شوند.

کیانوش ‌جهانپور افزود: از حدود ۱۰ روز پیش ‌با مهار این بیماری و نمودار نزولی ابتلا به آن عملاً موارد بروز و شیوع کاهش چشمگیری یافته است، چنانکه از ۲۲ تا ۲۹ آذر ۹۸ عملاً با فروکش همه گیری آنفلوانزا، کاهش موارد مراجعه و بستری و مرگ و میر مواجه بودیم. به طوری که در طول این هفته، از مجموع ۸۸۳ نفر بستری مشکوک به آنفلوانزا، ۸۱ مورد بر اساس شواهد آزمایشگاهی مبتلا به آنفلوانزای تیپ A گزارش شده‌اند و میزان بروز به کمتر از یک دهم هفته‌های قبل رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه طی هفته گذشته مورد اشاره  هفت نفر به دنبال ابتلا به آنفلوانزا و عوارض و پیامدهای ناشی از آن فوت نمودند که اغلب فوت شدگان از بیماری‌های زمینه‌ای نیز رنج می‌بردند. لذا از آغاز فصل پاییز، ۱۰۳ نفر از هموطنان به دنبال ابتلا به آنفلوانزا فوت شدند.

گوشت فرآوری شده حاوی نیتریت سرطان زا است

مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد میزان سرطان‌زایی گوشت فرآوری‌شده بسته به میزات نیتریت آن متفاوت است.  در سال ۲۰۱۵ میلادی سازمان جهانی بهداشت (WHO) گوشت فرآوری‌شده را در اولین طبقه از مواد سرطان‌زا قرار داد. مطالعات جدید این طبقه‌بندی را به چالش کشیده و نشان می‌دهد میزان سرطان‌زایی گوشت فرآوری‌شده بسته به میزات نیتریت آن متفاوت است.

آژانس ‌بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) که دست راست سازمان جهانی بهداشت در زمینه تحقیقات محسوب می‌شود،‌ گوشت فرآوری‌شده را به عنوان ماده‌ای درنظر می‌گیرد که برای طعم‌دار شدن تحت فرآیندهایی نظیر نمک‌سودشدن،‌ دودی شدن، تخمیر و سایر روش‌های مشابه قرار می‌گیرد. بیکن، سوسیس،‌کالباس، کنسرو گوشت، کنسرو ماهی و ماهی دودی نمونه‌هایی از این مواد هستند.

برخی ‌از تولیدکنندگان مواد غذایی به منظور افزایش رنگ، طعم و ماندگاری از نیتریت سدیم برای فرآوری گوشت استفاده می‌کنند. محققان به افراد هشدار می‌دهند که برای حفظ سلامت و کاهش احتمال بروز سرطان، ‌مصرف گوشت قرمز را کاهش دهند و تا حد امکان سراغ محصولات فرآوری‌شده نروند.

خواص دارویی گیاه گزنه

 مطالعات اخیر محققان آمریکایی نشان می دهد گزنه گیاهی مفید با خواص درمانی بسیار زیادی است که در درمان مفاصل استفاده می شود همچنین گزنه با کاهش سطح مواد شیمیایی التهابی در بدن و با دخالت در نحوه انتقال سیگنال های درد به بدن عملکرد خوبی دارد. در این مطالعه نشان داده شده است که گزنه برای درمان ماهیچه ها و مفاصل دردناک، آرتروز، اگزما، نقرس و کم خونی استفاده می شود؛ همچنین گزنه برای درمان مشکلات ادراری در مراحل اولیه پروستات (هایپرپلازی یا پروستات خوش خیم)، عفونت های دستگاه ادراری، تب یونجه (رینیت آلرژیک) به کار برده می شود.

مطالعات انجام شده در خصوص فواید گیاه گزنه دراین تحقیق نشان داده است که گزنه برای درمان پروستات علائمی از جمله کاهش جریان ادرار، افتادگی مثانه و مداوم ادرار کردن که در اثر فشار غده پروستات بر روی مجرای ادراری ایجاد می شود موثر است همچنین گزنه در کاهش رشد برخی سلول های پروستات با فیناستراید (دارویی که معمولاً برای پروستات یا BPH تجویز می شود) تاثیر چشمگیری دارد. گفتنی است؛ این گیاه بر خلاف فیناستراید از اندازه پروستات کم نمی کند. توجه به این نکته ضروری است که افراد مبتلا به BPH(هایپرپلازی خوش خیم پروستات) نباید خود را با گزنه درمان کنند و برای تشخیص و یا رد سرطان پروستات به پزشک مراجعه کنند.

این ‌مطالعات نشان داده است که در گذشته از ساقه و برگ گیاه گزنه برای درمان آرتروز و تسکین درد عضلات استفاده شده است به این صورت که با استفاده از برگ گزنه به صورت موضعی در ناحیه دردناک مفاصل از هرگونه درد رهایی پیدا می کردند.

در این مطالعه نشان داده شده است که گزنه به کاهش عطسه و خارش درافراد مبتلا به تب یونجه کمک می کند. همچنین در مطالعات دیگری مشخص شده است که ۵۷% از بیماران گزنه را در تسکین آلرژی موثر اعلام کردند و نسبت به دیگر داروهای مناسب برای بهبود آلرژی گزنه را دارای ارزش فراوانی دانسته اند. پزشکان در این مطالعه توصیه می کنند که افراد می توانند قبل از شروع فصل تب یونجه، گیاه گزنه را به صورت خشک شده و بخارپز برای تسکین حساسیت های آلرژن استفاده کنند.

در این مطالعه نشان داده شده است که گزنه می تواند قند خون را کاهش دهد و از این جهت بیماران دیابتی در مصرف گزنه باید دقت بیشتری داشته باشند و به صورت مرتب قند خون خود را کنترل کرده همچنین گزنه می تواند در کاهش فشار خون تاثیر به سزایی داشته باشد البته در خصوص اثبات این نتایج نیازمند به تحقیق و مطالعه بیشتر است.

آشنایی با علائم مهم حمله قلبی

هنگام وقوع حمله قلبی، زمان از فاکتورهای کلیدی و طلایی به حساب می‌آید که در به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از آن موثر است. پزشکان آمریکایی با تاکید بر اینکه حمله قلبی با پنج نشانه و علامت مهم همراه است که ممکن است بسیاری از افراد از آن‌ها آگاهی نداشته باشند، اظهار داشتند: از هر پنج نفر در این کشور یک نفر نمی‌تواند سه علائم شایع حمله قلبی را نام ببرد. آنها خاطر نشان کردند که در نتیجه این عدم آگاهی، اقدام به موقع برای پیشگیری از پیامدهای این عارضه جدی به حداقل می‌رسد.

به گفته محققان آمریکایی، بیش از ۲۰ درصد افراد از علائم شایع حمله قلبی آگاه نیستند. پزشکان تاکید دارند که هرچه آگاهی افراد از علائم این عارضه کمتر باشد، احتمال اینکه برای دریافت خدمات درمانی به اورژانس تماس گرفته شود کاهش پیدا می‌کند. محققان آمریکایی اظهار داشتند در تحقیقات انجام گرفته مشخص شد تنها حدود نیمی از بزرگسالان شرکت کننده در یک نظرسنجی از تمامی پنج نشانه حمله قلبی آگاهی داشتند. درحالیکه حدود شش درصد حتی از یک نشانه حمله قلبی نیز آگاهی نداشته‌اند.

از جمله علائم حمله قلبی احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه، تنگی نفس، احساس درد یا ناراحتی در دست‌ها یا شانه‌ها، احساس ضعف و گیجی، احساس درد در فک، گردن یا کمر  است.

خاص ترین میوه ها برای جلوگیری از چاقی

آنتوسیانین موجود در برخی میوه ها که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، ممکن است به پیشگیری از اضافه وزن کمک کند.در اینجا خاص ترین میوه هایی که مصرف آنها به طور روزانه، منجر به پیشگیری از چاقی می شود، بیشتر معرفی شده اند:

سیب هاسیب سرشار از فلاونوئیدها و غنی از فیبر است. مصرف روزانه سیب برای کاهش وزن اهمیت زیادی دارد. برای بهره بردن از مزایای سلامتی سیب، آن را با پوست بخورید چون بیشترین میزان آنتی اکسیدان و فیبر این میوه در پوستش گنجانده شده است. مصرف سیب منجر به بهبود کنترل قند خون می شود و در نتیجه شما کمتر هوس مصرف غذاهایی را می کنید که خاصیت چندانی ندارند.

توت فرنگی: همتای زغال اخته است و به حفظ وزن سالم کمک می کند. توت فرنگی نیز سرشار از آنتوسیانین بوده و مصرف یک فنجان از آن در روز به همراه ماست کم چرب یا بلغور جو، پیشنهاد می شود. وقتی صحبت از مصرف زیاد میوه می شود، نگرانی از اضافه وزن ناشی از فروکتوز موجود در آنها وجود دارد اما میوه هایی مانند سیب سبز، گلابی، انواع توت مانند تمشک، توت فرنگی و بلوبری به بهترین میوه ها برای کاهش وزن هستند ضمن این که قند کمتری نسبت به سایر میوه ها دارند.

زغال اخته: سرشار از آنتوسیانین ها و پلیمرهای فلاونوئید است. به طوری که یک چهارم فنجان از این میوه، ۱۰ میلی گرم آنتوسیانین به بدن می رساند. هنوز مشخص نیست چرا چرا فلاونوئیدها باعث کاهش وزن می شود اما به گفته محققان ثابت شده مصرف روزانه این میوه، شما را دچار احساس سیری کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

گلابی: این میوه نیز دوز سالمی از پلیمرهای فلاونوئید را دارد و فیبر بالای موجود در آن منجر به احساس سیری طولانی مدت می شود. درست مانند سیب، گلابی را نیز باید با پوست بخورید تا از بیشترین منافع سلامت آن سود ببرید.

فلفل: تعجب نکنید چون فلفل ها هم جزو میوه ها هستند و البته جزو سالم ترین آنها که می توانند نقش مهمی هم در کاهش وزن داشته باشند. ترکیبی به نام کپسایسین موجود در فلفل منجر به تبدیل چربی های سفید به چربی های قهوه ای انرژی سوز در بدن می شود.

کد خبر 402400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.