سالانه بیش از سه میلیون مترمربع فرش در کشور بافته می‌شود

رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع فرش در کشور بافته می‌شود گفت: ۲ میلیون نفر در این حرفه فعال هستند.

به گزارش ایمنا به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی تولید و تجارت ایران، فرشته دستپاک در حاشیه برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت همدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صادرات فرش ایران به چین از برنامه هایی است که با جدیت دنبال می‌شود و در صورتی که عملیاتی شود، گشایش بزرگی در صنعت فرش کشور ایجادخواهد شد.

وی افزود : بیش از دو میلیون نفر در حوزه فرش دستباف کشور فعالیت می‌کنند و ۲۲ منطقه در این زمینه ثبت جهانی شده است.

رییس مرکز ملی فرش گفت: برنامه ریزی شده کارگروه های فرش در استان ها برگزار شود زیرا فرش بالاترین آمار اشتغال را دارد. با کمترین سرمایه گذاری می توان بالاترین ارزش افزوده را در فرش دستبافت ایجاد کرد؛ بنابراین با وجود وضعیت جنگ اقتصادی، وضعیت فرش دستباف همیشه حرف اول را در توسعه اقتصادی کشور زده است.

۸۰ درصد از تولیدات فرش دستبافت کشور صادر می شود

دستپاک با بیان اینکه ۸۰ درصد از تولیدات فرش دستبافت کشور صادر می شود، خاطرنشان کرد: با ۱۵ کشور رایزنی به عمل آمد تا صادرات توسعه یابد.

وی افزود: اگر صادرات فرش به چین به عنوان یک اقتصاد بزرگ رونق بگیرد، گشایش بزرگی در فرش دستباف کشور ایجاد خواهد شد.

بیش از ۷۰ درصد فرش ارزش افزوده است

رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد فرش، ارزش افزوده و ۳۰ درصد آن نیروی انسانی و مواد اولیه است، یادآور شد: با وجود قیمت دیگر اقلام، قیمت مواد اولیه داخلی فرش مناسب است.

وی ادامه داد: به فرش دستبافت آنچنان که باید توجه نشده در حالیکه در کشورهایی دیگر، سفارش پذیری، سلیقه یابی و سلیقه سازی مورد توجه قرار گرفته اما با این وجود ایران بزرگترین تولید کننده فرش است و پیش از تحریم نیز کشور بزرگترین صادرکننده فرش به شمار می‌رفت.

فرش دستبافت همدان ثبت جهانی شده است

وی با بیان اینکه در استان همدان ۵۰ هزار قالیباف وجود دارد که ۱۳ هزار نفر از آنها کارت قالیبافی دارند، اضافه کرد: قالیبافانی که کارت قالیبافی دارند همگی بیمه هستند و همدان در این زمینه از استان های پیشتاز هستند.

رییس ملی فرش ایران ادامه داد: فرش دستبافت همدان ثبت جهانی و فرش نهاوند ثبت ملی شده همچنین فرش کبودرآهنگ و ملایر نیز در حال پیگیری برای ثبت ملی است.

دستپاک توسعه فروش اینترنتی را یکی از جدی ترین برنامه ها برای توسعه بازار فروش داخلی و خارجی عنوان کرد و افزود: تاکنون هیچ گونه بازار اینترنتی و استارتاپ برای فروش فرش دستبافت فعالیت نکرده است.

کد خبر 401024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.