محله محوری دستورالعملی برای توسعه درآمد پایدار شهری است

یک کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی شهری گفت: محله محوری یکی از دستورالعمل های تبدیل شهرداری ها به حکومت های یکپارچه شهری است و در اولویت قرار گرفتن این سیاست کمک شایانی به توسعه درآمد پایدار شهری خواهد کرد.

عباس ثابتی راد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از مهم ترین حوزه های توسعه پایدار شهری، درآمد پایدار سیستم های مدیریت شهری است، اظهار کرد: تا زمانی که سیستم های شاخص مدیریت شهری همچون شهرداری ها از درآمد پایدار مناسبی برخوردار نباشند، توسعه پایدار محقق نخواهد شد و باید توجه به نحوه تامین مالی پروژه های عمرانی از طریق درآمد های پایدار شهری در اولویت شهرداری ها قرار بگیرد.

وی افزود: تنها راهکار سازماندهی نظام تامین مالی یک شهر استقرار درآمدهای پایدار شهری در سیستم گردش مالی شهرداری ها به عنوان نهادهای اصلی مدیریت شهری در ایران است و استفاده از این روش می تواند به توسعه همه جانبه یک شهر و معرفی جهانی آن نیز کمک شایانی کند.

این کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی شهری با اشاره به تصمیمات شهرداری های بزرگ جهان برای توسعه مدیریتی شهری مبتنی بر محله محوری، خاطر نشان کرد: محله محوری و ایجاد کانال‌های مالی واریز درآمد محلات به خزانه شهرداری راهکاری است که می توان برای توسعه عمرانی شهر روی آن حساب باز کرد زیرا محله محوری یکی از زیرساخت های اساسی دستیابی به توسعه پایدار است و یکی از مراحل ابتدایی توسعه آن، ایجاد کانال‌های مالی شفاف میان شهرداری و محلات یک شهر است.

نقش محله محوری در تشکیل حکومت یکپارچه شهری

ثابتی راد با بیان اینکه شهرداری ها در حقیقت حکومت ‌های شهری هستند، اضافه کرد: حکومت های شهری نیاز دارند تا با ایجاد حکومت‌های محلی و برنامه ریزی دقیق مالی برای فعالیت آنها به حکومت‌های یکپارچه شهری که اکنون بسیاری از شهرهای جهان، روش مدیریت در آنها را الگوی خود قرار داده اند، تبدیل شوند.

وی ادامه داد: محله محوری در تشکیل حکومت یکپارچه شهری توسعه فرهنگ، آموزش، حقوق شهروندی و امنیت سرمایه گذاری شهری را در پی دارد و منجر به استقبال فعالان اقتصادی از مشارکت با سیستم‌های مدیریت شهری می شود.

ثابتی راد گفت: تدوین دقیق قوانین و مقررات شهری در خصوص پروژه‌های مالی شهرداری و میزان مشارکت بخش خصوصی یکی دیگر از شاخصه هایی است که باید همراه با محله محوری در دستور کار سیستم‌های مدیریت شهری قرار بگیرد.

این کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی شهری با بیان اینکه توسعه شهری منجر به تعیین میزان سهم مشارکت‌های اقتصادی و فرهنگی بخش خصوصی در فضای شهری می شود، تصریح کرد: هر شهر برای تحقق توسعه پایدار خود نیاز به منابع مالی خاصی دارد و در نظر گرفتن منابع مالی یکسان برای توسعه همه شهرها، نوعی بی انصافی در حق شهرهای کمتر برخوردار است.

وی افزود: در نظر گرفتن زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی- اقتصادی یک شهر برای تخصیص منابع مالی مورد نیاز توسعه پایدار باید اولویت نخست شهرداری ها و دستگاه های مسئول دولتی در این حوزه باشد.

ثابتی راد اضافه کرد: البته نباید به بهانه برخوردار بودن یک شهر آن را از منابع مالی یا مشارکت‌های بخش خصوصی محروم کرد زیرا همین امر منجر به از بین رفتن ظرفیت‌های اقتصادی – فرهنگی شهر می شود و در دراز مدت آثار مخربی برای مردم شهر در پی خواهد داشت.

کد خبر 400955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.