امسال ۱۶ هزار دستگاه اتوبوس درون شهری فرسوده می‌شود

معاون سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور گفت: قریب به ۲۲ هزار اتوبوس در شهرداری های کشور داریم که ۱۶ هزار مورد از آن‌ها تا پایان امسال عمرشان بیش از ۱۰ سال و وارد چرخه فرسودگی می شود که با توجه به تحریم ها و مشکلات، باید اتوبوس ها را بازسازی کنیم که هزینه بازسازی هر اتوبوس ۴۰۰ میلیون تومان است.

به گزارش ایمنا، حسین رجب‌صلاحی در همایش شهرداران، رؤسا و اعضای شوراهای شهر سراسر استان کرمان، اظهار کرد: یک‌هزار و ۳۴۰ شهر در کشور داریم که یک‌هزار و ۳۰۰ عدد از آن‌ها شهرداری دارد و بیش از ۴۰ هزار روستا و بیش از ۳۷ هزار دهیاری داریم.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده توسط مالیات به شهرداری‌ها در سطح کشور پرداخت می‌شود تصریح­ کرد: در سال‌های گذشته مبلغ قیر به صورت حواله پرداخت می شد که امسال به ۶ هزار میلیارد تومان عدد ریالی تبدیل و در سطح کشور پرداخت می‌شود و ۴۸ درصد آن به وزارت راه و شهرسازی پراخت می‌شود.

معاون سازمان شهرداری و دهیاری های کشور عنوان کرد: سازمان شهرداری‌ها در سال‌های گذشته ۱۳ درصد سهم داشت و امسال این سهم به ۱۷ درصد رسیده است.

رجب‌صلاحی گفت: قریب به ۲۲ هزار اتوبوس در شهرداری‌های کشور داریم که ۱۶ هزار مورد از آن‌ها تا پایان امسال عمرشان بیش از ۱۰ سال و وارد چرخه فرسودگی می‌شود که با توجه به تحریم‌ها و مشکلات، باید اتوبوس‌ها را بازسازی کنیم که هزینه بازسازی هر اتوبوس ۴۰۰ میلیون تومان است.

وی افزود: ۳۳۰ هزار تاکسی در کشور داریم که ۱۶۰ هزار مورد از آن‌ها تقریبا به عمر فرسدگی رسیده‌اند.

معاون سازمان شهرداری و دهیاری های کشور اظهار کرد: ۹ شهر کشور حمل و نقل ریلی دارند که در پنج شهر این سیستم حمل و نقلی به بهره برداری رسیده و چهار مورد نیز در حال ساخت است که ۸۴۰ کیلومتر خطوط مصوب داریم.

رجب‌صلاحی با اشاره به اینکه حمل و نقل شهری پنج شهر بزرگ کشور نزدیک به ۸۴۰ میلیون سفر را در سال انجام می دهند، افزود: بهتر است دوستان کرمان به سمت "بی آر تی" در اوفق کوتاه مدت و بعد تراموا بروند که یک سوم هزینه های مترو را خواهد داشت.

وی گفت: احداث هر کیلومتر خط مترو در تهران نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و هزینه هر کیلومتر تراموا حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است.

معاون سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می شود، گفت: هر فرد شهری روزانه ۸۰۰ گرم و هر فرد روستایی روزانه ۵۰۰ گرم پسماند تولید می کند.

رجب‌صلاحی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد مراکز پردازش در استان‌ها هستیم، افزود: ۳۰ هزار مرکز دفن زباله در کشور داشته‌ایم که به ۷۰۰ مورد رسیده و مرکز پردازش ایجاد و کمپوست تولید می شود.

وی تصریح کرد: برای استان کرمان حدود ۱۰ مرکز پردازش در برنامه پنج ساله جدید دیده شده است.

معاون سازمان شهرداری و دهیاری های کشور در ادامه با اشاره به اینکه لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مجلس در حال تصویب است، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۲ مصوب شده که دولت باید لایحه خودکفایی شهرداری‌ها را تهیه و به مجلس ارایه کند که ۲۷ سال است این اتفاق نیفتاده و به همین دلیل مشکلاتی از جمله بدهی های معوقه، تخصیص نیافتن کامل و به موقع اعتبارات و ... برای شهرداری‌ها به وجود آمده است.

رجب‌صلاحی افزود: بحث جرائم راهنمایی و رانندگی شاید سالانه یک هزار میلیارد تومان می شود، اما دولت یک ریال آن را به شهرداری‌ها پرداخت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه لایحه مدیریت یکپارچه شهری در دولت است و ۲۲ وظیفه در آن دیده شده که از دستگاه‌های اجرایی گرفته و به شهرداری‌ها داده شود تصریح کرد: دولت تا امروز در بودجه ۹۹ بحث ارزش افزوده و قیر را ندیده و اگر آن را اضافه نکند، باید نمایندگان در مجلس با دو سوم رای این موضوعات را در قانون بگذارند.

منبع: ایسنا

کد خبر 399685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.