۱۷ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های مازاد بانک‌ها فروخته می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی از فروخته شدن ۱۷ هزار میلیارد تومان از دارایی های ملکی و تملیکی بانک‌ها خبر داد و گفت: امکان حراج این اموال با همکاری بورس نیز وجود دارد؛ این امر باعث راه اندازی مجدد بنگاه های راکد، ایجاد اشتغال و افزایش تولید در کشور می‌شود.

به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از سامانه اموال مازاد بانک‌ها، راه اندازی این سامانه را گامی بزرگ برای آزادسازی منابع بانک‌ها برای اعطای تسهیلات بیشتر به بخش‌های اقتصادی و رونق بخشی به تولید کالا و خدمات برشمرد و اظهار کرد: در این مرحله ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها در این سامانه برای واگذاری اطلاع رسانی شده و امکان حراج این اموال با همکاری بورس نیز وجود دارد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: علت افزایش تملک دارایی‌ها توسط بانک‌ها, امین بودن آنان در قبال سپرده گذاران و حفظ بیت المال است؛ یعنی سپرده گذاران انتظار دارند بانک‌ها در حفظ و حراست از دارایی آن ها حداکثر تلاش خود را انجام دهند.

دژپسند تاکید کرد: بانک‌ها در بحث تامین مالی موظف به ارایه تسهیلات و از طرف دیگر، بخش‌های تولیدی نیازمند اخذ این منابع مالی و تبدیل آن به جریان سودآور هستند تا بتوانند اصل منابع به همراه سود آن را به بانک برگردانند ولی اگر این فرآیند دچار اختلال شود، هر دو طرف به مشکل برمی خورند. بهترین حالت برای بانک‌ها این است که تسهیلات گیرنده یا فعال اقتصادی از منابع به گونه‌ای استفاده کند که در موعد مقرر به بازپرداخت اصل و فرع اقدام کند.

وی افزود: بانک‌ها پس از اعمال مساعدت های ممکن، در مرحله اول با اخطار و در مرحله بعد به تملک اقدام می‌کنند، بنابراین، این موضوع که بانک‌ها کاری می‌کنند که دارایی ها را تملیک کنند به هیچ وجه صحت ندارد. البته مشارکت و همکاری خود بانک ها اعم از بانک‌های خصوصی و دولتی در راه اندازی "سامانه اموال مازاد بانک‌ها" و نیز استقبال آن‌ها از این مراسم، نشان می‌دهد که مدیران بانکی چنین تمایلی ندارند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: این سامانه برای همه دارایی‌های مازاد بانک‌ها نیست، بلکه بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان و صرفا املاک و دارایی‌های "ملکی" و "تملیکی" آنها را شامل می‌شود.

دژپسند گفت: خوشبختانه از سال قبل که رییس جمهور روحانی در جلسه برگزار شده در محل وزارت اقتصاد، اصلاح نظام بانکی را اولویت اول این وزارتخانه عنوان کرد، تا به امروز بیش از هفت هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها واگذار شده است که حدود چهار هزار میلیارد تومان آن سهام و سه هزار میلیارد تومان آن املاک مازاد بود.

وی تصریح کرد: البته این اقدام تنها با هدف فروش اموال مازاد نیست بلکه در قالب آن امکان واگذاری مدیریت و مشارکت در راه اندازی بیش از هزار و ۲۴۶ واحد کارخانه ای، ۲۷۷ واحد دامداری و ... نیز فراهم آمده است و متقاضیان می‌توانند تقاضای خود را در این ارتباط ارائه کنند تا توسط بانک‌های عامل مورد بررسی قرار گیرد. این امر به نفع اقتصاد کشور است چون باعث راه اندازی مجدد بنگاه های راکد، ایجاد اشتغال و افزایش تولید در کشور می شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی یکی از اهداف اصلی مد نظر در راه اندازی "سامانه اموال مازاد بانک ها" را ایجاد شفافیت عنوان کرد و گفت: الان هر کسی می‌تواند به محض اراده، با مراجعه به سامانه، اطلاعات اموال مازاد بانک ها را دریافت و حتی نسبت به خرید یا مشارکت در مدیریت آنها اقدام کند.

دژپسند در ادامه با تاکید بر اینکه حتی یک ریال از درآمد ناشی از واگذاری اموال مازاد بانک‌ها از طریق سامانه مذکور به خزانه دولت واریز نمی شود، اظهار داشت: تمام منابع آزاد شده از این محل، به خود بانک عامل تعلق دارد و هدف، تنها به جریان افتادن منابع برای ایجاد رونق تولید در کشور است.

وی با اعلام اینکه حدود ۵۰ درصد از اموال عرضه شده در "سامانه اموال مازاد بانک‌ها" متعلق به بانک‌های ملی، ملت، کشاورزی و صادرات است، تصریح کرد: به این جهت اسامی این بانک‌ها را اعلام کردم که نوعی مطالبه عمومی ایجاد شده و کار با سرعت و جدیت بیشتری پیش برود.

کد خبر 398941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.