به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی با بیان اینکه برای برداشت مکانیزاسیون زعفران شرکتهای دانش بنیان فعال است اظهار کرد: از ۱۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت جهانی زعفران حدود ۱۱۵ هزار هکتار مربوط به ایران است.
به گفته وی، در کشورهای همسایه بیش از پنج هزار هکتار زعفران کشت میشود.
طهماسبی تصریح کرد: شیب سطح زیر کشت زعفران بسیار پر شتاب و افزایش آن سالانه پنج هزار هکتار است.
وی افزود: عملکرد و میزان تولید زعفران در هکتار در همه کشورها به طور میانگین چهار کیلوگرم است، اما اگر شرایط و کشت اصولی و عملی انجام شود در هکتار ۲۰ کیلوگرم زعفران برداشت خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با بیان اینکه زعفران در استانهای دیگر کشور به جز سه استان مطرح در این زمینه نیز کشت میشود، گفت: شرکتهای بزرگی با عضویت زعفرانکاران تشکیل شده است که این شرکتها همه مراحل زعفران کاری از تامین نهادهای تولید تا انبارهای زعفران که زیر کلید بورس هستند را در اختیار دارند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تلاش میشود تمامی کار در زمینه زعفران به بخش خصوصی واگذار شود.
نظر شما