به گزارش ایمنا، معمولاً درمان کامل سرماخوردگی حدود پنج روز طول میکشد، اما اگر رژیم غذایی و روش زندگی خود را تغییر ندهیم، علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا بدتر میشود. در ادامه شما را با ممنوعیتهای غذایی در هنگام ابتلا به بیماریهای ویروسی فصول سرد سال آشنا میکنیم:
شیرینیها: مصرف زیاد قند، سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند؛ افزایش قند خون باعث مهار کار گلبولهای سفید خون شده و در نتیجه عفونت در بدن گسترش مییابد. همچنین مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن میشود.
کربوهیدراتهای ساده: این نوع کربوهیدراتها نیز باعث افزایش قند خون میشود. البته همه کربوهیدراتها بد نیست؛ توصیه میشود افراد نان گندم کامل، غلات کامل و ... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنند، زیرا این غذاها حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش میدهد.
غذاهای تند: ادویههای تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفید است، اما اگر شما مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج میبرید، به هیچ وجه نبایدغذای خود را تند کنید.
مرکبات: اگرچه این میوهها سرشار از ویتامین سی است، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، توصیه میشود علاوه بر غذاهای تند، از مصرف مرکبات نیز اجتناب کنند، زیرا این میوهها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید میکند.
غذاهای چرب: زمانی که دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شدید، اشتهای شما کم میشود؛ در این هنگام مصرف غذاهای چرب، التهاب بدن را بالا میبرد.
آب نباتهای بدون قند: این نوع آب نبات حاوی "سوربیتول" است که میتواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول، قابل هضم نیست و میتواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود؛ بروز اسهال در زمان سرماخوردگی خطرناک است، زیرا باعث کاهش آب بدن میشود.
کافئین: نوشیدنیهای کافئیندار بدن را کم آب میکند. اگر این نوشیدنیها همراه قند باشد، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونتها را سختتر میکند.
غذاهای ترد: این غذاها میتوانند گلو را تحریک و سرفه را تشدید کند. توصیه میشود هنگام سرماخوردگی آجیل و حتی سبزیجات خام را نیز مصرف نکنید.
ترشیجات: از آنجا که این غذاها حاوی سرکه و نمک است، التهاب گلو را افزایش میدهند و مصرف آن ها در زمان سرماخوردگی توصیه نمیشود.
منبع: آوای سلامت
نظر شما