"هاب اصفهان" شتاب‌دهنده استارتاپ‌های نوپا

مرکز کارآفرینی "هاب اصفهان" با هدف حمایت و سرعت بخشیدن به رشد و تجاری‌سازی استارتاپ‌ها در حوزه IT فعالیت می‌کند تا استارتاپ‌های ارزشمند و آینده‌دار را کشف و بر روی آنها سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مرکز کارآفرینی هاب اصفهان در دو بخش شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی فعالیت می‌کند که در بخش شتاب‌دهنده هاب، برای حمایت و سرعت بخشی به رشد و تجاری‌سازی استارتاپ‌ها در حوزه IT و TELECOM، سرمایه‌گذاری نامحدود بر روی آنها، افزودن به جذابیت بازار آنها و پیدا کردن ایده‌ها، تیم‌ها و رهبران ارزشمند اقدام می‌شود.

ماموریت این مرکز جذب ایده‌ها و تیم‌های استارتاپ و قراردادن آنها در فضای متناسب کاری با امکانات مناسب، حمایت مالی و در اختیار قراردادن سرمایه اولیه، ارائه خدمات آموزشی و رصد حرفه‌ای در راستای انتقال تجارب موفق کارآفرینی و در نهایت تجاری‌سازی این ایده‌ها و عرضه به سرمایه‌گذاران است.

در فضای کار اشتراکی، فضای کاری منعکس در مرکز تجاری- اداری و گردشگری اصفهان ایجاد شده و دسترسی با شرایط ویژه به رویدادهای مرکز کارآفرینی هاب و امکانات زیرساختی مناسب برای فعالیت تیمی و کسب و کارهای نوپا فراهم شده است.

شهرداری اصفهان با هدف ایجاد فضایی بزرگ و متمرکز جهت توسعه فضای کارآفرینی استان در مرکز شهر اصفهان، با برگزاری مزایده در نهایت، قرارداد واگذاری بخشی از ارگ عظیم جهان نما را به هاب اصفهان امضا کرد تا این شهر شاهد راه‌اندازی بزرگترین مرکز کارآفرینی باشد.

«ایروانی» یکی از صاحبان ایده فعال در هاب اصفهان در این باره به ایمنا می‌گوید: ایده ما آموزش حضوری دانشجویان است، افزایش سطح مهارت و کسب درآمد دانشجویان از تخصص‌های دانشگاهی آنها مورد تاکید بوده و هدف اصلی از این ایده افزایش سطح مهارت دانشجویان است؛ در واقع دانشجویان به وسیله این بستر که در حال حاضر بر پایه بستر وب است، تخصص‌های خود شامل تخصص‌های آموزشی و تخصص تجربی را معرفی می‌کنند و دانشجویی که نیاز به آموزش داشته باشد، می‌تواند آن را از همکلاسی، هم دانشکده‌ای و حتی از سایر دانشگاه ها دریافت کند.

وی ادامه می‌دهد: فاز اول این ایده آموزش حضوری دانشجویان در اوقات فراغت و در بستر دانشگاه است که این ایده در پنج مرحله با آپشن های آموزشی برای ارتقای سطح مهارت و آموزش دانشجویان قابل اجرا است.

«علی کریمی» از تیم ایده‌پرداز زیماتک نیز درباره ایده این تیم که در مرحله نخست ساخت محصول اولیه است، اظهار می‌کند: بازی‌های کمک درمانی برای کودکانی که اختلال بیش فعالی دارند، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهیه شده تا هوش هیجانی کودک کنترل شود.

وی می‌افزاید: برای آشنایی مردم با این محصول تبلیغات گسترده‌ای از طریق شبکه‌های اجتماعی، شبکه های مجازی و تلویزیون انجام خواهد شد.

«مریم رسولی» ایده پرداز گروه «گیم‌تیوب» که برای آموزش بازی‌سازی، شبکه اجتماعی گیم، پوشش مسائل مرتبط با بازی‌ها ایده‌هایی ارائه کرده‌اند، تاکید می‌کند: از جمله مشکلات حوزه گیم انتشار بازی در استورهای خارجی و بسنده کردن به بازار داخلی و دیده نشدن در بین هزاران اپ (نبود بازار مخصوص بازی)، سرمایه کم برای تبلیغات و دیده شدن، مشکلات مربوط به روش های پرداخت، نبود سیستم رقابتی، نبود بازاری مخصوص بازی‌های موبایلی که با سهولت بتوانند بازی انتخاب کنند، نبود مسابقات منظم و حرفه‌ای و نبود استمرار در برگزاری آنها و مشکل اتصال به بازی‌های آنلاین خارجی، مدت ping بالا(فاصله زمانی تبادل اطلاعات تا سرور) است.

وی ادامه می‌دهد: گیم تیوب پلتفرمی برای انتشار بازی‌های موبایل و تحت وب است که با در اختیار بازی‌سازان قراردادن سرویس‌های ویژه خود (در قالب API) به آنها این امکان را می‌دهد تا امکاناتی نظیر برگزاری مسابقات لیگ و چالش(Matchmaking)، ثبت دستاوردهای درون بازی(Achievement)، امکان چت در بازی‌های آنلاین، فهرست دوستان و گروه‌ها، دخیره‌سازی ابری داده‌ها را داشته باشند.

وی با اشاره به مزایای ویژه بازی سازها، اظهار می‌کند: از جمله مزایای آن این است که با وجود بازاری مخصوص بازی مشکل انتشار بازی و دیده نشدن در بین نرم افزارهای بسیار زیاد استورهای دیگر برطرف می‌شود همچنین سرمایه کم برای تبلیغات و دیده شدن با وجود سیستم رقابتی در گیم تیوب تا حدی قابل رفع است.

حمایت از ایده‌های خلاقانه جوانان در هاب اصفهان

«احمدرضا سبزواری»، رییس هیئت مدیره شرکت هاب اصفهان معتقد است: «مناسب‌ترین و پرظرفیت‌ترین شهر پس از تهران در فضای کارآفرینی، ایجاد استارت آپ‌ها و کسب و کارهای جدید است، این تفکر که در نقطه مرکزی شهر مثل ارگ عظیم جهان‌نما، فضایی در اختیار مرکز کارآفرینی هاب قرار داده شود تا بستری برای حضور کارآفرینان و فعالان زیست بوم کارآفرینی شهر ایجاد شود، از مدیران شهری جای قدردانی دارد.»

وی ادامه می‌دهد: هدف مرکز کارآفرینی هاب اصفهان ایجاد فضایی برای جذب کسب و کارهای نوپا در قالب استارتاپ‌ها و حمایت همه جانبه از آنها است، بنابراین باید دست به دست یکدیگر داده تا ایده‌های خوبی که از دانشگاه‌ها خارج می‌شود، مورد حمایت مجموعه مدیریت شهری و استانی قرار گیرد.

رییس هیئت مدیره شرکت هاب اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان توانست با مساعدت ویژه  فضای مناسبی را در اختیار هاب اصفهان قرار دهد، اما سرمایه‌گذاران اصلی آن دانشگاه صنعتی و شرکت ارتباطات سیار(همراه اول) بوده‌اند، اظهار می‌کند: در حال حاضر که حمایت از استارتاپ‌ها را در دستور کار داریم، امیدواریم حمایت تجارت‌های بزرگ را بیشتر در اصفهان شاهد باشیم.

وی تاکید می‌کند: کارآفرینی و استارتاپ‌ها به ویژه در زمان تحریم که نمی‌توان به فروش نفت تکیه کرد و سرمایه‌های اصلی، افکار جوانان است، ایجاد کسب و کارهای نو می‌تواند در حوزه توسعه کسب و کارها و اشتغال مؤثر باشد و حتی در آینده این کسب و کارها، صادرات را هم تحت پوشش قرار دهد.

وی تصریح می‌کند: در هاب اصفهان از ایده‌های خلاقانه جوانان حمایت می‌شود تا کسب و کارهای نو خود را به منصه ظهور برسانند، این اقدام می‌تواند در اقتصاد و صنعت به پیشرفت جامعه کمک کند؛ البته جهان نما پتانسیل خوبی دارد که به مرکز کارآفرینی اصفهان تبدیل شود.

فعالیت «هاب‌ها» عاملی برای اقتصاد مبتنی بر نوآوری و خلاقیت

«کوروش خسروی»، رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر با بیان اینکه از چهار سال قبل همواره تاکید شده که فضاهای کارآفرینی از فضای خارج از شهرها به داخل شهر آید و این فضاها آنچنان کوچک‌سازی شود تا بخش خصوصی امکان سرمایه‌گذاری در این مسیر را داشته باشد، اظهار می‌کند: فضاهای کارآفرینی باید در بافت شهری قرار گیرد تا تیم‌های کارآفرینی که بیشتر از قشر جوان جامعه هستند، به بازار، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی دسترسی داشته باشند و سریعتر به اهداف خود برسند.

وی با تاکید بر اینکه هدف از راه‌اندازی هاب اصفهان این بوده که فضای بزرگ مجموعه کارآفرینی‌ها در مرکز شهر ایجاد شود، می‌افزاید: اهمیت هاب‌های شهری، جزئی از بافت شهری شده؛ در واقع شهری که فضای کارآفرینی ندارد مثل آن است که سیستم حمل ونقل یا سیستم دفع آب‌های سطحی ندارد.

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر راه‌اندازی هاب و فعالیت استارتاپ‌ها را یکی از ضروریات شهرها دانسته و تاکید می‌کند: با فعالیت هاب‌های شهری اقتصاد شهرها به سمت اقتصاد مبتنی بر نوآوری و خلاقیت پیش می‌رود.

وی می‌گوید: باتوجه به فضای مرکز کارآفرینی هاب اصفهان که یک هزار و ۵۰۰ مترمربع است برای شهر دو و نیم میلیون نفری اصفهان کوچک است که امیدواریم فضای بزرگتری برای فعالیت فعالان این عرصه در نظر گرفته شود.

خسروی با تأکید بر اینکه مرکز کارآفرینی هاب اصفهان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حمایت شهرداری فعال شده است، گفت: این مرکز می‌تواند شهر را به یک شهر خلاق و نوآور تبدیل کند.

گزارش از: راضیه کشاورز- خبرنگار سرویس کلانشهر خبرگزاری ایمنا

کد خبر 393045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.