ایران از آبان امسال به‌ اتحادیه اوراسیا می‌پیوندد

رئیس‌جمهور سفر به ارمنستان برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا را یک سفر عمدتا اقتصادی برشمرد و اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران از آبان امسال به جمع اعضای این اتحادیه می‌پیوندد و روابط تجاری منطقه آزاد ما با منطقه اوراسیا برقرار می‌شود.

به گزارش ایمنا و به پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر امروز -دوشنبه هشتم مهرماه- پیش از ترک تهران به مقصد ایروان که به دعوت رسمی رئیس جمهور ارمنستان انجام می‌گیرد، به خبرنگاران، اظهار کرد: پیشرفت و قدرت اقتصاد یک کشور زمانی است که بتواند با اقتصاد جهانی رقابت کند.

وی ادامه داد: اگر قدرت رقابت نداشته باشیم، بقیه حرف است، باید توانی پیدا کنیم که قدرت اقتصادی داشته باشیم و این قدرت ما بتواند قابل رقابت باشد و پیوستن به این اتحادیه، تمرین این قدرت اقتصادی در منطقه است. اگر در سطح منطقه‌ای تمرین کنیم، برای رقابت بسیار بالاتر و مهم‌تر در سطح اقتصاد جهانی تمرین بسیار مهمی است.

رئیس جمهور افزود: پنج کشور قرقیزستان، قزاقستان، روسیه، بلاروس و ارمنستان اعضای این اتحادیه هستند و چند کشور از جمله ایران، سنگاپور، مولداوی و ویتنام در مسیر الحاق به آن هستند.

روحانی تصریح کرد: توافق ایران با این اتحادیه ۵ آبان امسال اجرایی و عملیاتی می‌شود و ۵۰۲ قلم کالای ما از شرایط خاص ترجیحی می‌توانند استفاده کنند؛ ‌یعنی با تعرفه تقریباً صفر، ۵۰۲ قلم کالاهای ما به این کشورها صادر شود و این گام نخست بوده و گام‌های بعدی در این زمینه برداشته می‌شود.

رئیس جمهور پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا را فرصت بسیار خوبی برای تجار و بازرگانان و بخش اقتصاد دولتی برای توسعه رابطه تجاری با این ۵ کشور دانست و گفت: البته اتصال به این ۵ کشور مسیر را برای اتصال به اقتصاد مناطق دیگر هموار می‌کند؛ چون اینها خودشان به اقتصاد مناطق دیگر متصل هستند.

وی گفت: فکر می‌کنم این نخستین‌بار در جمهوری اسلامی ایران است که وارد یک اتحادیه اقتصادی منطقه‌ای می‌شویم؛ البته سازمان اکو را قبل از انقلاب داشتیم و بعد از انقلاب به شکل دیگری تغییر کرد، اما این اتحادیه اولین اتحادیه‌ای است که وارد آن می‌شویم و از لحاظ اقتصادی مخصوصا در این شرایط بسیار مهم است.

روحانی اضافه کرد: در شرایطی که آمریکایی‌ها ظالمانه دنبال فشار و تحریم بر مردم ایران و تجارت جهانی ایران هستند، این قدم بسیار مهمی است؛ این کشورها ۱۸۰ میلیون جمعیت دارند و خود ما هم ۸۳ میلیون جمعیت هستیم و بنابراین، این ارتباط می‌تواند ارتباط مهمی باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خداوند یک نعمت بزرگی به ما و هم برای همسایگان ما داده و آن موقعیت جغرافیای ایران است؛ این موقعیت شرایط را برای ترانزیت از خلیج فارس تا دریای سیاه و مدیترانه آماده کرده است.

وی با بیان اینکه امروز در جنوب و شمال کشور دارای بنادر خوبی هستیم، ادامه داد: شرایط اقتصادی و منطقه‌ای و ترانزیتی ما بسیار اهمیت دارد و امیدوارم قدم اقتصادی مهمی که برداشته می‌شود، آثار پربرکتی برای زندگی مردم و کارآفرینان و بخشی‌های دولتی و غیردولتی داشته باشد.

روحانی همچنین با بیان اینکه در جریان این سفر علاوه بر شرکت در این اجلاس با اکثر مقامات کشورهایی که حضور دارند گفتگوی دوجانبه هم خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: امشب گفت‌وگویی با رئیس جمهور ارمنستان به عنوان میزبان اجلاس داریم و فردا هم با نخست وزیر ارمنستان و روسای جمهور قزاقستان، روسیه و نخست وزیر سنگاپور گفتگوی دوجانبه خواهیم داشت.

رئیس جمهور افزود: حضور در این اجلاس فرصتی است برای دیدار با مقامات دیگر کشورها؛ چه پنج کشوری که عضو رسمی هستند و چه کشورهایی که بعدا ملحق می‌شوند.

وی با اشاره به سفر قبلی خود به نیویورک گفت: سفر به نیویورک، عمدتا سیاسی بود و در آن طرحی برای امنیت منطقه هرمز ارایه کردیم. در آن سفر در زمینه مسایل جهانی نیز گفت‌وگو داشتیم. وزرا در سطح گروه ۱+۴ مباحث و جلسه‌ای داشتند و آمادگی‌هایی هم برای نشست ۱+۵ به وجود آمده بود که چارچوب‌های آن جلسه مورد توافق همه طرف‌ها قرار گرفته بود.

روحانی اظهار کرد: چارچوب آن نشست مورد توافق هفت کشور بود و به اعتقاد من یک گام و قدم مهمی برداشته شد که البته در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت بیشتر توضیح خواهم داد و این گام می‌تواند به شکل‌های دیگر ادامه پیدا کند و بسیار مهم است که بتوانیم مسئله هسته‌ای را در روال قانونی و بین‌المللی خودش قرار دهیم و دیگران را به توبه تشویق کنیم و این زمینه‌اش آماده بود و می‌توان این را در شرایط بهتر آماده کرد.

کد خبر 391593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.