طرح‌های بازآفرینی شهری را شتاب بخشید

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر توجه ویژه به مسائل زیست‌محیطی در اجرای پروژه‌های عمرانی از شهرداران و مدیران استانی خواست همه منابع خود برای تحقق بازآفرینی شهری را بکار گرفته و اجرای طرح‌های مربوط به حاشیه‌نشینی و بافت‌های فرسوده و ناکارآمد را شتاب بخشند.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی عبوری در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تعیین و تبیین انتظارات از سوی نمایندگان عالی دولت و مجلس می‌تواند یک اقدام برنامه محور را در راستای خدمت‌رسانی صحیح به مردم در این استان محقق کند، اظهار کرد: به‌واسطه مواهب الهی و طبیعی، توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد باید بر مبنای توسعه گردشگری باشد.

وی ادامه داد: استانی که چهار فصل است و درصد قابل ملاحظه‌ای از جنگل‌های کشور را به خود اختصاص داده است، استانی که رودخانه‌های پرآب و کوه‌های زیادی دارد و می‌تواند در چهارفصل گردشگرپذیر باشد چرا از ظرفیت‌های آن به‌طور حداکثری استفاده نمی‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی: بخش‌های حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی، وزارتخانه متبوع در این خصوص برنامه‌های ملی را تدوین کرده‌اند که ضروری است برنامه‌های استانی با آن‌هم افزایی داشته باشد. در این راستا توسعه شبکه راه‌های اصلی، بزرگراهی و توسعه شبکه ریلی در دستور کار قرار گرفته است. در بخش شهرسازی نیز با توجه به ظرفیت‌های استان موضوعات مختلف از جمله بازآفرینی شهرهای استان با رویکرد بومی در دستور کار ما قرار گرفته است.

طرح‌های جامع در اختیار شهرداری‌ها، ملاک عمل همه دستگاه‌های اجرایی

وی تصریح کرد: در این مسیر، توجه ویژه به شهرداری و شورای اسلامی شهر و برنامه‌های مدونی است که این مجموعه‌ها دارند و مدیران استانی و به‌ویژه مدیرکل راه و شهرسازی باید از ظرفیت مدیریت شهری برای توسعه استان استفاده کند. در همین راستا طرح‌های جامع و تفصیلی که تهیه، مصوب و ابلاغ‌شده و برای اجرا در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است، باید ملاک عمل همه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

عبوری خاطرنشان کرد: بدون شک تمام شهرداران و مدیران به این مسئله واقف هستند که تمامی طرح‌ها و برنامه‌ها باید منطبق بر طرح‌های جامع و تفصیلی باشد. به همین دلیل هرگونه تغییر و یا اصلاح باید کمترین آسیب را به حوزه‌های اقلیمی، پارک‌ها، زمین‌های دارای کاربری فضای سبز، زراعی، باغ‌ها و یا سرانه‌های عمومی وارد کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: مدیرکل راه و شهرسازی استان به‌عنوان دبیر کمسیون ماده ۵ باید کمک کند تا در چارچوب اسناد بالادستی با طرح‌های جدید و توسعه محور مردم شاهد تحول باشند.

شهرداران استان با جدیت ستاد بازآفرینی شهری را تشکیل دهند

عبوری با اشاره به موضوع بازآفرینی به‌عنوان حوزه‌ای که وزارتخانه به‌صورت مستقیم و جدی به آن ورود کرده است، گفت: بر اساس آیین‌نامه دبیری حوزه بازآفرینی در شهرها به عهده شهرداری‌ها بوده و انتظار می‌رود که شهرداران استان با جدیت ستاد بازآفرینی شهری را تشکیل دهند و هماهنگ با شورای برنامه‌ریزی استان طرح‌های بازآفرینی را متناسب با شرایط هر شهر و محله‌های مختلف تهیه و در ستاد تصویب کنند و به‌طور منظم اجرایی شدن طرح‌ها را پیگیری کنند.

وی افزود: مدیران استانی نیز با عنوان یکی از کنشگران اصلی بازآفرینی شهری ضروری است همه ظرفیت‌ها و منابع خود را برای تحقق این سیاست محوری دولت به کار ببندند. از نماینده عالی دولت در استان هم تقاضا دارم به‌عنوان رئیس ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان، سهم و نقش سایر دستگاه‌های اجرایی را مطابق با آیین‌نامه اجرایی برنامه بازآفرینی شهری مشخص و محقق کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به ۱۷۰۰ هکتار بافت فرسوده و حاشیه‌نشینی وجود دارد اما روند بازآفرینی این محدوده‌ها بسیار کند است. اگرچه خدمات مطلوبی در این حوزه انجام‌شده به‌طوری‌که شاهد بازگشت مهاجرانی هستیم که پیش‌تر در این مناطق سکونت داشتند اما طبق تکلیف برنامه ششم توسعه ضروری است برای دستیابی به اهداف برنامه  به اجرای بازآفرینی شهری شتاب بیشتری دهیم.

عبوری افزود: ازآنجایی‌که یکی از تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری و دولت توجه به حاشیه‌نشینی است، شهرداران به‌عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهری و فرمانداران به‌عنوان رئیس این کمیسیون ضروری است در این حوزه اقدامات مؤثرتری را انجام دهند و مدیران استانی ما نیز باید در ستادهای بازآفرینی به‌طورجدی به ایفا نقش بپردازند.

وی اضافه کرد: در این بخش وزارت راه و شهرسازی یک برنامه کلی تدوین کرده است که استان‌ها و حتی شهرستان‌ها می‌توانند با بومی‌سازی این برنامه را با نیازهای خود منطبق و اجرا کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت نظام‌مهندسی به‌عنوان یک حوزه مهم و اثرگذار در بخش ساخت‌وساز تصریح کرد: بدون شک اداره کل راه و شهرسازی استان باید با همکاری و تعامل با مجموعه نظام‌مهندسی و همچنین شهرداری‌ها منطبق بر قانون بتوانند مشکلات را از دوش مردم بردارند.

کد خبر 391479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.