احتمال تحریم ترکیه توسط آمریکا کم است

مهم ترین اخبار و تحولات سیاسی امروز در منطقه غرب آسیا را در بسته خبری ایمنا (خاورمیانه) بخوانید.

به گزارش ایمنا، برگزیده اخبار و مرور تحولات خاص سیاسی منطقه طی بیست و چهار ساعت گذشته را می‌توانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید:

آنکارا: بعید است آمریکا ما را تحریم کند

در آستانه سفر «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیدار با همتای آمریکایی خود در حاشیه این نشست، یک مقام ارشد ترکیه‌ای گفت: بعید است آمریکا ترکیه را به دلیل خریدن سامانه پدافندی «اس-۴۰۰» از روسیه تحریم کند.

این مقام ترکیه‌ای که نامش فاش نشده و تنها از او به عنوان «یک مقام ارشد ترکیه» نام برده شده است، گفت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بیش از پیش به چرایی اقدام ترکیه در خرید اس-۴۰۰ پی برده است.

وی با اشاره به تهدیدهای مقام‌های مختلف آمریکایی علیه ترکیه برای اعمال تحریم به دلیل خرید این سامانه روسی گفت: «پیش‌بینی من آن است که [تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه] اجرا نشوند. او (ترامپ) کاملا در جریان این موضوع که ما چطور اس-۴۰۰‌ها را خریدیم، قرار دارد».

رویترز برای اطلاع از موضع دولت آمریکا در رابطه با احتمال تحریم ترکیه به کاخ سفید رجوع کرده، اما کاخ سفید از هرگونه اظهارنظر در این رابطه امتناع کرده است. هفته گذشته «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا از بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ترکیه به دلیل خرید اس-۴۰۰ خبر داده بود، اما گفت که هنوز تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است.

مقام ارشد ترکیه‌ای در ادامه مصاحبه خود با رویترز، به سفر اخیر «ویلبر راس» وزیر بازرگانی دولت ترامپ به آنکارا اشاره کرد و گفت که اعمال تحریم واشنگتن علیه آنکارا با توافق اخیر برای تقویت روابط اقتصادی دو طرف به ۱۰۰ میلیارد دلار «مغایرت» خواهد داشت. وی خطاب به آمریکا افزود: «شما تعهداتی این چنینی انجام می‌دهید و سپس درباره اعمال تحریم‌ها صحبت می‌کنید؛ این خودش یک تناقض بزرگ است».

اردوغان پیش از این در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود که روابط شخصی وی با ترامپ موجب حل و فصل اختلافات موجود میان واشنگتن و آنکارا شده است.به گفته اردوغان، او در گفت‌وگوی تلفنی خود با رئیس جمهور آمریکا که دو هفته پیش انجام شده است درباره خرید سامانه دفاع موشکی «پاتریوت» از آمریکا رایزنی کرده است.

رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد: «من به آقای ترامپ گفتم، اینکه ما یک بسته حاوی صدها موشک اس-۴۰۰ خریدیم موضوع خاصی نیست، ما می‌توانیم مقدار زیادی هم سامانه پاتریوت بخریم. ترامپ به من گفت که آیا شما کاملا جدی هستید؟ من هم گفتم بله کاملا.» پیش از این مقامات آمریکایی هشدار داده بودند در صورت خرید سامانه اس-۴۰۰، آمریکا فروش جنگنده‌های اف-۳۵ و همچنین سامانه پاتریوت به ترکیه را متوقف و تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

واشنگتن در همین چارچوب، اواسط سال جاری میلادی آنکارا را از برنامه تولید و فروش اف-۳۵ کنار گذاشت. آمریکا مدعی است ترکیه به عنوان یک عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، با خرید یک سامانه دفاعی روسی، مسکو را در موقعیتی قرار می‌دهد تا از نقاط ضعف اف-۳۵ و دیگر جنگنده‌های کشورهای ناتو مطلع شود.

لبنان جزئیات جدیدی از تجاوز پهپادی به بیروت را تشریح کرد

الیاس بوصعب وزیر دفاع لبنان امروز (پنجشنبه) در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: تجاوز پهپادهای اسرائیلی به ضاحیه بیروت (در سوم شهریور) خطرناک‌ترین اقدام خصمانه از جنگ ۳۳ روزه تا کنون بود.

بر اساس گزارش شبکه «المیادین»، بوصعب افزود، پهپاد اسرائیلی حرکت هواپیماها در فضای فرودگاه بین‌المللی بیروت را با خطر مواجه کرد.

وزیر دفاع لبنان ادامه داد: پهپاد اسرائیلی از نوع نظامی بوده و یک پهپاد عادی نبوده است.

بوصعب تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد اسرائیل برنامه‌ای فرستادن چندین پهپاد به همراه  یک هواپیما داشته است. یکی از پهپادهای فرستاده شده چهار کیلو و نیم مواد منفجره پلاستیکی با خود حمل می‌کرده و دیگری دارای هشت موتور و چهار بال بوده است.

وزیر دفاع لبنان تصریح کرد: هدف یکی از پهپادها، خصمانه و حمله‌ای در داخل شهر بیروت بود. یکی از این پهپادها قادر به حمل بار ۱۷ کیلو و چهارصد گرمی است.

وی ادامه داد، این پهپادها از فرودگاه «هامونیم» در فلسطین اشغالی بلند شده‌اند و وزارت دفاع لبنان مسیر آنها هنگام ورود به فضای هوایی لبنان را ارائه کرده است.

امارات به ائتلاف دریایی آمریکا می‌پیوندد

پس از عربستان سعودی، امارات از تصمیم خود برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح تامین "امنیت و حمایت از دریانوردی و تضمین امنیت آبراه‌ها و گذرگاه‌های دریایی" خبر داد. به نقل از خبرگزاری رسمی امارات"وام" ، این کشور تصمیم دارد به ائتلاف بین‌المللی دریایی زیر پرچم آمریکا بپیوندد. این ائتلاف، ادعای آمریکا برای ایجاد امنیت دریایی در خلیج فارس است. 

سالم الزعابی، رئیس اداره همکاری امنیتی در وزارت خارجه و همکاری بین‌المللی امارات گفت:‌ پیوستن امارات به این ائتلاف بین‌المللی با هدف حمایت از تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای رویارویی با تهدیدهای دریانوری و تجارت جهانی، تضمین امنیت جهانی انرژی و مشارکت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. بنا بر این گزارش، این ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح حفاظت از کشتی‌های تجاری، نفتکش‌ها، تضمین دریانوردی امن، تجارت جهانی و حمایت از منافع کشورهای شرکت‌کننده در ائتلاف را هدف خود قرار داده تا به این ترتیب امنیت و سلامت کشتی‌های تجاری که از گذرگاه‌ها عبور می‌کنند را تضمین کند. 

منطقه عملیات ائتلاف بین‌المللی دریایی، خلیج فارس، تنگه هرمز،‌ باب المندب و دریای عمان را پوشش می‌دهد. پیش از این، یک منبع مسئول در وزارت دفاع عربستان تصریح کرد: ریاض تصمیم گرفته به ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح تامین "امنیت و حمایت از دریانوردی و تضمین امنیت آبراه‌ها و گذرگاه‌های دریایی" بپیوندد. این گام چند روز بعد از حمله پهپادی به تاسیسات پالایشگاهی بقیق و خریص وابسته به شرکت آرامکو در شرق عربستان برداشته شده است.

شورای امنیت امروز دو پیشنویس قطعنامه آتش‌بس ادلب را به رای می‌گذارد

 شورای امنیت امروز (پنجشنبه) در مورد پیشنویس دو قطعنامه جداگانه درخصوص آتش بس در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه رای‌گیری خواهد کرد. پیشنویس یک قطعنامه توسط روسیه و چین و دیگری توسط کویت، آلمان و بلژیک تهیه شده است. این منبع همچنین اعلام کرد: کویت، آلمان و بلژیک به عنوان هماهنگ کننده این موضوع در شورای امنیت، پیشنویس قطعنامه‌ای را مطرح کردند که خواستار آتش بس و بهبود وضعیت انسانی در ادلب است. همزمان روسیه و چین نیز پیشنویس قطعنامه دیگری را مطرح کردند. پیش‌نویس قطعنامه روسیه و چین شامل نگرانی‌هایی نسبت به تناقض‌های موجود در بیانیه‌های سازمان ملل درخصوص درگیری‌ در منطقه کاهش تنش در ادلب است. این پیش‌نویس همچنین بر این نکته تاکید دارد که برقراری آتش بس امکان ندارد شامل حملات علیه گروه‌های تروریستی فعال در سوریه شود. کمیته حقیقت‌یاب، تحقیقات درخصوص حملات به پایگاه‌های انسانی در ادلب را در ۳۰ سپتامبر آغاز خواهد کرد. در همین راستا، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که این تحقیق عینی و شفاف خواهد بود و نهادهای سازمان ملل منتظر همکاری مثبت از سوی روسیه و دولت سوریه هستند.

عراق به ائتلاف دریایی آمریکا نمی‌پیوندد

احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد: بغداد پیوستن به ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح تامین "امنیت و حمایت از دریانوردی و تضمین امنیت آبراه‌ها و گذرگاه‌های دریایی" را رد کرده و معتقد است این امر صحنه سیاسی و امنیتی را پیچیده می‌کند. 

الصحاف همچنین تصریح کرد: رویکرد وزارت خارجه عراق این است که تشکیل هرگونه ائتلاف نظامی برای حفاظت از گذرگاه‌های آبی در خلیج فارس پیچیدگی‌های بیشتری را در منطقه به وجود خواهد آورد. سخنگوی وزارت خارجه عراق خاطرنشان کرد: علاوه بر این، تنش میان تهران و واشنگتن روندهای مختلفی را در پیش گرفته و عراق به بی‌طرفی در برابر این تنش پایبند است و بر لزوم حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید دارد.

دیدار پمپئو با بن سلمان در جده

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در جریان دیدار با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در  کاخ "السلام" در جده تاکید کرد: واشنگتن حملات خرابکارانه به زیرساخت‌های شرکت آرامکو عربستان در منطقه "بقیق" و "خریص" را محکوم می‌کند.

پمپئو در جریان این دیدار همچنین تصریح کرد: آمریکا از اقدامات عربستان مبنی بر دعوت از کارشناسان بین‌المللی جهت تحقیق درخصوص منبع این حمله حمایت می‌کند.

ولیعهد سعودی نیر گفت که این حملات امنیت منطقه را هدف قرار داده و انرژی و اقتصاد جهانی را متضرر کرده است.

کد خبر 390142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.