دولت کمترین تردیدی برای استمرار طرح تحول سلامت ندارد

معاون اول رییس جمهور گفت: دولت کمترین تردیدی برای استمرار طرح تحول سلامت ندارد و اگرچه ممکن است برخی اقدامات به دلیل محدودیت‌ها با تأخیر انجام شود، اما دولت مصمم است طرح تحول سلامت را به نحو مطلوب ادامه دهد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری عصر امروز –دوشنبه ۲۵ شهریورماه- در مراسم چهل و چهارمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی اظهار کرد: تامین دارو یکی از مهمترین نیازهای پیش روی کشور است که آمریکا برخلاف ادعاهای خود از هر روشی استفاده می‌کند تا در روند تامین داروی مردم ایران اخلال وارد کند اما به فضل الهی تاکنون موفق شده‌ایم داروی مورد نیاز کشور را تامین کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و با وجود اینکه محدودیت منابع ارزی وجود دارد اما دولت تلاش کرده است که ارز مورد نیاز برای سه درصد داروهایی که از خارج وارد می شود نیز تامین شود تا هیچ‌گونه کمبودی در بخش دارو وجود نداشته باشد.

جهانگیری کارکنان اورژانس را انسان‌هایی شریف، ایثارگر، شجاع و خدوم توصیف کرد و گفت: اورژانس در سخت‌ترین لحظات در کنار مردم کشور قرار دارد که امیدوارم خدمات این سازمان روز به روز بهتر شود.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: در زمان بروز حوادث مختلف و در لحظاتی که مردم دچار گرفتاری‌های ناشی از بیماری و حوادث می‌شوند، نخستین دلگرمی آن‌ها این است که با سازمان اورژانس تماس بگیرند تا کارکنان خدوم این سازمان به فریادشان برسند.

وی اضافه کرد: کارکنان اورژانس در اولین لحظات سختی‌ها با برخوردهای انسان دوستانه به فریاد حادثه‌دیدگان می‌رسد و موجب تقویت روحیه آن‌ها می‌شوند.

جهانگیری با اشاره به اینکه انتظار مردم هر کشوری این است که گروه‌های امداد و نجات در لحظات سخت و در زمان وقوع حوادث در کنارشان باشند، اضافه کرد: اگر اورژانس، گروه های امداد و نجات و دستگاه‌های مسئول در لحظه حادثه به موقع حضور پیدا کنند و خدمات لازم را به حادثه‌دیدگان ارائه دهند، اعتماد مردم به کارآمدی نظام و کشورشان افزایش یافته و موجب تقویت سرمایه اجتماعی که مهمترین سرمایه هر کشوری است، خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور خطاب به پرسنل سازمان اورژانس گفت: به شما تبریک می‌گویم که خداوند این توفیق را به شما عطا کرده که مورد اعتماد مردم هستید که این بزرگترین سرمایه ای است که در اختیارتان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه پس از وقوع حوادث، مسئولیت اصلی برای کمک به حادثه دیدگان بر عهده اورژانس، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است، اظهار کرد: علاوه بر تلاش برای کمک به حادثه‌دیدگان پس از وقوع حوادث، باید به دنبال راهکارهایی برای پیشگیری از وقوع حوادث نیز باشیم که با توجه به آمارهای رسمی سازمان اورژانس که علت تلفات ناشی از وقوع هر نوع حادثه را مشخص کرده است، به خوبی مشخص می شود که برای برون رفت از تلفات ناشی از حوادث باید در کدامیک از بخش ها تمرکز کرده و برای پیشگیری سرمایه گذاری کنیم.

جهانگیری با تاکید بر اینکه حفظ جان و سلامت مردم اولین و مهمترین وظیفه هر نظام و دستگاهی است، ادامه داد: حفظ جان و سلامت مردم یک وظیفه جدی و مورد تفاهم همه دستگاه‌های کشور است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه براساس آمارها بیشترین تلفات در کشور ناشی از حوادث رانندگی و جاده‌ای در داخل و خارج شهرها است، افزود: زمانی آمار تلفات جاده ای به ۲۷ هزار نفر در سال رسیده بود اما خوشبختانه با همت و تلاش های گسترده ای که صورت گرفت و با به صحنه آمدن همه دستگاه‌های مسئول نظیر پلیس، راهداری و بخش درمانی، شاهد روند کاهشی تلفات جاده‌ای در سال گذشته بودیم به گونه ای که این عدد به ۱۷ هزار نفر رسید.

وی افزود: علاوه بر ۱۷ هزار تلفات انسانی چند برابر این عدد دچار صدمات جسمانی می‌شوند که لازم است برای به حداقل رساندن این میزان از تلفات جانی و صدمات جسمانی برنامه ریزی دقیقی انجام شود.

جهانگیری با اشاره به گزارش رییس پلیس راهور ناجا در خصوص برنامه‌ریزی برای کاهش تلفات جاده‌ای گفت: خوشبختانه برنامه ای تهیه شده که تا یکسال آینده به میزان ۲ هزار نفر از تلفات جاده ای کاسته شود که از همه دستگاه های مسئول خواسته ام هماهنگی و همراهی لازم را برای تحقق این برنامه انجام دهند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه حدود ۵۲ درصد از تلفات در حوادث در حین حادثه اتفاق می‌افتد و حدود ۴۰ درصد از تلفات نیز در مسیر بیمارستان رخ می دهد، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برای پیشگیری از تلفاتی که در مسیر بیمارستان رخ می دهد برنامه ریزی و هدف گذاری دقیقی انجام دهد تا شاهد کاهش تلفات در این بخش باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش و ارتقاء فرهنگ رانندگی شهروندان گفت: ممکن است مردم گاهی از سخت گیری‌های پلیس راهنمایی و رانندگی دلخور شوند اما رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و سخت‌گیری‌های پلیس صرفاً‌ به خاطر حفظ جان و سلامت مردم است.

جهانگیری با اشاره به اینکه بخشی از حوادث و تلفات جاده ای ناشی از نقاط حادثه خیز جاده‌ها است، تصریح کرد: هر سال با بررسی و برنامه‌ریزی‌های دقیق این نقاط حادثه خیز شناسایی و برطرف می‌شود که امیدوارم روند اصلاح این نقاط با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

معاون اول رییس جمهور رعایت نکات ایمنی در تولید خودرو را از ضرورت‌های مهم برای پیشگیری از تلفات ناشی از تصادفات برشمرد، اظهار کرد: این موضوع باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد و به هیچ عنوان نباید در خصوص ایمنی وسایل نقلیه مماشاتی صورت گیرد.

وی با ذکر خاطره‌ای از دوران تصدی وزارت صنایع و صدور دستور توقف خط تولید پیکان، گفت: برای اتخاذ این تصمیم اگرچه فضاسازی‌هایی انجام شد اما باورم این بود که همان طور که خود حاضر نیستم خانواده‌ام را در خودرویی که از ایمنی کافی برخوردار نیست سوار کنم، وظیفه دارم اجازه ندهم که خانواده های دیگر نیز از خودروی نامناسب استفاده کنند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت موضوع آلایندگی شهرها و حفظ محیط زیست را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است، بر ضرورت شناسایی عوامل ایجاد بیماری‌های قلبی و تنفسی و رفع این عوامل تاکید کرد، گفت: دولت با اتخاذ راهکارهایی نظیر عرضه بنزین و گازوئیل با استانداردهای بالا در شهرهای بزرگ کشور، آلایندگی را به میزان چشمگیری کاهش داده و معتقد هستیم باید با حساسیت جدی مسائل زیست محیطی، تغذیه مردم و سایر عوامل ایجاد بیماری ها را دنبال کنیم.

کد خبر 389740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.