به گزارش ایمنا، انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که سرطان روده بزرگ در بین جوانان در حال افزایش است. اگرچه متخصصان هنوز علت افزایش این سرطان را نمیدانند، اما بخشی از آن را به انتخابهای غلط غذایی ارتباط میدهند. در ادامه شما را با بهترین انتخابهای غذایی برای پاکسازی روده بزرگ و جلوگیری از ابتلا به سرطان روده، آشنا میکنیم:
برنج قهوهای: مصرف غلات کامل مانند برنج قهوهای و یا جوی دو سر ، راه خوبی برای پاکسازی روده بزرگ است. این محصولات غذایی غنی از فیبر است و مصرف آنها برای سه وعده در روز، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا ۱۷ درصد کاهش میدهد.
لوبیا و عدس: حبوباتی مانند لوبیا و عدس سرشار از فیبر است. افرادی که بیشترین میزان فیبر را از منابع گیاهی مصرف میکنند، ۳۵ درصد کمتر از سایرین، دچار پولیپ روده بزرگ میشوند. به عقیده محققان، این حبوبات حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که از بدن در برابر سرطان محافظت میکند.
دانههای چیا: خوردن فقط دو قاشق غذا خوری دانههای چیا در طول روز، ۱۰ گرم فیبر به بدن میرساند و ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تأمین میکند. میزان نیاز روزانه به فیبر حدود ۲۵ تا ۳۵ گرم است. فیبر باعث دفع راحتتر مدفوع از روده بزرگ شده و مواد شیمیایی سمی را از این طریق از بدن خارج میکند.
کلم بروکلی: مصرف یک وعده سبزیجات تیره رنگ پخته شده در روز، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مقایسه با کسانی که این غذاها را کمتر دریافت میکنند، ۲۴ درصد کاهش میدهد. به منظور پیشگیری از این نوع سرطان، دو سوم بشقاب غذایی شما باید حاوی منابع گیاهی حاوی فیبر مانند کلم بروکلی باشد.
ماهی سالمون و قزل آلا: خطر مرگ و میر در میان آن دسته از مبتلایان به سرطان روده بزرگ که امگا ۳ بیشتری دریافت میکنند، بسیار کمتر از سایر بیماران است. چربیهای امگا ۳ از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و حتی باعث مرگ سلولهای سرطانی روده بزرگ میشوند.
گردو: گردو نه تنها حاوی فیبر است بلکه اسیدهای چرب امگا ۳ از نوع اسید آلفالینولنیک نیز دارد. مصرف گردو محیط روده را پاکسازی کرده و باعث جلوگیری از گسترش تومورهای روده بزرگ میشود.
ماست: مصرف ماستهای حاوی پروبیوتیک، به حفظ سلامت روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا ۳۸ درصد کاهش میدهد. پروبیوتیکها باعث افزایش باکتریهای خوب روده شده و به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
منبع: آوای سلامت
نظر شما