اختلالات ذهنی؛ ثمره زندگی در مناطق آلوده

نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به ویژه در طول ۱۰ سال نخست زندگی نقش مهمی در توسعه اختلالات روانی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از محققان دانمارکی به منظور بررسی تاثیر آلودگی هوا بر مغز و احتمال بروز اختلالات ذهنی، کیفیت هوای پیرامون ساکنان دو کشور آمریکا و دانمارک را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها برای دستیابی به میزان کیفیت هوای آمریکا، از واحدهای اندازه‌گیری کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) و برای ارزیابی کیفیت هوای دانمارک از سنجش‌های ثبت ملی آلودگی هوا استفاده کردند.

پژوهشگران اطلاعات پزشکی بیش از ۱۵۱ میلیون آمریکایی را بین سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها برای دستیابی به اطلاعات پزشکی دانمارکی‌ها، اطلاعات همه افرادی که بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۲ در این کشور به دنیا آمدند و دهه اول زندگی خود را نیز در این کشور گذراندند، ارزیابی کردند.

یافته‌های جدید نشان داد میزان ابتلا به اختلالات دو قطبی و افسردگی در میان ساکنان مناطق آلوده بیشتر از سایرین است. همچنین افرادی که دهه اول زندگی خود را در مناطقی که کیفیت هوای مناسبی نداشت، سپری کردند دو برابر بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به اختلالات شخصیتی و شیزوفرنی قرار داشتند.

به گفته محققان اگر مغز در دهه اول زندگی که مراحل رشد خود را سپری می‌کند در معرض آلودگی هوا قرار بگیرد دچار اختلال خواهد شد. به طور کلی نتایج بررسی‌های جدید نشان‌ دهنده این موضوع بود که ساکنان مناطق آلوده به ویژه افرادی که در اوایل زندگی خود در معرض هوای آلوده قرار می‌گیرند بیشتر از سایرین به اختلالات ذهنی مبتلا می‌شوند.

بر اساس یافته‌های جدید آلاینده‌ها ممکن است از طریق مسیر التهابات عصبی که باعث بروز علائم افسردگی می‌شود بر مغز و عملکرد آن تاثیر بگذارد، اما برای مشخص‌ کردن تاثیرات محیط زیست به خصوص کیفیت هوا بر اختلالات ذهنی و عصبی تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. 

نتایج این مطالعه در مجله PLOS Biology منتشر شده است.

کد خبر 387025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.