علائم هشداردهنده رژیم‌های غذایی خطرناک

امروزه به دلیل تغذیه نامناسب و سبک زندگی کم تحرک، اضافه وزن و چاقی به یکی از نگرانی‌های اصلی تبدیل شده است.

به گزارش ایمنا، رژیم‌های غذایی سخت و محدود کننده یکی از گزینه‌هایی است که افراد بسیاری برای مقابله با افزایش وزن  مد نظر قرار  می‌دهند؛ امروزه، رژیم‌های غذایی خطرناکی که از پشتیبانی علمی برخوردار نیست و کاهش وزن سریع را وعده می‌دهد، در هر جایی در دسترس است. دنبال کردن این رژیم‌های غذایی می‌تواند مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند.

نشانه‌های هشداردهنده رژیم‌های غذایی خطرناک

زمانی که یک رژیم غذایی خطرناک را دنبال می‌کنید، تقریبا در مدت زمانی کوتاه متوجه خطرناک‌بودن آن می‌شوید زیرا نشانه‌های هشداردهنده‌ای از سوی بدن بروز پیدا می‌کند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرسنگی شدید: رژیم‌های غذایی خطرناک اغلب بسیار محدود کننده است و فرد حتی احساس سیری را نیز تجربه نخواهد کرد.
  • ریزش مو: اگر با این شرایط مواجه هستید، به احتمال زیاد، کمبود ویتامین B7 یا بیوتین دارید. افزون بر این، سفید شدن مو، پوسته پوسته شدن و قرمز شدن پوست سر، شکنندگی ناخن‌ها و درد عضلانی از دیگر علائم این شرایط است.
  • کمبود انرژی: زمانی که با کمبود ویتامین‌های B و C مواجه هستید، شرایط سوخت و ساز دشوارتر شده و این تلاش اضافه برای بهبود سوخت و ساز به خستگی همراه با بی حسی و خواب آلودگی منجر می‌شود.
  • پوسته پوسته شدن پوست سر: این شرایط می‌تواند به کمبود احتمالی اسیدهای چرب ضروری، مانند امگا 3 اشاره داشته باشد زیرا اسیدهای چرب به روان‌سازی در سراسر بدن کمک می‌کند.
  • زخم‌های دهان: عودکردن مکرر زخم‌های دهان می‌تواند زنگ هشدار برای کمبود ویتامین B12 باشد برای مقابله با این شرایط می‌توانید مصرف گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ را مد نظر قرار دهید.
  • احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی در دست‌ها و پاها: این شرایط به کمبود ویتامین‌های گروه B، مانند فولات یا ویتامین B9 اشاره دارد. افزون بر این، ویتامین‌های B6 و B12 با بروز مشکلات در اعصاب محیطی مرتبط است که می‌تواند موجب اضطراب، افسردگی و بی تعادلی‌های هورمونی شود.

 رژیم غذایی سالم چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • برای پیروی از هر رژیم غذایی ابتدا، شما باید روند کاهش وزن تدریجی و متوسط را بر اساس تیپ بدن، سن و جنسیت خود دنبال کنید. برای انجام این کار بدون مواجهه با کمبودهای تغذیه‌ای باید حداقل 13 کالری به ازای هر پوند (453 گرم) از وزن بدن خود مصرف کنید.
  • تأمین متعادل مواد مغذی، اهمیت بسیار زیادی برای کاهش وزن به روش سالم دارد، از این رو، شما باید مواد مغذی لازم را از هر گروه غذایی دریافت کنید.
  •  برای ارائه عملکرد درست سیستم عصبی (مغز، اعصاب)، قلب و سلول‌های خونی (گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، پلاکت‌ها) حداقل به 40 تا 50 درصد از کربوهیدرات‌های روزانه نیاز دارید.
  • تلاش کنید حدود 20 تا 30 درصد از کالری‌های روزانه خود را از منابع پروتئینی، مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر، ماست و مغزدانه ها تأمین کنید.
  • در نهایت، درصد باقیمانده از وعده‌های غذایی روزانه باید شامل یک چربی حیوانی یا گیاهی باشد. چربی دشمن شما نیست، بلکه نوع و کیفیت آن اهمیت دارد. از این رو، از مصرف روغن‌های هیدروژنه، مانند مارگارین و هر گونه چربی ترانس پرهیز کنید.
  • روند کاهش وزن سالم زمان‌بر است و موفقیت در این مسیر به تدریج حاصل می‌شود؛ کاهش وزن سریع تنها سلامت شما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

منبع: عصر ایران

کد خبر 386371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.