پاسخ تند آیت الله به شیخ !

تحولات امروز، فعالیت و اظهار نظر چهره‌های سیاسی در خصوص اتفاقات جاری کشور را در بسته خبری سیاسی امروز ایمنا دنبال کنید.

خبرگزاری ایمنا، در بسته سیاسی خود به ارائه گزیده اخبار منتشر شده طی بیست و چهار ساعت گذشته می پردازد:

کدخدایی به اصلاح طلبان: اگر حرفی برای گفتن دارید، گوش ما شنواست

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، درباره این موضوع که آیا قرار است بنا بر خواسته اصلاح‌طلبان این شورا برای شنیدن نظرات‌شان از آنها دعوت کند؟ پاسخ داد: شورا وظیفه‌ انجام این کار را بر عهده ندارد. کدخدایی در ادامه با تاکید بر اینکه بارها اعلام کرده‌ است شورای نگهبان وظیفه خاصی در این‌باره ندارد، گفت: قبلاً هم گفته‌ایم که اگر هر کس حرفی برای گفتن دارد، گوش ما شنواست و درهای شورای نگهبان به روی دوستان باز است.

سخنگوی شورای نگهبان درباره برخی انتقادات جریان اصلاح‌طلبی عنوان کرد: اگر کسی واقعاً مطلبی دارد و تصور می‌کند آن مطلب در رسیدگی‌های شورای نگبهان موثر است، می‌تواند مراجعه کند و ما استقبال می‌کنیم. اما اگر خدای ناکره بخواهند سهم‌خواهی کنند، نه؛ درِ شورای نگهبان به روی سهم‌خواهی‌ها بسته است.

او ادامه داد: چون ما یک وظیفه قانونی داریم و بر اساس همان وظیفه قانونی، هم گوش‌مان شنواست و هم درِ شورای نگهبان باز است. 

جریان سوم چاره ای جز رادیکال بودن ندارد

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب پیرامون ظهور جریان سوم در عرصه سیاست ایران گفت: اینکه اکنون وضعیت و عرصه سیاسی کشور به یک بن‌بست رسیده و جناح‌ها نیز در نوعی آچمز قرار گرفته‌اند، تردیدی نیست. با این حال نسبت به اینکه موجی ایجاد شود و یک جریان سیاسی جدید ظهور کند، اطمینان ندارم. جریان‌های سیاسی نمی‌توانند به یکباره از زیر زمین ظاهر شوند، باید دید که ریشه‌های جریان موردنظر در کجا قرار گرفته است. با ریشه‌یابی مشخص شد که از دل همین ساختار موجود سربرآورده است که در عمل تفاوتی با طیف‌های کنونی ندارند و پیش‌تر به همه مشکلات آن آلوده شده‌اند. هر میزان نیز که تلاش کنند تا سوابق خود را پاک کنند، چنین امری مسیر نخواهد بود. نباید فراموش کرد که این افراد اغلب در گذشته از رانت‌های سیاسی و اقتصادی برخوردار بوده‌اند و پیش از این عملکرد خود را در دولت و سلطه اصولگرایان بروز داده‌اند. اما اگر قرار باشد چنین جریانی از دل نیروهای خارج از این دایره و با گفتمان اصلاح‌طلبی بیرون بیاید، بعید است بتوانند به صورت قدرتمندی از فیلترهای نظارتی برای ظهور و بروز در انتخابات اسفندماه عبور کنند. در شرایط فعلی در نظام سیاسی ایران تنها جریانی می‌تواند پا به عرصه سیاسی بگذارد که به‌طور کامل در ذیل ساخت قدرت تعریف شود. ولی به سبب وجود بدبینی‌ها به عملکرد کلی ساختار کنونی، چنین جریان‌هایی نمی‌توانند بروز یابند. از همه مهم‌تر آنکه حتی در صورت فعالیت چنین نیروهایی، دستاورد بسیار کوتاه‌مدتی پیش‌رو خواهند داشت چراکه در پی درگیری و کشمکش‌ها علیه یکدیگر شمشیر می‌کشند و از سوی دیگر دارای پس زمینه‌های فکری و سیاسی روشنی نیستند تا بتوانند تشکیلات و انسجام کافی داشته باشند. این جریان‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه با اتخاذ خط‌مشی رادیکال در برابر هر دو جناح دیگر خودنمایی کنند. اما به‌دلیل اینکه هنوز خطر جدی ازسوی چنین جریانی به‌طور جدی احساس نمی‌شود متوجه نیستند که دو جناح فعلی که گروه سوم قصد حذف آن‌ها را دارند از چه ظرفیت‌های برای تخریب جریان نوظهور برخور دارند. لذا معتقدم که در مجموع، چنین جریان‌سازی‌هایی نمی‌تواند فضای مثبتی را در کشور ایجاد کند.

صداوسیما درباره دسترسی غیرمجاز به آرشیوها پاسخگو باشد

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: متاسفانه هنوز وعده هایی که با هدف تحقق رویکردهای عدالت محور برای انتصاب زنان در سی درصد پست های مدیریتی داده شده بر زمین مانده و جامعه زنان هنوز در انتظار وزیر زن به سر می برند. وی افزود: از سازمان صدا وسیما انتظار می رود، با تمرکز بر رسالت اصلی خویش، نه تنها جذب مخاطبان خویش را تقویت کند، بلکه با ارتقاء روحیه همکاری و همدلی، پرسنل خویش را با آرمان‌ها و ارزش‌های نظام آنگونه همگام کند که از بروز مشکلاتی که در دسترسی غیرمجاز به آرشیوها و یا پیوستن به شبکه های معاند ایجاد می‌شود جلوگیری شود، البته از رئیس صدا و سیما می خواهیم پاسخگویی لازم را در این خصوص برای شفاف سازی افکار عمومی داشته باشد. 

به اهلیت روسای مجلس، دولت و قوه قضاییه توجه شود

آیت الله شیخ محمد یزدی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه رییس کل دادگستری قم عنوان کرد: امانت منحصر به مادیات نیست و مسئولیت‌هایی که با نصب محقق می‌شود، یک نوع امانت محسوب می‌شود.وی افزود: مسئولیت و سمت‌ها امانتی است که بر عهده مسئولان قرار داده شده است و به همین دلیل در انتصاب و انتخاب افراد برای قبولی مسئولیت‌ها دقت شود و اهلیت و امانتداری آن‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: در انتخاب و انتصاب مسئولیت‌های مهم کشور از جمله رییس مجلس شورای اسلامی، رییس جمهور و رییس قوه قضاییه، باید اهلیت فرد مورد توجه قرا بگیرد تا مسئولیت به طور مناسب انجام شود.

وی اضافه کرد: تشخیص اهلیت برخی مواقع بر عهده شورای نگهبان واگذار شده است که چند فقیه در خصوص موضوعات تصمیم گیری می‌کنند و این تصمیم می‌تواند قابل اتکا باشد. وی با بیان اینکه عدل بدین معنا است که هر چیزی در جای خود قرار بگیرد، اضافه کرد: این عادلانه نیست که کسی تا دیروز وضع زندگی مناسبی نداشت و حتی پژو هم نمی‌توانست سوار شود، اکنون زندگی آنچنانی داشته باشد و سوار ماشین چندصدمیلیونی شود.

حتی با یک لیست حداقلی باید ایده‌های اصلاح‌طلبی را به مجلس منتقل کنیم

محسن مهرعلیزاده فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ما می‎توانیم با یک لیست حداقلی که بتواند ایده‎های اصلاح‎طلبی را به مجلس شورای اسلامی انتقال دهد و از این تفکر حمایت کند، رویکرد و کارنامه بهتری داشته باشیم. این چهره سیاسی اصلاح ‏طلب تصریح کرد: از نظر من اینکه ما یک گروه اصلاح ‏طلب برآمده از این جریان راهی مجلس کنیم، بهتر از این است که با گروه و جریان خاصی وارد ائتلاف شویم.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: طبیعتا ائتلاف در مرحله‎ای که نمایندگان احزاب و جریانات سیاسی رأی آوردند و وارد مجلس شدند، می‎تواند در امور خاصی که در مجلس پیش می‎آید ، انجام شود.

وی تأکید کرد: اینکه جریانات سیاسی قبل از انتخابات مجلس بدون اینکه اشتراکاتی را با هم داشته باشند و تنها به نیت پیروزی در انتخابات آن هم به هر قیمتی وارد عمل شوند، بدون شک قابل قبول نیست و به نظر می‏ رسد عدول از اهداف و مشی سیاسی هر جریانی از جمله اصلاح‎طلبان است.

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب گفت: بدون شک اصلاح‎طلبان از نظر گرایش سیاسی و طرز تفکر و نوع نگرش با اصولگرایان از نوع معتدل و یا سنتی و هر جریان دیگری تفاوت دارند؛ از این روی، بهتر است در انتخابات آینده مستقل و به دور از وابستگی به هر جریان و فردی خارج از این جریان وارد عمل شوند.

مهرعلیزاده درباره اینکه آیا حضور مستقل اصلاح‎طلبان در انتخابات مجلس دهم موجب پیروزی آنها در انتخابات و منجر به یک تجربه موفق خواهد شد یا خیر، اظهار کرد: اینکه نتیجه انتخابات چه باشد، بدون شک در روند انتخابات، مهم است و اینکه ما در بدنه اصلاحات بخواهیم مجلس در اختیار اصلاح‎طلبان باشد شاید به نتیجه نرسیم؛ اما اینکه ما یک اقلیت قوی و موثر در مجلس داشته باشیم، در آن صورت رویکرد مثمر ثمر و بهتری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: توصیه ما به دوستان اصلاح‎طلب این است که به جای فکر کردن به ائتلاف در راستای تقویت بدنه اصلاح‎طلبان و یک حضور با برنامه و منسجم، در انتخابات وارد عمل شوند تا ما بتوانیم با یک حضور مستقل و بدون وابستگی در انتخابات پیش رو و بعد از آن مجلس یازدهم رویکرد تأثیرگذاری داشته باشیم و بتوانیم در این راستا به بهترین شکل ممکن وارد عمل شویم.

کاهش ۳۸درصدی تجمعات اعتراضی در سال جاری

عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در نشست هم اندیشی معاونین هماهنگی امور اقتصادی استانداری ها با اشاره به  پیگیری مسائل اقتصادی در وزارت کشور اظهار کرد: بحث مسائل اقتصادی را به صورت نهادینه و به عنوان مسئولیت اصلی قرار دادیم. رئیس جمهور نقش وزارت کشور را هماهنگ کننده برای مسائل اقتصادی می داند و ما هم ساختار متناسب برای پیگیری مسائل اقتصادی ایجاد کردیم.

وی همچنین افزود: ضعف هایی در مباحث قانونگذاری اجرا و مسائل نظری توسعه داریم. توسعه متمرکز پاسخگوی نیاز کشور نیست و باید به ویژگی های منطقه ای برای توسعه پایدار توجه کنیم. در حوزه قوانین، برنامه های توسعه و برنامه های بودجه در مسیر اداره متمرکز است. تصمیمات جامعی برای کل کشور گرفته می شود و این مساله موجب ناهماهنگی در اجرای برنامه ها در مناطق مختلف کشور می شود در حالیکه باید منابع را به استانداری ها داد تا این منابع براساس نیازهای مناطق، اولویت بندی شود.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: حدود هشتاد درصد مطالبات مردم در حوزه اقتصادی است. اولویت اول دشمن ما فعلا فشار اقتصادی بر کشور است. حامیان اصلی نظام هم مردم هستند. مردم کامل فضای کشور را درک کرده و از نظام حمایت می کنند. ۳۸درصد از تجمعات و اعتراض های مردمی در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است در حالیکه  میزان نارضایتی مردم هم بیشتر شده است ولی چون مردم شرایط کشور را درک می کنند، میزان بروز اعتراص ها کاهش یافته است. در مقابل ما وظیفه داریم به مطالبات مردم رسیدگی کنیم. رهبری هم چندین سال است که مسائل اقتصادی را به عنوان شعار سال انتخاب می کنند.

دستگاه‌ها باید از مشارکت های مردمی استفاده کنند

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به نقش مردم در اجرای طرح‌های محرومیت زدایی گفت: هر دستگاهی برای موفقیت باید از مشارکت‌های مردمی خارج از تشریفات بهره‌مند باشد. 

سردار سرتیپ «غلامرضا سلیمانی» در آیین انعقاد تفاهم نامه مشرک با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: ما توانستیم پنجمین دهه انقلاب را با افتخار آغاز کنیم و بیانیه رهبری نیز در این رابطه بر حضور مردم و سازمان یافته جوانان برای پیشرفت نظام و انقلاب تاکید داشتند. وی با بیان این که باید از ظرفیت های مردمی بیشتر استفاده شود، گفت:‌ مجلس شورای اسلامی عصاره مردم است و اگر سازمان بسیج در کنار مجلس قرار بگیرد می‌تواند سرعت تحقق برنامه‌ها را افزایش دهد.

سلیمانی تصریح کرد:در کشور ۸۰ میلیون نفر عضو بسیج هستند. از نظر ما هرکس به دنبال موفقیت روز افزون کشور و میهن است در قالب تفکر بسیجی قرار دارد. در این بین سازمان بسیج هم تلاش دارد برنامه های نظام را به واسطه سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها تسریع بخشد.وی با بیان اینکه این همکاری  را به فال نیک میگیریم، اظهارکرد: بسیج می تواند به سایر دستگاه‌های کشور از جمله قوه قضاییه در پیش‌گیری از جرایم و فسادهای اقتصادی کمک کند. در عین حال بسیج در عرض دستگاهی قرار نمی گیرد بلکه در طول ماموریت‌های آنها عمل می کند.

پاسخ تند آملی لاریجانی به آیت‌الله یزدی: چرا به این وضعیت افتاده‌اید؟

آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به برخی ادعاها و اتهامات مطرح شده اخیر پاسخ داد، در متن این جوابیه خطاب به  آیت الله آقای حاج شیخ محمد یزدی آمده است:

«بنا نداشتم با توجه به گرفتاری های مختلف مردم و کشور، نسبت به این حرکات، پاسخی دهم. ولکن اکنون احساس می کنم بازی های صدا و سیما و برخی نهادهای دیگر به نقطه‌ای رسیده است که سکوت در مقابل آن جایز نیست و البته در موقع مناسب به تفصیل در مورد ابعاد آن صحبت خواهم کرد.

متاسفانه اخیراً جنابعالی مطالبی مطرح کرده اید که علاوه بر خلاف واقع بودن و موهن بودن، ریشه در همان امور دارد. قبلاً هم مکرر در جلسات شورای نگهبان یا مجالس دیگر، مطالبی از این دست بیان کرده اید که بنا به مصالحی در مقابل آن سکوت کرده ام. اما اکنون می بینم این سکوت ها نه فقط اسباب تنبه حضرتعالی نشده، بلکه پیش تر هم رفته اید و مطالب خلاف واقع و توهین‌های دیگری هم بر آن افزوده اید... جناب آقای یزدی، چرا به این وضعیت افتاده اید؟ در یک پاراگراف که از شما نقل کرده اند، خوبست که چند تا خلاف واقع گفته باشید و چند تا توهین؟!

گفته اید: "فلانی می گوید اگر این کار را نکنید نجف می روم! خوب بروید. آیا با رفتن شما قم به هم می خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موّثر نبود ، چه رسد که نجف بروید. رئیس دفتری که ۱۰ سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می شود، بعد اعتراض می کنید که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختید! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی ؟" 

اولاً بنده هیچگاه نگفته ام که اگر فلانی را دستگیر کنید نجف می روم. این دروغی است که عده ای شایع کرده اند و دفتر بنده هم رسماً آنرا تکذیب کرده است، حال شما چه انگیزه ای دارید که این دروغ را تکرار می کنید؟ آیا جز با صدای بلند و داد و قال، به مسئولین و بزرگان توهین کردن و افترا زدن و تحقیر کردن، کار دیگری هم کرده اید؟

شما با آیت ا... شبیری حفظه الله، چه کرده اید؟ با مرجعی که آیتی است در علم و تقوی و اخلاق و متانت و مروت و انصاف و بزرگواری. آخر چرا به خودتان اجازه می دهید به همه توهین کنید . هیچ بررسی کرده اید که علماء و فضلاء در قم، به آثار شما و به گفته های شما چگونه نگاه می کنند؟! چقدر آنها را جدی می گیرند؟

کافی است کسی نیم نگاهی به مکتوبات شما ذیل " کتاب القضاء " مرحوم سید صاحب عروه، بیندازد تا میزان اثر شما در حوزه معلوم شود و معلوم شود حد تحصیلات جنابعالی و استفراغ وسعتان درباب استنباط احکام.

متاسفانه ظاهراً حتی توجه نکرده اید که " کتاب القضاء" سید (برخلاف جلد اول عروه) کتاب استدلالی است، چقدر آنرا تخریب کرده اید. ای کاش شما صرفاً آنرا ترجمه می کردید که اقلاً خواننده بداند با سخنان چه کسی روبروست. از کسی که در جلسه شما حضور داشته نقل شده است که جنابعالی برخوردتان در شورای نگهبان با بنده را هم مطرح کرده ، گفته اید آنجا هم حق با شما بوده است و شما را مجبور کرده‌اند که از من عذرخواهی کنید، 

من بنا نداشتم راجع به وضعیت شما در شورای نگهبان چیزی در علن بگویم، اما سخنان شما مرا ملزم می کند، آقای یزدی به خدا سوگند در همین مورد هم خلاف می گویید. در شورای نگهبان، سخنان غیر دقیق، غیر مستدل و حتی نامربوط شما برای اعضاء روشن است. اگر سکوت می کنند و چیزی نمی گویند ، حرمت پیرمردی شما را پاس می دارند.

شما در آن جلسه کذایی شورا، بدون اینکه بدانید مساله چیست، به خیال آنکه هنوز بحث در مساله قبلی است که راجع به آن رای گیری شده و به تصور اینکه بنده بعد از رای گیری مجدداً بر حرف خودم اصرار می کنم، مثل همیشه شروع کردید به داد و قال کردن و توهین کردن و همه هاج و واج مانده بودند که شما چه می گویید.

آیت ا... مدرسی وآقای دکتر کدخدایی به شما تذکر دادند که آقا آن مساله گذشته است و فعلاً بحث بر سر چیز دیگری است . این را هم ظاهراً متوجه نشدید و به توهین کردن های خودتان ادامه دادید و خطاب به آقای جنتی گفتید که رئیس باید جلسه را اداره کند و آیین نامه جلسات رعایت شود.

رئیس جمهوراستوارنامه سفرای جدید ایتالیا،افغانستان،بولیوی و بنگلادش را دریافت کرد

حجت‌ الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه پس از دریافت استوارنامه «جوزپه پررونه» سفیر جدید ایتالیا، مناسبات و روابط تجاری،  تاریخی و دیرینه دو کشور را  مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ایتالیا در سال های متمادی اولین شریک تجاری ایران در اروپا بوده، اظهار کرد: مصمم هستیم روابط و مناسبات دیرینه ایران و ایتالیا دوستانه و توسعه‌ یافته باقی بماند و تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا هیچ‌گونه تأثیری بر این روابط نداشته باشد.

همچنین رئیس جمهور  پس از دریافت استوارنامه «عبدالغفور لیوال» سفیر جدید جمهوری اسلامی افغانستان، گفت: از نظر جمهوری اسلامی ایران حضور نیروهای بیگانه در هر یک از کشورهای منطقه، مشکل‌آفرین است و مطمئن هستیم حضور نظامی آمریکا در افغانستان نیز هیچ سودی برای امنیت این کشور و مردم افغانستان نداشته و ندارد، بلکه آنها به دنبال اهداف خود به منظور ایجاد ناامنی در منطقه هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید دولت چند ملیتی بولیوی در تهران، خاطرنشان کرد: ملت بولیوی یک ملت انقلابی است که برای استقلال خود همواره تلاش کرده و در برابر قدرت های بزرگ سر فرود نیاورده اند.

وی همچنین پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید بنگلادش در تهران، با بیان اینکه ما خواهان توسعه روابط اقتصادی دو کشورهستیم، خاطرنشان کرد: تهران و داکا  از نظر فرهنگی اشتراکات بسیاری دارند و ما آمادگی داریم روابط خود را در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی بیش از پیش توسعه دهیم.

کد خبر 386281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.