کمبود ویتامین D از دلایل ناباروی است

هیپنوتیزم تسخیر ذهن برای درمان بیماری‌های روانشناختی، توصیه‌ها برای بیمارانی که ارتودنسی می‌کنند، وضعیت معافیت‌های مالیاتی جامعه پزشکیِ سال ۱۳۹۷، قند خون پایین و کمک به پیشگیری از سرطان و کمبود ویتامینی که ناباروری را افزایش می‌دهد را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ناباروری شیوعی بین ۱۵ تا۲۰ درصد در افراد در سنین باروری دارد و از هر پنج زوج ایرانی یک زوج دچار ناباروری است! مطالعات اخیر نقش مصرف نوعی ویتامین را در کاهش میزان ناباروری به اثبات رسانده­ است.

ناباروری" یکی از اختلالات پیچیده است که شیوعی بین ۱۵-۲۰ درصد در بین افراد در سنین باروری دارد و بر اساس آمار، از هر پنج زوج ایرانی که در سنین باروری قرار دارند یک زوج نابارور است!

برخی بیماری­ها و مشکلات باعث ایجاد این اختلال می­‌شوند؛ در مطالعات اخیر صورت گرفته در دنیا، کمبود "ویتامین دی"می‌تواند بر افزایش ریسک این بیماری­ها و در نتیجه شانس باروری اثرگذار باشد.

ویتامین دی یکی از ویتامین­‌های محلول در چربی است که ۸۰ تا ۹۰ درصد آن از نور خورشید و مابقی از طریق منابعی چون برخی ماهی­‌های چرب (سالمون و ساردین)، میگو، روغن جگر ماهی، تخم مرغ و به میزان کمی از قارچ‌­های خوراکی به بدن می­‌رسد اما عواملی نظیر  داشتن رنگ پوست تیره، ژنتیک و مواجهه کم با آفتاب و مصرف کم منابع غنی از ویتامین D باعث بروز کمبود این ویتامین در بدن می­‌شود.

علائم کمبود ویتامین D

علائم کمبود ویتامین D با خستگی، ضعف، ریزش مو، عفونت­های مکرر، درد استخوانی، افسردگی و ... نمایان می­‌شود؛ کمبود ویتامین دی به حالتی اطلاق می­‌شود که در آن سطح سرمی ویتامین دی کمتر از ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر باشد و این سطح سرمی با آزمایش خون مشخص می­‌شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، فیبروم رحمی، اندومتریوز و نارسایی زودرس تخمدان از شایع­ترین مشکلات زنان در سنین باروری هستند که با تاثیر بر عملکرد هورمون­ها و اندام­‌های تولیدمثلی روی قدرت باروری اثر می­‌گذارند؛ مطالعات اخیرا به تاثیر ویتامین دی بر این بیماری­‌ها پرداخته­‌اند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

PCOS شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز زنان است که شیوع آن در زنان در سن باروری  ۵-۱۰ درصد است.

PCOS با افزایش ترشح آندروژن از تخمدان و علائمی مانند رشد موهای زائد و مردانه (هیرسوتیسم)، جوش(آکنه) و یا ریزش موی مردانه (آلوپسی)، بی‌نظمی قاعدگی و تخمدان‌های پلی کیستیک مشخص می‌شود.

علاوه بر این، مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به PCOS رایج است که در نتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد؛ مطالعات نشان داده کمبود ویتامین دی در زنان مبتلا به این بیماری شایع­تر است و علاوه بر آن مصرف ویتامین دی خطر مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد؛ بنابراین مصرف منابع و مکمل‌های ویتامین دی با تجویز متخصص تغذیه در کاهش خطر ابتلا به این سندرم و دیابت نوع دو توصیه می­‌شود.

فیبروم رحمی

لومیوم رحمی یا فیبروم رحمی شایع­ترین تومور خوش‌خیم لگنی است که شیوع آن در زنان در سنین باروری ۲۵ درصد است؛ برخی مطالعات نشان داده­‌اند غلظت‌های پایین‌تر ویتامین D در زنان مبتلا به این بیماری متداول­تر است و  خطر بروز فیبروم در زنان با کمبود ویتامین دی ۴. ۲ برابر بیشتر از سایرین است.

آندومتریوز (Endometriosis)

آندومتریوز یک بیماری التهابی وابسته به استروژن و از دیگر بیماری‌های مزمن زنان است که ۱۰ – ۵ درصد زنان در سن باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ زنان مبتلا از علائمی مانند دردهای شکمی و لگنی، قاعدگی دردناک، کمردرد و دیس پارونی (درد زیاد به هنگام رابطه جنسی) رنج می‌برند.

رعایت رژیم غذایی مناسب، رسیدن به وزن ایده­‌آل و مصرف ویتامین دی می­‌تواند باعث کاهش خطر بروز این بیماری شود اما باید توجه داشت که دوز مصرفی ویتامین دی در این بیماری نباید بیشتر از حد نرمال باشد.

نارسایی زودرس تخمدان

نارسایی زودرس تخمدان اختلالی است که در زنان پیش از ۴۰ سالگی دیده می‌شود؛ این افراد ممکن است اصلا تجربه قاعدگی نداشته باشند یا اگر هم قاعدگی را تجربه کرده‌اند، قبل از سن ۴۰ سالگی قاعدگی آنها قطع شده است.

در این بیماری سطح هورمون آنتی مولرین (AMH) پایین می­‌آید؛ این هورمون یکی از مهم­ترین شاخص­های ذخیره­ی تخمدان و نشان­‌دهنده­ قدرت باروری زنان است.

مطالعات اخیر نشان داده­‌اند که ویتامین دی در بیان ژن آنتی مولرین هورمون (AMH) نقش دارد و بنابراین زنانی که میزان کافی ویتامین دی را مصرف می‌کنند شانس بیشتری برای افزایش ذخایر تخمدانی خود دارند و در نتیجه از قدرت باروری بالاتری برخوردارند.

مطالعات روی موش­های صحرایی نیز ثابت کرده است که ویتامین دی روی میزان تحرک اسپرم­ها و کیفیت مایع منی اثرگذار است.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که مصرف خودسرانه و بیش از حد ویتامین دی نیز باعث بروز علائم مسمومیت با این ویتامین می­‌شود و بنابراین تشخیص کمبود این ویتامین و تجویز مکمل و رژیم­های غذایی مناسب هر فرد باید توسط متخصص تغذیه انجام شود.

قندخون پایین به پیشگیری از سرطان کمک می کند

تیمی بین المللی از بیولوژیست ها عنوان می‌کنند داشتن رژیم غذایی دارای میزان کم قند برخی از سرطان‌ها را تحت کنترل قرار می‌دهد.

محققان با محدودکردن میزان گلوکز خون در موش‌های مبتلا به نوعی سرطان ریه دریافتند رشد تومور در این موش‌ها تحت کنترل قرار گرفت.

تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشگاه تکزاس، موش‌ها را تحت رژیم غذایی کتوژنیک که دارای مقدار بسیار کمی مواد قندی است، قرار دادند و با دادن داروی دیابت به آنها، از جذب گلوکز خون در کلیه‌ها، جلوگیری کردند.

آن‌ها دریافتند از رشد بیشتر تومورهای سرطان زا در موش‌های مبتلا به سرطان ریه ممانعت شد.

«جانگ وان کیم»، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «یافته اصلی تحقیق ما این است که رژیم غذایی کتوژنیک به تنهایی دارای تأثیر پیشگیرانه رشد تومور است.»

همچنین محققان به رابطه قوی‌ای بین میزان بالاتر گلوکز خون و شرایط وخیم‌تر احتمال زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان پی بردند.

توصیه ها برای کسانی که ارتودنسی می‌کنند

ارتودنسی روشی برای نظم و ترتیب دادن به دندان هاست. ارتودنسی نیازمند یک دورۀ سازگاری است که البته گاهی اوقات اندکی درد هم دارد. ارتودنسی شیوه ای است با اعمال کشش بر روی برخی دندان ها، حتی بر روی آنهایی که دقیقاً در ردیف دندانی قرار دارند، آنها را به حرکت وامی‌دارد.  

این در حالی است که این کشش نیروی شدیدی را به بافت‌های محافظ دندان وارد می‌کند که بنابر افراد مختلف این شدت تفاوت دارد. دردی که در ابتدای درمان ایجاد می‌شود بسیار محسوس است، یعنی در ۳ تا ۴ روز ابتدایی بعد از قرار دادن دستگاه ارتودنسی.  

البته این درد دیگر خیلی شدید نیست، لازم است که بین درد داشتن و احساس ناراحتی و آزار تفاوت قائل شد. جراحان دندانپزشکی مدتی است که از مواد کارا و مفیدتر استفاده می‌کنند، موادی که می‌تواند تا حدی درد ناشی از این کشش را در مراحل اولیه کاهش دهد.

به طور کلی باید یک دورۀ زمانی ۲ تا ۶ روزه را برای سازگاری و انطباق با شرایط این دستگاه در نظر بگیرید. مسکن ها می‌توانند طی ۳ تا ۴ روز ابتدایی، درد را تسکین دهند. برای کاهش همۀ دردها، یک داروی مسکن، یک ساعت قبل از قرار دادن دستگاه و شب آن روز تجویز می‌شود، این دارو را در صورت نیاز یعنی زمان درد می‌توان مجدداً مصرف کرد. اگر درد همچنان ادامه داشت، حتماً باید با دندانپزشک تماس گرفته شود.

برای تسکین درد از آسپرین استفاده نشود زیرا این مسکن باعث خونریزی می‌شود. در این مواقع فقط باید از پاراستامول کمک گرفت. افرادی که دستگاه ارتودنسی را در دهان شان قرار داده اند، باید به این توصیه ها عمل کنند: 

- چیزهای نرم و به ویژه سرد بخورید، مثل: بستنی، نوشیدنی های سرد، لبنیات خنک

- به فرزندتان توصیه کنید که در اولین روزها پس از قرار دادن دستگاه ارتودنسی، در بوفۀ مدرسه هر چه را که می‌خواهد بخورد، تکه تکه کند.

- مسائل بهداشت دهان و دندان را دست کم نگیرید و به آنها توجه ویژه ای داشته باشید.

- ناراحتی و درد ممکن است باعث ترس از مسواک زدن بشود. این در حالی است که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند منجر به ورم لثه، و یا التهاب لثه ها بشود که در این صورت دندان ها به شدت حساس خواهند شد.

هیپنوتیزم، تسخیر ذهن برای درمان بیماری های روانشناختی

هیپنوتیزم یک علم روانشناسی مطرح در دنیا است که با تلقین و تمرکز ذهن بر روی موضوعی خاص برای درمان بیماری های روانشناختی استفاده می شود.

هیپنوتیزم یا خوابگری شاخه ای از علم روانشناسی است که فرد با استفاده از تلقین در حالت خاصی از هوشیاری قرار می گیرد و ذهن بر روی موضوعی خاص متمرکز می شود.

امواج مغزی در هیپنوتیزم دچار تغییر می شوند و علاوه بر کاهش آگاهی محیطی، تلقین پذیری فرد درباره موضوعات قابل توافق افزایش می یابد.

افرادی که هنگام فکر کردن به موضوعی به شدت روی موضوع متمرکز می شوند توانایی هیپنوتیزم پذیری مناسبی دارند؛ ذهن این افراد وقتی در حالت هیپنوتیزم قرار می گیرد برای پذیرش پیشنهادات و تلقینات درمان گر آمادگی دارد و هیپنوتیزم بر آنها اثر بخش تر است.

چیستی هیپنوتیزم

عضو انجمن هیپنوتیزم ایران با اشاره به اینکه هیپنوتیزم حالتی از جذب درونی و توجه متمرکز است، اظهار کرد: اشعه های آفتاب با استفاده از ذره بین متمرکز و قدرت آنها بیشتر می شود همین طور وقتی ذهن و حواس ما جمع و متمرکز می شود می توانیم استعداد و قدرت ذهن خود را بیشتر بکار گیریم و برخی احساسات مانند احساس درد یا اضطراب را از بین ببریم.

آرمین جولایی منش افزود: بعضی افراد سوء برداشت و ترس از هیپنوتیزم دارند که اگر هیپنوتیزم توسط درمانگر آموزش دیده انجام شود جایی برای نگرانی وجود ندارد ولی انجام آن توسط افراد غیرمتخصص به هیچ وجه درست نیست و می تواند اثرات بدی بدنبال داشته باشد.

فرد در هیپنوتیزم تحت کنترل نیست

این روانشناس با بیان اینکه هنگام هیپنوتیزم، بیمار تحت کنترل قرار ندارد، گفت: تمام هیپنوتیزم ها در واقع "خود هیپنوتیزم" هستند و چیزی نیست که بر شما تسهیل شود بلکه حالتی است که خود فرد بوجود می آورد و درمانگر تنها به عنوان یک تسهیل کننده عمل می کند.

وی اضافه کرد: باور نادرست دیگر این است که فرد هوشیاری خود را از دست می دهد و فراموشی به فرد دست می دهد درحالیکه موارد بسیار کمی وجود دارد که به سوژه ای، تلقین فراموشی شود و در آن موارد هم فقط ۲۰ درصد افراد فراموشی را تجربه می کنند.

جولایی منش با بیان اینکه هیپنوتیزم عارضه جانبی خاصی برای افراد ندارد، افزود: مطالعات نشان داده است که هیپنوتیزم اثربخشی قابل توجهی در درمان اختلالات اضطراب، وسواس، فوبیا استرس پس از حادثه دردهای سایکوسوماتیک، انواع فوبیا بی حسی حین جراحی، درمان اختلالات جنسی، شب ادراری کودکان، بهبود عملکرد تحصیلی و ورزشی و افزایش اعتماد به نفس دارد.

وی تصریح کرد: فرد نیازمند به مشاوره روان شناسی با مراجعه به روان پزشک، طبق تشخیص روانشناس می تواند درمان اختلالات روان شناختی را آغاز کند.

تشخیص بیماری های روانشناختی با هیپنوتیزم

این روانشناس دزفولی هیپنوتیزم را بر ۲ نوع درمانی و هیپنوآنالیز دانست و گفت: در هیپنوآنالیز به گذشته فرد برمی گردیم و منشا هیپنوتیزم را پیدا می کنیم؛ اگر مواردی باعث آزار فرد شده کشف و درمان می شوند.

وی با بیان اینکه هیپنوتیزم کار تشخیص مشکل را انجام می دهد، افزود: هیپنوتیزم یک ابزار درمانی است و فقط می بایست توسط درمانگران آموزش دیده و مورد تایید انجام شود.

بهبود عملکرد افراد با هیپنوتیزم

جولایی منش اظهار کرد: میزان هیپنوتیزم پذیری همه افراد به یک سطح نیست؛ انتخاب درست بیماران و انجام تست های هیپنوتیزم پذیری قبل از شروع درمان همچنین توجه به اختلال بیمار، شرح حال و سوابق قبلی او از مواردی است که باید حتما در انتخاب درست بیماران مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید به فواید هیپنوتیزم افزود: با انجام هیپنوتیزم می توان عملکرد افراد در رشته های مختلف را بالا برد و موجب رشد فرد در زمینه های مختلف ورزشی و تحصیلی شد ضمن اینکه می تواند در افزایش اعتماد به نفس افراد نیز موثر واقع شود.

سوء استفاده از هیپنوتیزم 

عضو انجمن هیپنوتیزم ایران گفت: هیپنوتیزم برای درمان انجام می شود و درصورت انجام توسط توسط افراد سودجو احتمال سوء استفاده وجود دارد چرا که ممکن است فرد سودجو افراد را به انجام برخی کارها که تمایل ندارند وادارد.

وی خاتطرنشان کرد: انجام هیپنوتیزم به عنوان سرگرمی به هیچ عنوان توصیه نمی شود چراکه اگر توسط افراد نابلد و غیرکارشناس انجام شود می تواند اثرات بد و مشکلات غیراخلاقی برای فرد به دنبال داشته باشد.

چه افرادی توانایی انجام هیپنوتیزم را دارند؟

جولایی منش گفت: روان پزشکان، ماماها و دندانپزشکان با گذراندن دوره مخصوص می توانند هیپنوتیزم انجام دهند و از این علم برای درمان اختلالات استفاده کنند.

وی افزود: ماماها برای زایمان طبیعی و سزارین، دندانپزشکان برای دندانپزشکی کودکان و پزشکان دیگر برای انجام جراحی افرادی که امکان بیهوشی ندارند، می توانند از هیپنوتیزم استفاده کنند.

این عضو انجمن هیپنوتیزم ایران اظهار کرد: در حال حاضر زایمان و عمل جراحی قلب باز با هیپنوتیزم در مشهد انجام می شود.

کد خبر 386126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.