فعالان بخش خصوصی نمی‌توانند برای ماه آینده خود پیش‌بینی کنند

رییس اتاق ایران گفت: فعالان بخش خصوصی، امنیت اقتصادی ندارند و حتی نمی‌توانند برای یک ماه آینده خود پیش‌بینی داشته باشند. همه یا در حالت صبر و انتظار برای سرمایه‌گذاری به سر می‌برند یا باید درجه ریسک‌پذیری‌شان خیلی بالا باشد که کاری را شروع کنند.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، غلامحسین شافعی در همایش «آینده کار و کارآفرینی جوانان در ایران»، با اشاره به این موضوع که مسئولان تاکید دارند برای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کنند، اظهار کرد: فرش قرمز نمی‌خواهیم، زمین خاکی هم کافی است؛ فقط سنگلاخ جلوی پای فعالان اقتصادی نگذارید. زیرا اگر مسیر هموار باشد خود افراد خوب می دانند چطور حرکت کنند.

وی حرکت در مسیر توسعه را یک ضرورت برای کشور خواند و اظهار کرد: حرکت در این مسیر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. در همین راستا کشورهای مختلف دنیا با برنامه‌ریزی، هدف‌گذاری و انتخاب مسیر متناسب با مقتضیات خودشان قدم در راه توسعه گذاشته‌اند. این در حالی است که تناسب با مقتضیات عملا در کشور ما جایش خالی است و نبود حرکت در این مسیر به معنای جا ماندن از رقبا و افتادن در دام فلاکت است.

رییس اتاق بازرگانی ایران در تشریح جایگاه کارآفرینی گفت: کارآفرینی به دلیل آثار گسترده، نقش ویژه‌ای در تحقق اهداف اقتصادی جوامع دارد، به ویژه در کشور ما که میانگین جمعیت سنی ۳۱ سال است و جوانان آماده حرکت در مسیر توسعه هستند. با این حال متاسفانه شاهدیم که در مسیر تفهیم اهداف با مشکل مواجهیم که نتیجه همین امر فرار مغزها، بیکاری فارغ التحصیلان، کمبود متخصص، کاهش سرمایه‌گذاری و عدم تحرک و رشد اقتصادی است.

شافعی آموزش کارآفرینان را یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه در اقتصاد دانست و افزود: در نظام اقتصادی توسعه‌یافته‌تر، نوآوران سرمایه‌های اصلی توسعه محسوب می‌شوند. خصوصا در اقتصاد ایران که متکی به منابع طبیعی است و با اقتصاد کارآیی‌محور فاصله دارد، این موضوع نیازمند توجه جدی است.

به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران صحبت از کارآفرینی زمانی امیدوارکننده است که محیط مناسب آن در کشور فراهم باشد؛ اما مسیر حرکت برای جوانان مهیا نیست و تغییراتی در اقتصاد کشور رخ می‌دهد که قابل مقایسه با تغییرات جهانی نیست. شافعی گفت: وقتی قافله ای از ما عبور می‌کند، تازه متوجه عقب ماندگی خودمان از تغییرات جهانی می‌شویم.

وی افزود: شاخص‌های جهانی نشان می‌دهد رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸، به میزان ۱۳ پله صعود کرده است؛ ولی به رغم این حرکت مثبت هنوز جایگاه مناسبی نداریم و وضعیتمان مطابق با داشته­‌هایمان نیست. در چنین شرایطی فضای تاریک کسب‌وکار حتی افراد حرفه‌­ای را هم با مشکل مواجه کرده است.

کد خبر 384042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.