بوتاکس سمی خطرناک است/ ۶ خوردنی معجزه‌آسای تابستانی

تصویب شیوه نامه اجرایی وظایف و صلاحیت شاغلان حرفه پزشکی، جدی گرفتن افت قند خون برای بیماران دیابتی، نگرانی از کاهش سرانه مصرف، خطرناک بودن بوتاکس سمی و شش خوردنی معجزه آسای تابستانی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا؛ اگرچه بسیاری از افراد، دیابت نوع دو را با افزایش سطح قند خون مرتبط می‌دانند حداقل میزان سطح قند خون نیز می‌تواند نشانه این بیماری باشد.

دیابت نوع دو بیماری است که بر اثر آن بدن قادر به کنترل سطح قند خون نیست که شایع‌ترین علامت آن بالا بودن سطح قند خون است.  بیماری دیابت نوع دو شایع‌ترین شکل دیابت است و در صورتی‌که بیمار تحت درمان قرار نگیرد می‌تواند به مشکلات جسمی کشنده از قبیل سکته مغزی و بیماری قلبی منجر شود.

انسولین هورمونی است که پانکراس تولید می‌کند و به عنوان فاکتوری عمل می‌کند که سطح قند خون را تنظیم و از بالا یا پایین رفتن غیر طبیعی آن جلوگیری می‌کند.

بدن افرادی که از دیابت نوع دو رنج می‌برند قادر به تولید هورمون انسولین است اما ماهیچه‌ها، بافت‌های چربی و سلول‌های کبدی نمی‌توانند میزان کافی از انسولین را به منظور تنظیم سطح قند خون جذب کنند بنابراین پانکراس انسولین بیشتری را برای جایگزینی این نارسایی تولید می‌کند.

هرچند با گذشت زمان توانایی پانکراس در تولید میزان کافی از انسولین کاهش می‌یابد و ارگان‌های بدن قادر نیستند انرژی کافی را برای برخورداری از عملکرد مناسب جذب کنند. این عارضه مقاومت به انسولین یا نارسایی سلول‌های ارگان‌های بدن در واکنش به انسولین خوانده می‌شود.

پایین بودن سطح قند خون

از طرف دیگر، افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند افت قابل توجه قند خون را نیز تجربه می‌کنند که خطرناک است. این شرایط که هیپوگلیسمی شناخته می‌شود زمانی رخ می‌دهد که بدن فرد مبتلا به دیابت نوع دو قادر نیست بین داروی مصرفی و مواد غذایی مصرفی تعادل برقرار کند.

علائم هیپوگلیسمی

شایع‌ترین علامت هیپوگلیسمی میگرن است. مغز برای داشتن عملکرد صحیح به ذخیره کنترل شده گلوکز نیاز دارد. درصورتی‌که سطح قند خون بیش از حد طبیعی کاهش پیدا کند مغز اولین ارگانی است که تحت تاثیر این ناهنجاری قرار می‌گیرد بنابراین فرد با سردرد مواجه می‌شود. از دیگر علائم آن می‌توان به حالت تهوع، تعریق، احساس ضعف و کاهش دمای بدن اشاره کرد. همچنین در برخی مواقع افت فشار خون باعث می‌شود فرد به کما برود یا جان خود را از دست بدهد.

عوامل موثر در هیپوگلیسمی

مصرف مواد غذایی حاوی میزان قند بالا، حذف وعده‌های غذایی و رژیم غذایی سخت می‌تواند تاثیرگذار باشد. در این شرایط فرد بیشتر به سردرد و میگرن دچار می‌شود که با حالت تهوع خفیف همراه است.

درمان

مصرف مواد غذایی حاوی میزان قند پایین به پیشگیری از بروز این علائم کمک می‌کند. در حقیقت افرادی که بیشتر در معرض هیپوگلیسمی هستند نباید وعده غذایی صبحانه را حذف کنند. دنبال کردن رژیم غذایی سالم و متوازن، انجام مرتب حرکات ورزشی و نوشیدن میزان کافی آب علائم ناشی از دیابت نوع دو را تسکین می‌دهد.

تصویب شیو نامه اجرایی وظایف و صلاحیت شاغلان حرفه پزشکی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، از تصویب شیوه نامه اجرایی تعیین وظایف و صلاحیت شاغلان حرفه پزشکی خبر داد.

محمدرضا ظفرقندی، با اشاره به  آخرین اقدامات سازمان نظام پزشکی در راستای بهبود ارتقای جایگاه حرفه پزشکی در جامعه اظهار کرد: یکی از اولویت‌های سازمان در این دوره، پیگیری ارتقای سرمایه اجتماعی جامعه پزشکی کشور است که به همین منظور، اهداف مختلفی را برنامه ریزی و دنبال می‌کنیم.

وی با تاکید به برگزاری جلسات متعدد با مراجع ذی ربط و انجمن های علمی پزشکی، افزود: در جلسه‌ای که با معاونین وزارت بهداشت داشتیم، شیوه نامه اجرایی ماده واحده قانونی چگونگی تعیین وظایف و صلاحیت شاغلان حرفه‌های پزشکی که توسط وزیر بهداشت ابلاغ شده است، به تصویب نهایی رسید.

ظفرقندی در ادامه به انجام کارهای کارشناسی برای رفع اشکالات اجرایی کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت اشاره کرد و گفت: در جلسات متعددی که به همین منظور با معاونین وزارت بهداشت داشته ایم، توانسته ایم به راه حل هایعملیاتی خیلی خوبی برای اجرای بدون تغییر این کتاب دست یابیم.

وی، موضوع تبلیغات در حوزه سلامت را یکی دیگر از دغدغه ها و اولویت های سازمان نظام پزشکی دانست و افزود: به همین منظور، کارگروه رسیدگی به وضعیت تبلیغات در حوزه سلامت را تشکیل داده ایم و مکاتبات زیادی با رسانه ملی داشته یم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، یکی دیگر از اقدامات اخیر سازمان در راستای ارتقای جایگاه و منزلت جامعه پزشکی را، پیگیری پذیرش بیمه مسئولیت مدنی توسط قضات دانست و گفت: بعد از مکاتبه ای که با رئیس دستگاه قضا داشتیم، پذیرش بیمه مسئولیت مدنی به عنوان وثیقه به نظام پزشکی‌های سراسر کشور ابلاغ شد.

بوتاکس سمی خطرناک است

برخی از مواد شیمیایی که در جهان وجود دارند به قدری مضر هستند که به خطرناک بودنشان معروفند.

یکی از قوی‌ترین این سموم، سم بوتولینوم (Botulinum toxin) است. سم بوتولینوم که با نام تجاری بوتاکس(Botox) معروف است از سم باکتری کلستریدیوم تهیه و برای فلج موقت عضلات تزریق می‌شود. تزریق بوتاکس پرطرفدارترین عمل زیبایی است که بدون نیاز به جراحی انجام می‌شود.

علاوه بر این مواد شیمیایی خطرناک دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از:

ماده اِن (Substance N) : طی جنگ جهانی دوم این ماده توسط نازی‌ها توسعه یافت.

تری‌فلورید کلر(Chlorine trifluoride) : یک ترکیب شیمیایی با شناسه "پاب‌کم ۲۴۶۳۷" است. شکل ظاهری این ترکیب، گاز بی‌رنگ است. پاب‌کم یک بنیان داده‌ها مربوط به مولکول‌های شیمیایی است که توسط مؤسسه ملی سلامت در ایالات متحده ایجاد شده است. این ماده نیز توسط آلمانی‌های نازی توسعه یافته است.

آزیدوآزاید آزاید(Azidoazide Azide) : برخلاف نام زیبایش یکی از خطرناک‌ترین مواد منفجره‌ای است که تاکنون توسط انسان ساخته شده است.

دیم اتیل کادمیوم (Dimethyl Cadmium): می‌تواند به عنوان یکی از سمی‌ترین مواد شیمیایی در جهان در نظر گرفته شود.

فلوئوروآنتیمونیک اسید(Fluoroantimonic acid) : فلوئوروآنتیمونیک اسید با فرمول شیمیایی HSbF۶ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۱۹۵۳۵۷۶ است. شکل ظاهری این ترکیب، مایع بی‌رنگ است. این اسید قوی‌ترین اسید شناخته شده‌است.

"
پاب‌کم"(PubChem) : یک بنیان داده‌ها مربوط به مولکول‌های شیمیایی است که توسط مؤسسه ملی سلامت در ایالات متحده ایجاد شده است.

اما در هرحال، به دلیل همه گیر بودن تزریق بوتاکس در میان افراد بهتر است بر روی این موضوع تاکید کنیم که سم بوتولینوم که با نام تجاری بوتاکس(Botox) معروف است از سم باکتری کلستریدیوم تهیه و برای فلج موقت عضلات تزریق می‌شود، تزریق بوتاکس پرطرفدارترین عمل زیبایی است که بدون نیاز به جراحی انجام می‌شود اما، به دلیل وجود این سم در این اقدام بسیار خطرناک تلقی می شود.

 کاهش سرانه مصرف شیر نگران کننده است

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: قیمت شیر ارتباط مستقیمی با میزان مصرف آن دارد و افزایش قیمت میزان مصرف آن را در سبد غذایی مردم کاهش داده و نگرانی هایی را ایجاد کرده است.


وحید مفید اظهار کرد: طبیعی است که هرچه قیمت شیر بالاتر برود، میزان مصرف آن نیز کاهش می یابد و این نگران کننده است چراکه شیر ارزان ترین منبع تامین پروتئین حیوانی مردم به شمار می رود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو در ستاد تنظیم بازار توصیه هایی داشته است تا راهکارهایی اتخاذ شود که تامین شیر برای افراد کم درآمد، حمایت شود.

مفید با تاکید به نقش کلسیم موجود در شیر در پیشگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان، گفت: سرانه استاندارد سالانه مصرف شیر برای هر نفر ۱۶۰ کیلوگرم است اما اعداد و ارقام فعلی، نصف این میزان مصرف را در کشور نشان می دهند.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اکنون نیز با گران تر شدن محصولات لبنی باید این آمار دوباره مورد بررسی قرار گیرد.

مفید در ادامه به بازرسی های مداوم از کارخانجات مواد غذایی اشاره کرد و گفت: افزودن هرگونه ماده غیرمجاز به محصولات غذایی موجب توقف خط تولید آن خواهد شد و پرونده آن به تعزیرات ارجاع می شود.

وی با بیان اینکه تخلفاتی در کارخانجات غذایی مشاهده شده اما تعداد آن بسیار محدود و معدود بوده است، تاکید کرد: در صورت مشاهده تخلف با ارجاع پرونده به مراجع قضایی تا زمان تعیین تکلیف، کارخانه متخلف بازگشایی نخواهد شد.

۶خوردنی معجزه‌آسای تابستانی را بشناسید

حفظ آب بدن همواره مورد توجه است، اما در فصول گرم با توجه به تعریق شدید بدن این نیاز بیشتر احساس می‌شود.

بدن انسان در طول شبانه روز به آب نیاز دارد، ‌ به‌خصوص در زمان‌هایی که گرمای شدید باعث هیدراته شدن بدن می‌شود این نیاز بیشتر ضرورت پیدا می‌کند. در این بین برخی برخی خوراکی‌ها می‌توانند به تامین آب مورد نیاز بدن کمک کنند که در ادامه غذاهای حاوی آب مورد نیاز بدن را بررسی می‌کنیم.


گریپ فروت

گریپ فروت حاوی ۸۸ درصد آب است و هر ۱۲۳ گرم آن با حدود ۱۱۸ گرم آب می‌تواند نیاز روزانه بدن را برطرف کند، همچنین این خوراکی حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین‌های ضروری بدن مانند ویتامین A است و به تقویت سیستم ایمنی و کاهش وزن، کلسترول و کاهش قند وفشار خون هم کمک می‌کند.


شیره نارگیل

شیره نارگیل نوشیدنی فوق العاده مقوی است که می‌تواند در آب رسانی بدن موثر باشد؛ این نوشیدنی حاوی پتاسیم، سدیم و کلراید است و بر اساس مطالعات شیره آن برای افراد ورزشکار مفید است چرا که بدون مصرف شکر می‌تواند نیاز بدن به قند را تامین کند، هر ۲۳۷ میلی لیتر آن ۱۳ گرم شکر دارد.

کلم

کلم حاوی ۹۲ درصد آب است؛ سبزی کم کالری اما قوی که مواد مغذی، ویتامین C، K و آهن را در خود جای داده است، این ویتامین می‌تواند به کاهش التهابات بدن و بیماری‌هایی مانند دیابت و مشکلات قلبی کمک کرده و علاوه بر آن با سرطان ریه مبارزه کند.

فلفل دلمه‌ای

بیش از ۹۰ درصد وزن فلفل دلمه‌ای را آب تشکیل می‌دهد؛ این سبزی حاوی فیبر بالا، ویتامین B، پتاسیم، کاروتنوئید است که می‌تواند از بروز برخی سرطان‌ها و بیماری‌های چشمی بکاهد، علاوه بر آن به سبب وجود ویتامین C مصرف ۱۴۹ گرم از آن ۳۱۷ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را برطرف می‌کند.

این ویتامین نه تنها باعث کمک به سیستم ایمنی می‌شود بلکه در جذب بیشتر آهن به سلامت استخوان‌ها مؤثر است، همچنین سلول‌های بدن را از آثار منفی رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند.

فلفل دلمه‌ای به دلیل حجم بالای آب در ساختار خوراکی کم کالری محسوب می‌شود بنابراین می‌تواند انتخابی مناسب در رژیم‌های غذایی باشد و حتی به طور خام در سالاد مورد استفاده قرار گیرد.

کرفس

کرفس سبزی خوش رنگ با ارزش غذایی ۱۶ کالری است که ۹۵ آن را آب تشکیل می‌دهد از این رو برای کاهش وزن بسیار مفید است. این سبزی حاوی ویتامین K و پتاسیم است و می‌تواند بدن را در برابر بیماری‌های قلبی و استخوانی مانند پوکی استخوان محافظت کند، از دیگر ویژگی‌های این سبزی مصرف آن به صورت خام یا پخته است که در هر ۲ شکل برای بدن موؤثر خواهد بود.


گل کلم

گل کلم سبزی بسیار مناسب برای رژیم غذایی است که ۹۲ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد؛ هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ۵۹ میلی لیتر آب دارد همچنین حاوی سه گرم فیبر بوده که باعث کاهش اشتها می‌شود، علاوه بر آن گل کلم حاوی بیش از ۱۵ نوع ویتامین مواد معدنی بوده که به سلامت مغز و متابولیسم بدن کمک می‌کند.

برای حفظ آب بدن می‌توان این خوراکی را جایگزین بسیاری از میان وعده‌ها کرد.

کد خبر 380747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.